Şimdi Ara

Yaşıtlarım gibi olamıyorum, sosyalleşemiyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
4.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gelin arkadaş olalım hocam
    Şu forumda o kadar çok yalnız var ben de dahil. Her gün aynı konular açılıyor. Herkes bir şeyler yazıyor. Bunun yerine arkadaş olsa herkes sorun çözülecek gibi. Ya da insanlar online arkadaşlık mi istemiyorlar bilmiyorum ama aynı şehirde bile bir sürü bulunur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasitlarinin yada insanların ne yaptıklarından ziyade senin ne şekilde ve nelerle mutlu olabildiğini kesfedebilmek olay. Yasitlarin gibi olmak ne demek hayatları mi klonluyoruz?
  • John___Doe kullanıcısına yanıt

    yaşıtlarıma uyamıyorum, arkadaşlık kurmakta zorlanıyorum diyeyim ozaman

  • Monoman kullanıcısına yanıt
    Uymak zorunda değilsin, uyum sağlamak zorunda da değilsin. Kendine ait spesifik bir yolun olsun, neden herkes gibi olasın ki. Bi izin ver dünyaya onlar sana uyum sağlamaya çalışsın, onlar senin peşinden gelsin. Fark yarat, farkını ortaya koy. Ezber bozmaya kendinden başlamışsın ne güzel işte.
  • Taklit yapmayı dene özgüvenliymişsin gibi davran alışırsın bi süre sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Monoman

    Hocam zaten çok seçici biri olduğum için 2-3 "arkadaşım" var şuan, asla 10-20 tane arkadaşım olsun ordan oraya akayım kafasında değilim. Fakat bu var olan 2-3 arkadaşımla da aram iyi olmayınca kendimi inanılmaz boşlukta hissediyorum. O en çok konuştuğum arkadaşım özellikle son zamanlarda iyice sinirimi bozmaya başladı, narsist ve sahte bir kişiliği olmasının yanında pek iyi niyetlide değil. Bana geçen şeyi anlattı yürürken öndeki bi arkadaşının cebinden 20 lira düşmüş havada kapmış cebine atmış direk. Niye geri vermiyosun adama dedim niye veriyimki diyo. Sana yapılsa hoşuna gitmez ama diyorum evet gitmez ben böyle kötü, şerefsiz biriyim hahahaha diyor. O KADAR SOĞUDUMKİ ondan bu anlattığından sonra. Başka bu tarz bir kaç şeyi daha var uzatmayayım şimdi. Onlara yapıyorsa bana da yapar abi bu adam. Ayrıca adamla buluşmak görüşmek isteyen taraf hep ben oluyorum, ben söylemesem buluşma olayı olmuyor, son zamanlarda da zaten gelmiyor hiç bir çağırmama. Sonra liseden bi arkadaşım var, iyi biri gerçekten, muhabbetinide severim güvenirimde, fakat o da bana aşırı mesafeli davranıyor, mesela discordda açık oluyor, eğer ben yazmassam asla konuşmaya gelmiyor ya da bazen yazdıklarıma dönmüyor bile. Ayrıca benle muhabbet ederken onun keyif almadığını düşünüyorum, sürekli can sıkıntısından iç çekip duruyor söylediklerimi saçma buluyor falan filan. Bazen gülüyoruz eğleniyoruz ama kalıyor öyle işte. Ayrıca konuşuyoruz, oyun oynuyoruz mesela discordda, kız arkadaşı online oluduğu anda ben çıkıyorum diyip konuşmadan ayrılıyor, sanki benleyken eğlenmiyor sadece tahamül ediyor. Sonra 3. arkadaşımda iyi biri, genelde o beni arayıp dışarı çağırır eder ama onlada hiç bir zevkimiz uyuşmuyor, pek fazla ortak noktamız olmadığı için konuşacak şeyler bulamıyoruz birbirimizle. Böyle olunca da pek keyifli vakit geçirdiğimiz söylenemez beraberken. Onunda 1-2 arkadaşı daha var ayrıca, mesela benle buluştu, bi yerde oturuyoruz sonra o arkadaşımı aradı, biran önce kalkıp onun yanına gitmek istediğini hissediyorum. Bana sende gel falanda demiyor, ben ve o olarak ayırmış arkadaş çizgisini, ya benle buluşuyor ya onla ve onu daha ön planda tutuyor. Problemim bu hocam, insanlara ne kadar iyi davranırsam davranayım, ne kadar konuşkan olmaya çalışırsam çalışayım ne bileyim ne kadar değer verirsem vereyim olmuyor yani, sevilmiyorum, sevmiyorum da kimseyi böyle olunca

    ya ben bir şeyleri yanlış yapıp insanları itiyorum, ya da problem onlarda bilemiyorum

    dostum yazdıklarından çıkardığım tek bir şey var; sıkıcı bir mizacın var. kendin de diyorsun sanki benimle zaman geçirmiyor, bana tahammül ediyor gibiler diye. muhtemelen canları yalnızken sıkıldığı için 2. seçenek olarak seninle takılıyorlar, istedikleri gibi bir alternatif çıkınca da kaçmanın yolunu arıyorlar.


