Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞLE İLGİLİ KARAR VERMEKTE ZORLANIYORUM LÜTFEN FİKİR VERİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • biraz uzun olacak ama okuyun gençler. ibretlik bir durum var.

    durum şu gençler:

    3. sınıfım ve yatay geçiş talebi yaptım. Bu talebim kabul edildi. Yatay geçiş yapmak isteğimin sebebi okuduğum şehrin bombk olması ve birkaç hocanın da aşırı derecede sorunlu olmasıydı. Ben 3. sınıfa kadar sınıfın %98 ini bırakan bu hocanın derslerinden geçebildim, çünkü ineğim. Ancak 4. sınıfta bu hocanın vereceği 3 adet daha ders var. Bunu düşündükçe karnıma ağrılar giriyor.

    Yatay geçiş yaptığım yer ise benim bildiğim ve sevdiğim bir şehir. Ve orada çok samimi bir arkadaşım da var. Ancak sorun şu ki eski okulumdan aldığım tam 7 adet dersim sayılmadı. Bu da şu demek oluyor, bu sayılmayan 7 dersimi alttan almak zorundayım. Bunlar da muhtemelen okulumu 1 sene uzatacak.

    Bunun yanında mevcut okulumdan alttan hiç dersim yok. Notlarım da oldukça yüksek. Ancak ne şehre, ne de 2 senedir sınıfıma entegre olabildim. Kısaca, mevcut okulumda ders olarak rahat olmama rağmen çok mutsuzum. Beri yandan yatay geçişim kesinleşirse uğraşmam gereken 7 adet ders var. bunlardan 1 tanesi 1. sınıf dersi diğerleri 2. sınıf dersi. bunun içinde akışkanlar mekaniği ve diferansiyel de var bilen bilir.. Bu arada bu dersleri diğer okulda vermeme rağmen yatay geçiş yaptığım okulda sayılmadı. Burada aklınıza daha önce verdiysen bir daha vermen ne kadar zor olabilir sorusu gelebilir, haklısınız, ancak bu dersi geçenler bilir ki sınavı geçtiğiniz günün ertesi herşeyi unutursunuz. ve tekrar hatırlamak için yine bir o kadar çalışmanız gerekir. eğitim sistemi işte.. İlla biryerde ruhunuzu sömürüyor.

    Sonuç olarak: Yatay geçişten hala vazgeçme şansım var. Yani istersem eski okuluma ama mutsuz olduğum şehir ve sınıfa geri dönebilirim. O sorunlu hocanın verdiği binlerce sayfa notlarla boğuşabilirim. Belki de o hoca yüzünden 4. sınıfta bir dersten kalır okulumu yine de uzatabilirim... Ya da okulumun 1 yıl uzama riskini göze alıp yatay geçişimi yaptım artık dönmem deyip yeni okulumda, sevdiğim bir şehirde, iyi bir arkadaşla yoluma devam da edebilirim. Ancak okulumun uzamasına gönlüm hiç razı olmuyor, kötüsü mevcut okulumda o malum herif yüzünden, yatay geçiş talebinde bulunduğum okuldan da alttan verdikleri derslerim yüzünden okulum uzayabilir. Ancak kesin olan ise yatay geçiş yaptığım okulda okulum %80 uzayacak..

    exta: Okumak için param var. Ancak diferansiyel, akışkanlar mekaniği gibi dersleri tekrar alacak olmak, belki okulumun 1 sene uzayacak olması beni kara kara düşündürüyor. Düşünsenize.. 4. sınıf olacağım ama 1. sınıflarla birlikte almam gereken bir ders var hem de bu 4. sınıfın 2. döneminde olacak.. Rezalet bir durum.








