Şimdi Ara

Yaz sicaklarinda lastik performansi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese.175/65/14 olculerinde Continental Eco contact 6 lastik var arabamda.2019 un ortalarinda taktirmistim.Bugun hizim belki 40 falandi arkasina hic bakmadan bi yaya atladi yola,korna caldim duymadi.Birden onume atlayinca araba sanki lastiklere yag surulmus gibi kaydi gitti direk,adam durmasa gecmeye devam etseydi Allah korusun carpacaktim.Boyle kaydirmasinin sicaklarla alakasi olabilir mi yoksa lastigin omru mu bitmistir?Kilometre bazinda tahminim 15-20 bin civari bi yol yaptim bu lastiklerle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sıcak havalarda lastik basıncı iyice şişerek tutuşa etki eder. Bundan başka yolun tipine göre de sıcaklık artışı tutuşu arttırabilir de azaltabilir de.


    Genel olarak fren sisteminiz de olaya dahil olduğundan fren hidroliği, disk ve balata da iyi durumdaysa ancak o zaman lastikten şüphe edilebilir. 3 senelik o lastikler çok güneşte vs. bırakılmadıysa iyi tutması lazım.

  • En iyi lastik 4 senede sertleşiyor. 175/65/14 de oldukça ince ve yanaklı bir lastik. Birde üstüne Eco 6 da adı üstünde ekonomi lastiği. 175 boyutunda daha sportif lastik bulursanız yaz sıcağı performans artacaktır ancak 175/65/14 pek sportif bir ebat değil. Lastiği elle kontrol edin, kanallarda çatlak varmı kontrol edin. Diş seviyesini kontrol edin. Eco 6 ların sanırım ömrü 40-50bin km.
    CPC 6 var bende. Sıcakta gayet başarılılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 5 Ağustos 2022; 23:35:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kötü asfalt+sıcak hava lastiği etkiler sıcak memlekette yaşayanlar bunu iyi bilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Lastiklerin taban kisminda catlamalar var hem de heryerinde sasirdim bu kadar erken dagilmasina.İzmirde yasiyorum su aralar sicaklar fena zaten.Ayrica yanak kismi da sanki jilet atilmis gibi lastigin birinde kesikler var.Ben yumusak diye tercih etmistim ama bi daha almam herhalde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Asfalt zaten arabalar gectikce iyice kaymak gibi olmus micir felan hak getire.Herhalde boyle bi lastik tercih etmem bir daha.Ben arabayi aldigimda uzerinde Lassa Atracta ydi galiba oyle bir lastik vardi.Yili da eski oldugundan asiri yol sesi yapiyodu .Gittim yumusak hamurlu diye bu lastigi aldim.O da dogru duzgun yol yapmadan catlamis her tarafi ve yanaklar hassa bicak kesigi gibi kesikler olmus.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eco lastiklerin nerdeyse tamamı kalitesiz. Yol tutuşu zayıf oluyor hep.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paramedik 112 kullanıcısına yanıt

    Biraz daha ust segment lastikler de bu olculere gore yok.O zamanlar arastirirken premium contact yok demislerdi.Bridgestone turanza sordum bu olcude yok demislerdi.En ideali ne acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elk_91 -- 6 Ağustos 2022; 13:41:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz etin yahnisi işte. Pahalı lastikler ile aralarında bir fark var.

    Bizim millet lastikte ucuza kaçma peşinde ama bir araçtaki en önemli 2 unsurun fren sistemi ve lastikler olduğundan habersizler.

    Dandirikten bir seramik kaplamaya dünyanın parasını harcarlar ama kaliteli bir lastik almaya eli gitmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 6 Ağustos 2022; 14:15:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elk_91 E kullanıcısına yanıt
    Hocam lastiklerin üretimi neresi?

    Lastik yumuşak diye alsanızda direk güneş altında kaldıkça içindeki yağlar uçuyor. Yaz/kış mevsim atlayınca da çatlıyor. Benim görebildiğim kadarıyla markadan bağımsız belli serilerde daha sık olabiliyor. Az yol yapan arabalarda daha sık görülebiliyor.

    Lastiği ağır deterjanlara yıkamayın, solvent/parlatıcı sürmeyin, yağdan mazottan uzak tutun, uv filtreli spreyleri kullanın, yapabiliyorsanız yazın park edince lastikleri kartonla yada bezle örtün. Bir nebze faydasını görürsünüz.

    Onun dışında ucuz lastik/sık değişim kombinasyonunu deneyebilirsiniz. Barum semperit(conti yan markaları), kormoran riken(michelin yan markaları), sava debica vs deneyebilirsiniz. Lastiğin üretim yerine dikkat edebilirsiniz.
    Sanırım contide ultracontact geldi daha sağlam diyorlar deneyebilirsiniz. Benzer şikayetleri inceleyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Ağustos 2022; 14:40:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt

    Bu olcude bundan pahalisi Michelin vardi ben alirken,lafiniz banaysa.İkinci kalite yan sanayi lastik degil aslinda ama bu ebatlarda en alinabilir bu vardi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Yanilmiyorsam Polonya uretimliydi,arabanin yanina gidince resmini atarim.Kimyasal surmedim hic lastiklere,ama benzinliklerdeki madeni parayla yikama yaptigimiz makinelerden kopukluyodum tabiki de belki onlarin da zarari oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köpüklerin lastiğe büyük oranda zarar vereceğine inanmıyorum, ancak aracı yıkarken mutlaka eldiven kullanın.

    Turanza T005 veya Michelin primacy 4+ bakın bence. Eğer çok daha konfor isterseninz, zannediyorum S1 serisi var Michelinin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R15 185 65 olanları şirket aracında clio'da kullandım conti eco 3 tü yanlış hatırlamıyorsam. ecocontact 6 ve az kullanılmışı bence net daha iyi hocam. O lastiklerin ölüsü bile tutar. Bu sebeple tutuşa etki eden diğer etkenlere bakmak lazım.

  • abs yoksa hangi lastik olursa olsun yağ gibi kayar. mesafe uzar. o ebatlarda dunlop, falken, hankook yol tutuşu iyi lastikler.

  • Elk_91 E kullanıcısına yanıt

    asfalttan oluyor .lastikle pek bi alakası yok.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Olabilir de haklisiniz.Abs falan hak getire tabi abs yok arabada.Panik freni aninda fren pedalini pompalamak da akla gelmiyor tabi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.