Şimdi Ara

Yatırım amaçlı ev almak veya mevduat faizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, yurtdışında çalışıyorum ve euro kazanıyorum. Bir süredir kenarda biriktirdiğim bir para. 30.000-35.000 euro kadar.

    Öyle çok yatırım yapan, borsayla uğraşan birisi değilim. Yarın birgün dönmek durumunda kalırsam bir evim olsun fikri var kafamda. Onun için orta halli bir ev alayım dursun diye düşünüyorum. Biraz baktım ev fiyatlarına ve kira ücretlerine. Yıllık ortalama 15-17000 lira gibi kira geliri var almak istediğim bölgedeki evlerin. Aslında evi alsam boş dursa da olur ama almışken kiralayayım diye düşünüyorum.


    Mevduat faizi olayına baktım biraz ancak orada da ciddi bir enflasyon sorunu var gibi. 200-300bin tl yıllık 13-15 bin gelir getirse de enflasyon ile eriyip gidedecek gibi. Ev almak sanki daha somut bir varlık hissi veriyor. Bilemiyorum bu konuları araştıran, uğraşan arkadaşların fikirleri nelerdir.




  • Merhaba,
    Uzaktan bu işleri takip etmek uğraşmak zor olabilir. Siz neredesiniz, bulunduğunuz yerde yatırım yapma imkanınız yok mu? Orada ev fiyatları nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam. Yatırım amaçlı düşünüyorsanız eşyalı olması size daha iyi bir kazanç getirecektir.O rakamlara Antalya'da boş 1750 eşyalı 2000 tl kadar kira getirisi sağlıyor.Size tavsiyem özellikle yurtdışından insanların taşındığı şehirlerden ev almanıız yönünde olacaktır.Kafanıza uyan şehirleri inceleyerek Sahibinden sayfasında emlak fiyat artış endekisine bakarak o bölgenin fiyat artış oranını incelemenizi tavsiye ederim.

    Yurdışından gelen insanlar şu anda Türkiye'Den ev almak istiyorlar.Dövizin arttığına ve bu durumun geçici olabileceğine inandıklar için özelikle rus pazarından ciddi talepler alıyoruz.Onların ev alması demek fiyatların daha da yukarı çıkacağı manasına geliyor

    Eşya konusunda ortalama 1 yılda eşyadan aldığınız aradaki fark kendini amorti edecektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 8 Kasım 2020; 15:23:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler, şu faiz artırma durumuna göre karar vermeyi düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.