  • Öncelikle şunu bilmelisiniz ki üniversitede sınıf diye bir kavram yoktur. Kredi vardır krediyi tamamlarsan mezun olursun tamamlamazsan mezun olamazsın. ben 4. sınıfım 1.sınıflarla ders mi alacağım diye bir küçümsemeye girme.
  • Bunun zaten farkındayım. Ancak böyle bir cevapla bana gram yardımcı olmadığınız gibi 1. sınıfları küçümsediğimi iddia ederek de bana haksızlık ediyorsunuz. Üniversitenin kredi tamamlama temelli olduğu doğrudur. Ancak bu krediler de dönemlere bölünmüştür. Dönemler de sınıflara bölünmüştür. Dolayısı ile sınıf kavramı teknik olarak olmasa da böyle bir olgu isim olarak mevcuttur. 1. sınıflardan ders almak istememem küçümseme değil psikolojik olarak, fizyolojik olarak beni son yılımda son dönemimde yıpratacağından ileri gelmektedir. Yoksa ben de 1. sınıf oldum ve o dersi de aldım zaten. Sorun bunu son yılımda tekrar almak zorunda kalmamla ilgili. 4. sınıf bir adamın kendinden 5 yaş küçük adamlarla aynı sırada oturması da bence normal değil.
  • ufuk038 U kullanıcısına yanıt
    Usta bisi sormam gerek osym puanim 260 notumu 4 uzerinden 3.60 fln tutarsam ankarada ki herhangi bir universiteye yerlesebilirmiyim ? Ayni fakultede olcak bolum degismicek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anadolunun normal bir üniversitesinden itü ye falan geçiyorsan değer 1 yıl uzatmaya.

    @Draxen üniversiteye göre değişiyor hocam yatay geçiş şartlarından bir bak gazi ÖSYM puanın o seneki taban puanınsan düşük olursa kabul etmiyordu galiba. Bazıları da %50 ort %50 ösym diyor gideceğin okula göre araştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krious kullanıcısına yanıt
    Gaziye baktim 3.24 istiyor en a 4 uzerinden

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okul merkezi yerleştirme puanına göre ve okul puanına göre alim yapıyor. Sen notlarını yüksek tut. Dene şansını. O notla kabul edilmeme şansın yok. Benimki 3.31 idi mesela. Ancak merkezi yerleştirme puanın o yıl istediğin üniversiteden düşükse ve okul merkezi yerleştirme temelli alım yapıyorsa yatar o iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk038 U kullanıcısına yanıt
    Usta napcam benim bir sekilde ankaraya gitmem lazm sinava tekrar mi girsem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ufuk038 U kullanıcısına yanıt
    Baskent uniye baktim genel not ortalamasi 4 uzerinden en az 2.40 olmasi 100 luk sistemde en az 60 puan diyor ben 3.60 3.70 yapmam lazim gecis yapabilirmiyim o zaman ? Ayni fakülteden bir bölüme gecis yapicam zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kas adam -- 15 Eylül 2019; 12:36:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim kaçıncı sınıfın bilmiyorum ama yatay geçiş yaparsan alttan dersin her halükarda olacaktır. Okulunu uzatır mi bilemem bu durum. Alttan derslerin ders saatlerinin ÇAKIŞMASI durumunda bendeki gibi okul çakışan dersleri alamazsın derse her türlü uzar. Yaşın 22 ve altı ise bence gazide mutlu olacağına eminsen uzat okulunu. Yas burda önemli faktör. Derse çalışır geçersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk038 U kullanıcısına yanıt
    Usta kirikkale unideyim ankarada ki herhangi bir uniye geçicem ve yeni baslicam bu sene yapicam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaşını, maddi durumunu, tekrar vermek zorunda kalacağın dersleri göz önüne al. Kırıkkale her halükarda Ankara dan ucuzdur. Bir de kalacak yer falanla uğraşacaksın. Bu işler kafa ağrıtır. Notunu 3 ve üzeri tut şansın yüksek olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk038 U kullanıcısına yanıt
    Annemde kalicam annem ankarada her sey uyuyor ama tek sorun su benim osym puanim 260 ama derslerimi 4 uzerinden 3.60 gibi bi oranla tutarsam gecis yapabilirmiyim ankaraya doye aklimi kurcaliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu mümkündür. Bence yaparsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okulun imkanları ve title'ı daha iyise geç şehir daha iyi diye geçme bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naptın hocam geçip bitirdin mi yoksa devam mı ettin? Ben de benzer bir durumdayım da.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.