Şimdi Ara

YAZDAN ÖNCE SON ÇIKIŞ ! DONDURMA MAKİNESİ FIRSATI Cuisinart ICE30BCE 1600 tl.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
22
Favori
23.818
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.amazon.com.tr/dp/B002007HQI/


    Tr de en ucuz 3500-4000 tl isteyen tr den alabilir..


    4 ay once kendime su makineyi almıstım,daha dun bıle yaban mersınlı dondurma yaptım efsane oldu..


    https://forum.donanimhaber.com/delonghi-ick-6000-dondurma-makinesi-8000-tl-yerine-3200-tl--151215510


    Su an kaliteli bir dondurmanın kg fiyatı 200 tl olduğunu da unutmayın..

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Bir ara dondurma makinası almaya karar verdiğimde kompresörlü delonghi makinaları tavsiye ediliyordu. (Sene 2012 - 2013 falan ) sonra Bir dönem Tefal'in dondurmacısı popüler oldu. İnciğini cinciğini araştırınca karıştırmak dışında bir fonksiyonu olmayan bir aletin dondurma makinesi diye çok güzel pazarlanıp satıldığını gördüm. Alana bir şey demem ama ben para tuzağı olduğuna kanaat getirdim. Sebebi şu: bu tür makinelerin verimli olması kendi öz niteliği dışındaki faktörlere muhtaçtır. Komple bir çözüm değildir. Bir yandan kabını soğutup bir yandan karıştırma, karma işlemini yapabilenlere saygım sonsuzdur. Mutfağımın tacıdır. Lakin bu diğerlerinin işlevini yerine getirebilmesi için kabınının12 saat civarında dondurucuda bekletilmesi ardından önceden hazırlanan karışımın bu makinede karıştırılması gerekiyor. Yahu kabı 12 saat dondurucuda bekleteceksem, o kap sıradan çelik tencereden başka bir şey değil, e karıştırma işlemini de mikserle yapsam da aynı şey. E o halde bu makineye niye bu kadar para vereyim? Bir çelik tencere ve basit bir mikserle aynı şeyi yapabilirim. Ki çok da güzel yapmışlığım var. Üstelik tencerenin büyüklüğü de keyfime kalmış yani bir seferde 1 kilodan 5 kiloya kadar dondurma yapma lüksüm var. Tabii ki bu sözüm çözüm arayanlara yönelik yoksa parasını illa bu tarz makinede değerlendirmek isteyene diyecek lafım yok.

    Tencere ve mikser yöntemini beğenmeyenlere, avam bulanlara, ilkel görenlere de çok makul çözümümüz var. Bu tarz dondurma makinalarındab ilham alarak geliştirilen (!) Bu makinelere 10 basacak bir alternatif sunalım da sadece eleştiren değil çözüm babında katkı sunabilen biri olalım.

    Çare Drogba değilse de hamur yoğurma makineleri...
    Hamur yoğurma makinalarından beğendiğinizi alın. Bunların kazanları genelde 3, 3.5 litre boyutunda ince çelikten oluyor. Alın bunu dondurucuya atın 5-6 saat sonra çıkarın atın içine karışımınızı ister çırpıcı, ister yogurucu başlıkla istediğiniz hızda kıvam alana kadar yogurun, ardından çıkarın kabı tekrar dondurucuya atın, 2 saat daha donnsun tekrar makinede karıştırın bu şekilde pastane usulü dilediğiniz dondurmayı çok daha rahat ve konforlu yapacaksınız. Üstelik aynı fiyata hatta daha uyguna hem hamur yoğurma, hem de farklı fonksiyonları olan bir makineden tam verimli bir şekilde yararlanmış olursunuz. İster çiğ köfte ister hem hamur, ister dondurma yapın. Bunların yanında kıyma aparatliları falan da var da denemedim nasıllar bilmiyorum. Ne diyordu büyük düşünür: beyin bedava

    Ahanda şunlara bir bakın:
    Homend:https://www.hepsiburada.com/homend-profashion-3041h-siyah-stand-mikser-mutfak-sefi-1000w-p-HBCV00000XJDXD

    Yui:
    https://www.hepsiburada.com/yui-easy-chef-stand-mutfak-sefi-1300whk-108w-p-HBCV000004I7T6

    Bu tarz makineleri araştırıp kafanıza yatanı kullanın.

    Bir süredir dondurma makinesi arayışındaydım ve tam da bu modelin 2 adet 1 litrelik olan versiyonunu 1850 TL civarına Amazondan alacakken fiyat bir süre önce 3900 e çıktı ve bir daha da inmedi. Amazonun tuhaflıkları bunlar; zira yurtdışında 2x1 ve 1x2 lt olan modellerin fiyatları birbirine çok yakın. Bu makine en az 10 yıllık bir model ve yurtdışı kullanıcı yorumları da 4.5/5 dolayında. Arjin81 arkadaşın yazdığı kapsamlı metin, kimi bilgi yanlışları ve eksiklikler içerdiği için karar verme sürecinde olanlar için ben de konuya bir katkı sunma ihtiyacı hissettim.


