Şimdi Ara

Yaşar üniversitesi hazırlık sınavı(flat) soruları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
9.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yaşar üniversitesinde hukuk bölümündeyim ama yeni kayıt yaptıracak tanıdıklarım sürekli flatin nasıl olduğunu soruyorlar internetten bir şey bulamadıklarını söylüyorlar. Ben de yardımcı olabilecek birkaç bir şey koyayım dedim. Yaşar için söylediğim şeylerin bazıları, bazı üniversiteler için de geçerli, hangi üniversitelerin benzer bir flate sahip olduğunu bilmiyorum ancak belki başka üniversitelerle seviye olarak veya sorular olarak benzerlik gösteriyordur.

    İlk sınav, 3 saat sürüyor ve sınav soruları intermediate veya birazcık daha üstü gibi gelmişti bana ama şu an pek de hatırlayamıyorum açıkçası.
    İlk sınav aynen bu linkteki örnekler gibi,http://ydy.yasar.edu.tr/?page_id=41
    Birkaç kez kendi kendinize bu sınavları yaparsanız sınavda bunun size katkısı en az 15-20 puan olacaktır.
    Sınav dinleme bölümüyle başlıyor, sınavda 2şer kez 2 tane ayrı ayrı parça dinletiyorlar ve cevaplarını işaretlemenizi istiyorlar. Sonra 2 tane 1-2 paragraflık yazı geliyor önünüze ve onlarda da aynen doğru şıkkı işaretlemeniz isteniyor. Daha sonra iki tane deneme yazmanız isteniyor, neye göre yazmanızı istedikleri ya da konuyla ilgili verdikleri başlıklara göre bir şeyler yazıyorsunuz. Benim size burada tavsiyem olabildiğince çok şey yazmaya çalışın.(Ben sınavda denemeleri en sona bırakıp sınavın sonuna kadar yazmıştım hepsini. Yine sınava girsem yine öyle yaparım sanırım.) Sonra 2-3 tane kelime bölümü geliyor. Genel olarak çok zor kelimeler yok aslında ama benim mantıken çözmeye çalıştığım kelime soruları da olmuştu açıkçası ve sonunda bulamayıp salladıklarım olmuştu Daha sonra bazı cümleler veriliyor ve aşağıdaki şıklardan verilen cümleye en yakın şıkkı seçmeniz isteniyor. Hatırladığım kadarıyla bu kadardı.

    Sözlü sınavda da çağırıyorlar ve sizden masadaki kağıtlardan birini seçmenizi söylüyorlar. Benim seçtiğim kağıtta ingilizce olarak en sevdiğiniz spor dalı nedir yazıyordu. Altında da sizce Türkiyenin en başarılı olduğu spor dalı nedir gibi sorular vardı. 1-2 tane böyle soru vardı. Karşınızdaki bay/bayan kim varsa artık size hazır olup olmadığınızı söylüyor ve siz hazırım dediğinizde buyrun deyip ses kayıt cihazından kaydı başlatıyor. Pek konuşmuyor karşıdaki siz soruları okuyup cevaplıyorsunuz ama benim konuşmam 6-7 dakika bile sürmemiştir sanırım. Bunu illa ingilizceye vurmamak lazım, yani Türkçe olarak da sorsalar en sevdiğim spor basketbol derim örneğin. Türkiyenin en başarılı olduğu spor dalı hangisi deseler atıyorum güreş derim. Ama siz yine de siz olun bir yorumlar yapmaya çalışın size gelen konu hakkında. Sözlüde 5 üzerinden puan veriyorlardı bize ve ben 3 almıştım sanırım. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Küçücük de bir katkım olursa ne mutlu bana.
    Başarılar dilerim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.