Şimdi Ara

YATAY GEÇIŞ EK MADDE-1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    2019 girişli bir vakıf üniversitesi hazirlik öğrencisiydim. Gerek pandemi, gerek maddi durumlardan ötürü Hacettepe üniversitesi fizik öğretmenliğine 1. Sınıfa geçmek için başvuru yapma kararı aldim. Fakat kafamı bazi şeyler çok kurcalıyor. Benim girdiğim sene aldığım puan, yine girdiğim sene geçmek istediğim bölümün taban puanından 1 puan civarı fazla. Ben bu sene yatay geçiş başvurusu yapsam, acaba bu senenin taban puanı, benim geçen sene aldığım puandan fazla olursa geçme ihtimalim ortadan kalkıyor mu? Eğer böyle ise daha düşük bölümlere başvuru yapmayı planlıyorum. Okuduğunuz için teşekkürler. YATAY GEÇIŞ EK MADDE-1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slokend -- 4 Ağustos 2020; 14:11:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • ortadan kalkma diye bir şey yok yatay geçişte mesela siz 20k olun istediğniz yer 15k olsun yatayla geçebilirsiniz.Dediğiniz şey merkezi geçişte önemli
  • Merkezi yatay geçiş sisteminde girdiğiniz sene bölüme girebilecek sıralama ve puanı yapmanız esas alınıyor.Açılan kontenjanı sizden iyi sıralamayla başvuran kişiler doldurmazsa girmemeniz için herhangi bir sebep yok.
  • xasure X kullanıcısına yanıt
    Ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Merkezi geçiş yaptığımi sanıyorum. Bölümümü de değiştirerek başka bir üniversiteye başvuruyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Walter H.White kullanıcısına yanıt
    Cok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu madde geçen yıl geldi. şöyle açıklayayım, 2 üniversitede olduğundan kontrol otomasyondan örnek vericem. yks sıralamanız 90 bin olsun geçeceğiniz bölümün türkiyedeki en düşük sıralamasından fazla bir sıralamaya sahip olmanız lazım. ytü 42 bin ile almış mesela en son kontrol otomasyona, sizin sıralamanız 42 binden iyi olmalı ortalamanız isterse 3.8 olsun bu şartı sağlamazsanız geçemiyorsunuz.
  • Elsewiir E kullanıcısına yanıt
    Sanıyorum her üniversitede olabilecek bölümler için bu maddeyi görmezden gelebiliriz. Doğu taraflarında bayağı düşük puanlar benim bölümüm için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Slokend S kullanıcısına yanıt
    evet, merkezi yatay geçişte zaten problem olmuyor bölüme puanınız tutması gerekiyor çünkü not ortalamasıyla yatay geçişte önemli bi etken haline geldi sadece. ama dediğiniz gibi çoğu bölüm baya bir üniversitede var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.