    Öncelikle 12 saat dondurucuda bekletilmesi beklenen çift cidarlı kap herhangi bir çelik kazan değil. Çift katman arasında soğutucu jellerinkine benzer özel bir kimyasal dolgusu olan, dolayısıyla da yaz sıcağında dışarı çıktığı anda terleyip tüm işlevini yitirecek bir yapıda değil. Hatta içindeki dolgunun yapısı gereği kesinlikle bulaşık makinesine konmaması gerektiği de kalın harflerle yazılıp çizilen bir ürün. Aksi halde bir daha soğutma işlevini yerine getirmiyormuş. Bu kabı en az 12 saat dondurucuda bekletmek konusu da, elimizde durmayacağına göre bir yük teşkil etmese gerek. Örneğin benim Jager, Vodka vb 35+ derece içkilerimin çoğu buzlukta duruyor ve bana herhangi bir dert yaratmıyor. Bir de olayın zihinde doğru canlanması için, karıştırdığınız dondurmanın bu kapla buzlukta saklanmayacağını hatırlatmakta yarar var. İşiniz bitince dondurmanızı bir başka buzluk saklama kabına, strafor vb.ne aktaracaksınız ve bu kap her an kullanıma hazır şekilde buzlukta hazır bekleyecek.


    Karıştırma işlemini büyük çelik tencere ve mikserle kotarma düşüncesi iyi niyetli olmakla birlikte işlevsel olmaktan uzak. Zira bu makine, karıştırma işlemini, soğukluğunu en az 1 saat koruyabilen bir kabın içinde ağır devirde ve kabın iç çeperini yani yan duvarını her turda sıyıracak bir karıştırma başlığı ile çalışıyor. Yani soğuyan ve donup kabın soğuk duvarına yapışıp sertleşecek harcı her turda yeniden ortaya yönlendiriyor. Eliniz kolunuz kuvvetli olsa bile ortalama 25-30 dakika ağır devirde bu işi el mikseri ile yapamazsınız, çünkü ne başlığı aynı karıştırma işini yapabilecek ne de motor ömrü buna izin verecektir.


    Gelelim Drogbaya alternatif olarak sunduğunuz hamur yoğurma makinesi (Mutfak Şefi / Standllı Mikser) önerinize. Aslında bu gerçek bir alternatif oluşturuyor. Ancak bu konuda gerçekçi çözüm üreten tek firma Kitchen Aid ve kolayca tahmin edeceğiniz üzere akıl almaz bir ek aparat maliyeti var. Ek aparat deyince aklınıza farklı birşey gelmesin, Cuisinartın dondurucuda bekleyen meşhur kabı ve bunun içini kenarlarını da sıyırarak karıştıran bir başlıktan söz ediyorum. En son baktığımda maliyeti 2300 TL civarındaydı. Diğer hiçbir stand mikser modelinde böyle bir dondurma aparatı görmedim. Kitchen Aid Artisan Mixer fiyatının da 8-10 bin liraya ulaştığını eklemek gerek.


    Ben yine mutfak şefimle bu işi kotarırım diyenler için youtubeda bir çözüm görmüştüm. Hacimleri farklı, örneği 5 ve 3 litrelik iki çelik kaseyi iç içe koyup arasına da bir kamyon buz doldurarak, bir nevi rakı ehli keyfi yaratarak dondurmasını yapan vardı. Fakat o iki kabı standın altında yarım saat hizalı tutmaya azimli olsanız da sadece paslanmaz çelik doğru düzgün iki kabın size maliyetinin 1000 lira dolayında olacağını hatırlatmak isterim.


    Sözün özü, azimle ......... duvarı delmesi her zaman mümkün olmakla birlikte, fiyatı hala 8 kilo dondurmaya eşdeğerken dondurma sevenler için bence sıcak bir fırsattır.

    İmkan varsa ve makul fiyata bulunursa motor gücü daha yüksek olan ICE40BCE modeli daha da iyi bir seçenek olabilir.

  • ayrıca makinesi olanlara 10 dk da hazirlanan sahlepsiz cok guzel bir gelato tarifi paylasayim.aylardir bu tarif ile yapiyorum cok guzel kremamsi doku oluyor.


    YAZDAN ÖNCE SON ÇIKIŞ ! DONDURMA MAKİNESİ FIRSATI Cuisinart ICE30BCE 1600 tl.
    YAZDAN ÖNCE SON ÇIKIŞ ! DONDURMA MAKİNESİ FIRSATI Cuisinart ICE30BCE 1600 tl.recipes from italy
    How to Make Authentic Italian Gelato at Home - Recipes from Italy
    https://www.recipesfromitaly.com/authentic-italian-gelato-recipe/
    • 4 orta boy yumurta sarısı
    • 150 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
    • 350 ml (1 ½ su bardağı) tam yağlı süt
    • 250 ml (1 su bardağı) krema



    benim makinem 600 gr total malzeme aldigindan 50 ser gr az tutuyorum tarifi.

