Şimdi Ara

Yazıcıyı verimli kullanmak hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar saygılar. HP 2130 yazıcım var. Baskı kalitesini nasıl yapmalıyım? (hızlı, normal, yüksek kalite) Hızlı ayarında yazdırmak kartuş için bir problem yaratır mı? Yazıcıyı uzun süre (bir kaç hafta) kullanmayacağım zaman nasıl bakmalıyım? 200 civarında sayfayı arka arkaya yazdırmak yazıcıyı etkiler mi? Ara vererek mi yazdırılmalı? Bunlar ve bunlar gibi konularda yardımcı olup bilgilendirirseniz sevinirim.



  • Merhabalar öncelikle...Yaklaşık 6-7 yıl önce bir HP yazıcı kullandım.Bir daha da tövbe ettim almaya HP...Baskı kalitesini ne kadar yüksek yaparsanız kartuşunuz o kadar çabuk biter.Hızlı ayarda sadece text yani yazı basabilirsiniz.Yazıcıya zarar vermez ama yüksek adette basacaksanız tek seferde ilk çıktılarda olmasa da 10-20 sayfadan sonra sayfada silik ve okunamayan yazılar olabilir. Son sorunuza gelince bu yazıcı ile tek seferde 200 sayfa çıktı almak hayal yazı olursa ve de sayfanın bir kısmını kaplıyorsa yazılar bir ihtimal.Bence siz daha yüksek kapasiteli kartuşlu yazıcıları tercih etmelisiniz.dolan kartuşlu CANON ya da orjinal mürekkep beslemeli EPSON yazıcılar sizin işinizi fazlasıyla görür.Saygılarımla...
  • ben öğretmenim. yazıcıyı sadece çalışma kağıtları çıkarırken kullanıyorum zaten. daha önceden canonun bitmeyen kartuşlu diye tabir edilen yazıcılarından vardı. ucuz bir model. epey süre onu kullandım fakat devamlı kartuştan dolayı sıkıntılar almaya başlamıstım. silik cıkarmasının önüne geçemedim internetten ne kadar araştırsamda. birkaç kere 0 kartuşta almıştım halbuki, bir süre sonra silik cıkarmaya başlıyordu. şimdide hp nin bu uygun modelini aldım. kartuşu kendim dolduruyorum. bu kartuştanda eskisinde olduğu gibi sıkıntılar yaşamamak için neler yapmam gerek?
  • 200 sayfayı tek seferde yollamayın 20 20 yada 25 25 gibi bastırıp bir kaç sefer yapın. Baskı kalitesi işinizi gören en düşük ayarda kalsın. Dneme yapın. Bastırdığınız döküman hızlı da tatmin edici kalitede ise üst kaliteye geçmeye gerek yok. Tabi ucuz kağıtlar da kötü sonuç verebiliyor. Kağıt kalitesini gözardı etmeyin. 12 Tl yerine 8 Tl lik kağıt boş yere yüksek kalite baskı almanızı gerektirebilir. 4 Tl tasarruf yaparken 500 adet kağıtta gereksiz yere 10-20 TL lik mürekkep gidebilir.
  • önerilerinizi değerlendireceğim. Var mıdır başka fikri, önerisi olan?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.