    hala değer veriyorum, seviyorum demişsin. yahu sıkıcı olduktan sonra istersen kapısında yat, sevgiye boğ ne anlamı var? adam seninleyken eğlenmiyorsa aranızdaki sevgi ilişkisinin ne gibi bir önemi olabilir? kaldı ki arkadaşlık bu, evlenmiyorsun heriflerle.


    kendini biraz daha eğlenceli hale getirmeye çalış. hayat doğrucu davut mantalitesinde yaşanmaz. onu yapmam, bunu yapmam, şunu yapmam... ya arkadaşlarına ayak uyduracaksın ya da yalnızlığa mahkum olacaksın. henüz üni öğrencisiyim diyorsun, neden bu kadar ciddi olmayı bırakıp biraz serserilik etmiyorsun? zaten 4-5 yıl sonra istesen de hata yapma, eşeklik etme lükslerin kalmayacak. gençliğinin son demlerindeyken her gününü değerlendirmek varken neden 60 yaşında insan zihnine sahip olasın?


    ayrıca insanlarla iki muhabbet ediyorum samimi gelmiyorlar demişsin, yahu tanımadan nereden bilebilirsin? benim yıllardır en yakın arkadaşım olan eleman ilk başlarda koca okulda en sevmediğim insandı. 1-2 yıl kadar zerre haz etmedim sonradan ortak çevrede denk geldikçe aslında kafalarımızın uyumlu olduğunu fark ettim. yargılayıcı olmayı bırak. birisiyle tanıştığın gibi direkt onu zihnindeki bir pattern'a oturtmaya çalışma, hm şu insan xxx sıfatında diye gruplandırma. bırak hakkında bir yorumun olmasın, bırak o sana kendisini açsın, bırak zamanla oluşsun. şu hitap ederken kanki diyor, şu pop müzik dinliyor, şu star wars sevmiyor... zihnin insanları sevmemeye programlanmış, bunun içinde herkesi kategorize edip kendini avutacak bahaneler buluyorsun. bırak, sadece tanımaya çalış ve yorum yapma. bir kitap okur gibi, sadece oku ve devamını oturup kendin yazma.


    stop being boring




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olishernandez -- 10 Ocak 2021; 4:14:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-B32D98247

    Bu mesaj silindi.

    yalnız olmanın güzel yanları da olsa insan tabiat gereği sosyal bir canlıdır hocam. yalnızlığı çok seven bir münzevi bile olsa muhakkak ara sıra sosyalleşme ihtiyacı hissedersin. aynı yemek yeme ihtiyacı gibi.


    ilk adım olarak doğruculuğun dozunu azaltmanı öneririm. mesela ben de çok doğrucu bir insanın yanında rahat olamam çünkü beni hep yargıladığını hissederim. zira bir disney animasyonunda yaşamıyoruz, insanlar iyi ve kötü diye ikiye ayrılmıyor. insanların çok büyük çoğunluğu aralardaki gri kısımlarda. kimse iyi veya kötü diye yaftalanamaz. ilk adım olarak insanlara baskı kurmamalı, onları yanındayken rahat hissettirmelisin. elbet rahatsız olduğun bir hareketleri varsa uyarırsın ancak dozunu ayarlamak gerek. genel olarak chill bir havada olmak en iyisi. insanlar senin yanındayken maske takmak zorunda olmasın, kendi hallerinde rahatça takılabilsin


    sıkıcı olmak nasıl yenilir bu konuda pek bir fikrim yok ama bence temelinde iyi bir gözlemci olmak var. mesela sınıf ortamında en popüler eleman kim? insanlar niye onunla takılmak istiyor? bunları gözlemen lazım. büyük ihtimalle mizah seviyesi iyidir, girişken ve hoşsohbet bir arkadaştır. seninde kendini geliştirmen gereken skiller bunlar.


    birisi sohbet seviyesini geliştirmek için stand-up izlemek iyi bir yol demişti. pratik yapmak da güzeldir, şu an karantinadayız ama internetten birilerini bulup da konuşabilirsin. 1-2 kişiye saplanıp kalma, olabildiğince farklı tarzlardan farklı insanlarla konuş. mesela hem metalciyle, hem 5 vakit namaz kılan elemanla, hem ateistle, hem museviyle, hem jazzcıyla vs... ne kadar geniş yelpazeden insan tanırsan sohbetinin o kadar geliştiğini hissedersin. mesela pazarlamacılar konuşmak konusunda neden bu kadar başarılı? adamlar işleri gereği günde yüzlerce farklı kökenden insanla muhatap oluyor. bunun için discord'dan çeşitli kanallara girip insanlarla tanışmanı şiddetle tavsiye ederim. ama dediğimi unutma, tek bir yere saplanıp kalma olabildiğince farklı insanları tanı.


    sosyal çevrelerde mizahi yetenekte önemli. artık ıssız adam gibi takılmak ekmek yedirmiyor, daha gülecen ve güldüren olursan insanların akıllarına kazınırsın.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-B32D98247

    Bu mesaj silindi.

    rica ederim elimden geldiğince

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gavuroglan

    uygulamanın adı ne hocam

    Slowly


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.