Şimdi Ara

Yaş küçültme davasından olumlu sonuç alabilir miyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hastanede doğdum ama yaşımı göstermiyorum ayrıca bazı psikolojik sebeplerden de ötürü hayatımın bir kısmı antidepresan ve terapiyle geçti. etkilerini hayatımın her alanında yaşadığım için bazı şeylere de geç başlayabildim ve bu şu anki işleyişi inanılmaz etkiliyor. yaşımı 4 yaş küçültmek için dava açsam kabul olur mu?




  • Elinin altında bir kayıt veya şahitler yoksa,yaşınızı büyütüp kucultemezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lithran kullanıcısına yanıt

    e-nabız hesabımda bugüne kadar randevusu alınmış psikiyatristler ve kullanılmış ilaçlar gözüküyor. bunun haricinde şu an halihazırda bir psikoloğun kliniğine düzenli olarak haftada 2 kez terapiye gidiyorum. kendisinden benim bu durumumla alakalı da bir rapor istedim. bunlar yeterli olur mu?

  • drude kullanıcısına yanıt

    Sizden yaşınızı neden küçültmek istediğinize dair bir belge ve şahit isteyecekler,belge yoksa 1. Derece akrabalarinizdan sizin o yıl doğduğunuza şahitlik etmeleri lazım.

    Psikoloğun bu konuda yardımı olacağını pek sanmıyorum.

    Bence bu iş için bir avukatdan destek alin.Her şeyin yasal bir prosedürü var.Isteyen kafasına göre yaş küçültüp buyutturemez.

    Örnek olması açısından mesela bir kişi daha erken emekli olmak için bu gibi yollara başvuruyor.Hakli olarak hakimler bu gibi dalavere işleri bildiği için belge ve şahit istiyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avukatla ilerleyeceğim de şahit yerine psikoloğumu ve istenilen belgeler yerine de bugüne kadar gittiğim psikiyatristlerin durum raporu ve e-nabız ilaç geçmişini koymam mantıklı mı? yani direk hastanede doğduğum için dava düşürülmez değil mi? somut deliller ortaya konduğu sürece kazanmam mümkün mü yani?

  • Sırf görünüm itibari ile küçük göstermeniz sebebiyle yaş küçültemezsiniz. Gerçekten doğum tarihinizin nüfus kaydında bildirilenden farklı olduğunu ispat etmeniz gerekir.


    Zaten yaşı küçültmek, büyütmeye göre de daha zordur. Çünkü genelde nüfusa geç yazdırma olayı ile karşılaşılır. Ancak son yıllarda buna pek rastlanamaz. Bu bundan 50-60 yıl öncesi daha sık rastlanılan bir durum. Çünkü artık evde doğumların oranı hastanede doğumlara göre çok çok az. Eskiden şöyle bir durum vardı adam köyde yaşıyor, köyün ebesi çocuğu doğumuna yardımcı olmuş, çocuk olmuş ama imkanlardan dolayı araç yok vs. köylü baba 1 sene sonra bir işi için şehir merkezine gidince nüfusa kayıt yaptırıyor. Çocuk 1950'de doğmuş adam ancak 1951 yazdırmış böylece gerçek durumda çocuk 1 yaş büyük, nüfusta bir yaş küçük olur. Ananelerimiz, dedelerimiz hep böyledir. İşte nüfus kağıdında şu yazıyor da aslında şu zaman doğdum muhabbeti hep olur. Ama bizde olmaz çünkü bizim devir farklı.


    Bu sebepten sizin durum da farklı. (70 yaşında olmadığınızı farz ediyorum) 1995'te hastanede doğdunuz, doğum kaydı tutulmuş şimdi gidip aslında 1991'de doğdum dediğinizde nasıl ispat edeceksiniz? 1995'te hastanede doğan kimdi o zaman? Önce bunun aksini ispat etmek gerekir.


    Bu açıdan da şahit doğuma ilişkin olacak, psikoloğunuz sizin doğumunuza şahit değil ki beyanının bir delil değeri olsun. Küçük göstermek iyidir boşverin yaşlı göstermekten her türlü iyidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 10 Ocak 2023; 10:26:57 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.