Şimdi Ara

YAYIN EKİBİ KURABİLİRMİYİZ + 22 YAŞ ÜZERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Nasılsınız umarım iyisinizdir.


    Şimdi yaş 33 gündelik hayatta hayatımı kazandığım bir işim mevcut. ancak son 8 aydır oyuna girdikçe yayında açmaya başladım , şu ekipmanı bunu al derken bir baktım baya iyi yayın yapabilecek bir setup kurmuşum.


    Şimdi bu yayın işini madem hayatın bir kısmına entegre etmek istiyorum burada devreye ekip işi giriyor. tahmin edeceğiniz üzere tek başına oyun oynamanın motivasyonu ile ekip arasında oynamanın motivasyonu çok farklı. Ayrıca siz tek başınıza olduğunuzda sıfır izleyici ile etkileşime girmeniz imkansız. ama 3-4 kişilik bir ekip olunsa(oyun podcast-goygoy) üzerine herkesin evinde yayın açık olsa 2 cihazda 6-8 kişilik izlenme algoritmanın en dibinden sıyrılmanızı sağlayabiliyorsunuz. yani onlarca tekil yayıncının üzerine çıkıp farkedilme seviyesine gelebilmeniz mümkün.


    ben 8 aydır sadece youtubede yayın açtım abone kasmak , izlenmek yayın yapmak için değil sadece sistemi çözmek üzerine. 1500 abone 4000 saat izlenmeyi tamamladım ve para kazanmayı açtım. Şimdi son 1 aydır youtube ve twitch de ortak yayın açıyorum aynı anda 50 mb upload var sorun yaşamıyor. hatta mümkünse tiktok kısmınada girebiliriz.


    yani işin özü maddi olarak bir beklentiye girmeden iyi bir ekipmanı olan. çıktığında oyunlara para verebilecek olan =) ben tarzım dışıda olsa oyuna bir göz atmayı severim.(bu her oyunu alırım demek olmuyor) 3-4 kişi vs goy goy yayını yapamazmıyız ?


    asıl amacım oyundansa podcast olur. günlük haber üzerine , ekşi başlıkları , donanimhaber başlıkları üzerine.reels izleriz,rikrokta başkasını canlı yayının izleyip trollemek bile olabilir ne derseniz adına.ofansif mizah ve karamizah severim.


    video edit üzerine çalıştığım için o konulara oldukça hakimim.kesitmiş reels miş benim işim zaten yapması yeterki fikir olsun.


    ya aslında ne demek istediğimi anladınız siz anlamayan varsa da gelsin konuşalım =)


    tel : 0543 881 12 15








  • 1) Bu yayınlardan elde ettiğiniz geliri vergilendirmez isen başına açılacak sıkıntıları zaten bildiğinizi varsayıp bu adımı geçiyorum.

    2) Yayıncılık yapanların (ekiple) birbiri ile maddi alış verişi veya oyun araç ve gereçleri noktasında yardımlaşması var. Bunu zaten açıkça ifade ediyorlar. Sizin metninizde bu tarz bir yardım var mı yok mu belirtilmemiş.

    3)Ben yayın geliri alayım ekibim de gönüllü şekilde benim yayınlara katılsın, üstelik çıkan oyunları da alsınlar ekipmanları da iyi olsun derseniz bu iş bana biraz yaş geldi. Zira insanlar neden vaktini ve emeğini paylaşsın? He derseniz ki yok mu bu tarz oluşumlar (gönüllü) elbette vardır.

    4)He derseniz ki ekibimle gelir paylaşacağım, ekipman yardımı yapacağım bak işte o zaman güzel fikir. Hatta helal olsun diyorum.



    Şimdiden kolaylıklar diliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 4 Ocak 2024; 17:42:25 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Dostum Selamlar ;


    geç gördüm yazdıklarını kusura bakma , sorularını hemen cevaplayayım.


    1 - Vergilendirme sistemi hk sorun yok o konuda herşey hukuki olarak hazır tarafımca.

    2- Jahrein , Elrain , Tolunay gibi yayıncıların ekiplerinden bahsedeyim kısaca. Burada iş şu şekilde ilerliyor.

    1. Yayınları beraber yapıyorlar ve örneğin jahrein kendisi 10k , ekibindeki kişiler 1-2 k izleniyor. Burada zaten ekibide pasif geliri aktif etmiş oluyor.
    2. ayrıca gelen sponsorluklar , reklam ve izlenme tarafından ne kazanılırsa ekibin içerisinde bir orantıda tabiki paylaşım yapılacak. burada 1 kişi yayın yapsın ekibi ile parlasın diğerleri başının çaresine baksın denmeyecek .
    3. senin 2. maddede yazdığın maddi yardımlaşma, ekip arasında destek olma konusu en önemli husus. Sonuçta nasıl bir iş kurarsan kur maddi bir yatırım olması söz konusu. Bende bu işe ekipman alırken maddi yatırım yaptığımı var sayarsam , reklamlar , ekip arkadaşlarına alınacak oyunlar , vs hepsinde destek olabilirim. Çünkü sıfırdan kimse bir yere gelemiyor.


    güzel yorumların ve görüşün için teşekkür ederim. Umarım birileri çıkar .Örneğin şu ara The Finals oynuyorum. 3 erli takımlar mevcut. her gün farklı 3 kişi ile giriyorum. buda devamlılık ve sürekliliği bozuyor.


    Çok yakın arkadalarım var oyun da oynuyorlar ancak iş hayat dengesini çoğu kuramamış durumda. çok geç saatlerde online olup , 10 gün hiç online olmaya biliyorlar. bu iş için devamlılık ve programlı olmak önemli anladığım kadarı ile.





  • denizlion kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Düzenli yayın yapmayanların izlenmeleri düşüyor evet. Ancak hayat bu, belirli bir programda gideyim ekibimle desen ne kadar mümkün olabilir sonuçta herkesin işi gücü var dediğin gibi ve herkes her an online olamıyor. Bir de ortak oyun seçimi de önemli herkesin keyif alması lazım ki izleyen de keyif alsın izlerken. Zor işler açıkcası. Zor dediğim aslında zorluktan değil de, tam anlatamadım.

  • Katılmak İsterdim fakat Bilgisayar'da sadece valorant oynuyorum. :) Genelde ps5'te takılıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.