  • Bu makinayı sabah gördüm forumda arattım 2 sene önce açtığın konu geliş 1380 küsur fıyatmış o dönem alayım mı diye sormuşsun bende sana soracaktım alınır mı düye bütçemi zorlayacak
  • hazır dondurma daha karlı gibi

  • bu makinenin kendisini amorti etmesi ömür alır... Ülkeyi yöneten ekonomist yüzünden kurlar fırlamasaydı 500 lira civarında olurdu bu makine tahminimce

  • Senin aldığın kompresörlü iyiymiş bunda soğutma yok iş görür mü üzmesin sonra bizi
  • Ignite kullanıcısına yanıt

    seneye kg 500 tl verdiginde tekrar konusuruz.su an katki maddesiz gelato dondurma kg fiyati 200 tl altinda yok.

  • fitarih kullanıcısına yanıt

    yurt disi forumlara bakarsaniz kompresorsuzleri onlarca yillardir kullananlar mevcut.burada asil kolaylik ardi ardina dondurma yapma zorlugu.yoksa 1 gece evvelinden dondurmak cokta zor bir is degil.


    en kotusu al 1 ay kullan sevmezsen iade et.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 4 Nisan 2022; 13:16:0 >
  • Ignite kullanıcısına yanıt
    YAZDAN ÖNCE SON ÇIKIŞ ! DONDURMA MAKİNESİ FIRSATI Cuisinart ICE30BCE 1600 tl.


    YAZDAN ÖNCE SON ÇIKIŞ ! DONDURMA MAKİNESİ FIRSATI Cuisinart ICE30BCE 1600 tl.
  • keşke o içeriklere tükettiğimiz her şeyde dikkat etsek.

    artık glikoz şurupsuz neredeyse hiç bir şey kalmadı.

    e dondurma da her gün tükettiğim bir şey değil.

    bu makineyi alsam 3 kere kullan rafa kaldır yaparım.

    o yüzden yorumlamam böyledir.

    tabii ki alana karışmam herkesin kendi iradesidir.

  • krema alacak parayı nereden bulacagız, krema süt zaten maliyet, git hazır al, her gun dondurma mı yıyeceğiz , makine sadece benim 5 belkide 10 yıllık dondurma param, içindekiler ve elektirik ile 2 ye 3 e katlar

  • geçen sene forumca bunu 650 civarına almıştık şimdi 1039 kargo dahil. ben memnunum güzel dondurma yapıyor

  • desu noto D kullanıcısına yanıt

    Neyse ki algidanın her sene beleşe verdikleri dışında gidip de paramla satın almıyorum böyle mini kimyasal laboratuvarlarını

  • yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt
    1.8 litre mi hacmi küçük duruyor da. Mado adam dolandırıyormuş resmen 1 litre sütten yeterli dondurma çıkıyorsa.
  • Alvimopan1 kullanıcısına yanıt

    evet sanırım 1,8. 1 litre süt biraz salep ve şekerle süper dondurma oluyor.

    yalnız tabi salebin kilosunun 1500 1700 lira civarında olduğunu unutmamak lazım YAZDAN ÖNCE SON ÇIKIŞ ! DONDURMA MAKİNESİ FIRSATI Cuisinart ICE30BCE 1600 tl. 


    kremayla da oluyor ama tam dondurma gibi olmuyor yumuşak oluyor. saleple bildiğin semsert dondurma oluyorYAZDAN ÖNCE SON ÇIKIŞ ! DONDURMA MAKİNESİ FIRSATI Cuisinart ICE30BCE 1600 tl. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedikeresekiz -- 4 Nisan 2022; 14:1:46 >
  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Madem o kadar berbat, beleşe verdiği "mini kimyasal laboratuvarlarını" niye yiyorsun?  

  • Zabadabadab Z kullanıcısına yanıt

    çünkü bedava mini kimyasal laboratuvarları, baldan bile tatlıdır da ondan YAZDAN ÖNCE SON ÇIKIŞ ! DONDURMA MAKİNESİ FIRSATI Cuisinart ICE30BCE 1600 tl. 

  • Ignite kullanıcısına yanıt
    ya da kendiniz de yapabilirsiniz.
    ama çok zahmetli. saat başı bir buzluktan çıkartıp karıştırcan, meth mi üretiyoz dondurma mı anlamadım.

    https://www.youtube.com/watch?v=JxFina7-9yQ&ab_channel=YE%C5%9E%C4%B0L%C4%B0NEL%C4%B0NDEN
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt

    Jesse Pinkman bunu beğendi.

  • burada doğallık edebıyatı yapanlar aldığınız krema ve diğer malzemeler çok mu doğal, kendi tercihiniz ise alın makıneyi kullanın, ama karlı marlı değil bu kadar basit. YAZDAN ÖNCE SON ÇIKIŞ ! DONDURMA MAKİNESİ FIRSATI Cuisinart ICE30BCE 1600 tl. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tomcruise55555 -- 4 Nisan 2022; 14:58:5 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.