Şimdi Ara

Yazıklar Olsun !! Online Oyunlara Vergi Geliyor... !! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hah hah
    izmir alsancak' a kömür yardımında bulunmuşlar
    izmir alsancak
    bi de bi verimli harcanıyo bi verimli harcanıyo ki vergiler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tritone

    hah hah
    izmir alsancak' a kömür yardımında bulunmuşlar
    izmir alsancak
    bi de bi verimli harcanıyo bi verimli harcanıyo ki vergiler



    Entresan Alsancak Varosların bölgesi dogru gzl bi çalısma yapmıs Devletimiz Canı gönulden Tebrik ediyoruz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ULYSES


    quote:

    Orjinalden alıntı: tristam

    Arkadaşlar olayı yanlış anlamışsınız. Vergi gelir sahibinden alınır. :) Bu vergi oyunculardan alınmayacak, oyunu yapan şirketlerden alınacak. (Yürürlüğe girerse tabi)

    Kısacası nasıl Google'dan, Yahoo'dan, Youtube'dan Türkiye'de ofis açmaları istendiyse Blizzard'dan vs. da istenecek. Şikayeti yapanlara göre bu şirketler ülkemizden milyonlarca dolar kazanıyor ancak tek kuruş vergi ödemiyorlar.


    Hayır bizden alacaklar. Böyle bir dayatmayı yaparlarsa büyük ihtimal Blizzard Türkiyeye account vermeyi kesecek. Hadi verdi diyelim, farklı ücret uygulayıp vergiyi bizden alacaktır. Çünkü böyle bir uygulama başka bir ülkede yok. Bizim doğrudan para vermemiz şart değil aslında. Düşünsenize google dan arama yaptığınızda google para kazanıyor reklamlardan. Teknik olarak o para da bizden çıkıyor. Çünkü biz de birşeyler alıyoruz reklamlarını görüp. Google vergi ödüyormu Türkiyeye? İnternet ekonomisi halen vahşi batı gibi. Ortada para transferi yapan bu işten komisyon alan paypal gerçeği var. E-bay de vergisiz satış yapan binlerce dükkan var. Kontrol sağlamaları gerçekten zor. Tek yolu kredi kartı takibi. Yani satıcıdan değil, alıcıdan hesap sormak. Zaten global şirketlere dokunulmaması için tahkim kanunu çıkarıldı. Yani Blizzarddan zırnık alamazlar.O yüzden bu iş olursa, o vergiyi bizim ödeyeceğimizden emin olabilirsiniz.



    Bir iki şeyi açıklığa kavuşturmak lazım; bu bizden, yani son kullanıcının cebinden çıkacak bir vergi olmayacak. Bunu düşünmek zaten saçma olur. Netice itibariyle kredi kartı ile satın aldığınız bir hizmet var, buna vergi konulabilir mi? Gerçi iş "yukarıya" kalsa konulur da, neyse ki halen hem kanunlar (ve hem de akıl, mantık kuralları) bunu engelliyor. Buradaki mevzu, aklı evvel bir büyüğümüzün "ulen her ay bizim gençlik bir milyon dolar para kazandırıyor bu firmalara, ben neden bu firmadan vergi almayayım ki?" şeklindeki muazzam bir mantık silsilesi gerektirecek fikrinin uygulamaya konulmasıdır. Gülünçtür. Son derece acıdır. "Bu para niye dışarı gidiyor, acaba alternatifini oluşturup parayı yurtiçinde tutabilir miyim" diye düşünmek yerine, Türkiye ile herhangi bir bağlantısı olmayan, ancak T.C vatandaşları için geçerli olabilecek vergi hukuku düzenlemesini yurtdışındaki bir firmaya uygulanabileceğinin düşünülmesi ciddi anlamda gülünçtür. Ve son derece eminim ki, bu fikri akıl eden devlet büyüğümüzün çocuğu da MMORPG'lerden birini oynuyordur. Devlet büyüğümüz de son derece gıcık oluyordur bu duruma! Çünkü ona sorsanız, tüm bilgisayarlar "atari"dir.

    Burası Türkiyedir ve bu düzenleme yürürlüğe girecektir. Ondan sonra olacakları ise şu şekilde özetlemek mümkündür; pek sayın büyüklerimiz Blizzard'a Türkiye'de bir ofis açması için çağrıda bulunurlar. Blizzard, doğal olarak ciddiye dahi almaz. Niye alsın ki zaten? Pek sayın büyüklerimiz bir uyarı daha çeker, Blizzard ülkenin akıl sağlığından şüphe etmeye başlamıştır artık. Eh pek sayın büyüklerimiz bu "kaale alınmama" durumunu sindiremeyecekleri için yazıverirler bir yazı Telekom'a, hoop, kapatın portları! Oynamasın deyyuslar!

    Bir kez daha, tarihe geçmek üzereyiz. Sabırsızlıkla bekliyorum.




  • bizden çıkar bugün kdv si ödenen hangi ürünün kdv sini firmalar ödüyor en basitinden aldığımız elektronik eşyalar kdv son kullanıcıya ödettiriliyor olan bize olur blizzarda da birşey olmaz 40 avro yapsa kaç kişi bırakacak oynamayı paşa paşa ağlaya sızlaya öderiz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hirbag

    bizden çıkar bugün kdv si ödenen hangi ürünün kdv sini firmalar ödüyor en basitinden aldığımız elektronik eşyalar kdv son kullanıcıya ödettiriliyor olan bize olur blizzarda da birşey olmaz 40 avro yapsa kaç kişi bırakacak oynamayı paşa paşa ağlaya sızlaya öderiz.

    sen ödemiyorsun firma ödüyor.neden sen ödüyor gibi gözüküyosun?çünkü firma fatura kesiyo %18 kdv'sinide eklemek zorunda.ay sonunda KDV beyanında bulunmak için + 6 ayda bir gelir vergisi + kurumlar vergisi vs. vs.
  • bal gibide biz ödüyoruz kdv yi. bu ülkede kdv olmasa %18 az ödersin aldığın hizmete. ne oluyo işletmeci satıcı her ne ise. bi malı satarken her şeyi hesaplayıp fiyatını belirliyor. dükkan kirası mazlemesi,elektirği suyu vergisi eleman vs.. böylelikle o vergiyi ve giderleri senden alıp kar yapmaya çalışıyor.
  • Klasik şeylerden kaçalım yaw...kirletmeyelim gaza gelip yazmıyalım..en saçma olarak sakal traşı olanlardanda vergi alırlar bunlar yakında yuhh..yolda yürüme vergiside getirir bunlar yakında çüşş.....güneşten nasiplenip güneşlenme vergiside alırlar vsvs. akılsızca şeyler yazmıyalım yaws
  • mümkün değil gelmez
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eagen

    O zaman devlet bunu görecek bilgisayar oyunları alanına yatırım yapacak, geleceğin dünyası internette, oyun olarakta online oyunlarda.

    Dışarı çıkacak parayı bu kadar düşünüyorsan, teşvikle canlandırırsın Türkiye oyun yapımcılarını para çıkmaz dışarı üstüne üstlük para girer ülkeye.

    Yaratıcı olalım biraz, istihdama pazar payına üretime bakalım. Ondan vergi bundan vergi bir gün iflas edecek ülke.



    kesinlikle katılıyorum.

    arkadaşlar devlettin herşeyden vergi koparması bir yanda dursun. Siz olaya baksanıza abi!!!

    Devlet, "bu oyunlarda para var lan!" dedi resmen kendi kendine. Türk oyun sektörünün önünün açılması demek bu. Adamlar oyun sektörünün ciddiyetini farketmeye başladılar.




  • vatandası somure somure bıtırdıler daha ne vergısı utanmaz erıfler
  • Arkadaşlar tamam teoride vergi blizzarddan alınıcak peki blizzard türkiyeden kazandığı her kuruşa %18 vergi verir mi sizce bunun karşılığında ya ücretleri arttırıp kârını sabit tutucak yada ödeme yapmıyıcak ve bir kaç ay sonra wow a girdiğimizde şöyle bir yazı görücez "bu oyun a giriş ankara ana yasa mahkemesinin hede hödö nolu kanununca engellenmiştir"
  • gelir gelmesine de Euro aldı başını gidiyor peki bu vergileri almayı biliyorlarda bu dövizin yükselişini belli bi kota neden konmuyor ?
  • Kaç aylık konuyu hortlatmışsınız helal olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tosunpasa

    Kaç aylık konuyu hortlatmışsınız helal olsun


    Bari iptal edildimi onu söylesin biride burda kendimizi boşuna yırtmayalım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.