Şimdi Ara

Yarış Oyunlarında Neden Porsche Yok? (2017'de Lisanslar Serbest)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yarış Oyunlarında Neden Porsche Yok? (2017'de Lisanslar Serbest)

    Neden Porsche Yok?

    Birçok kişi merak ediyordur sırf bilgilendirme amaçlı açıyorum konuyu en çok ziyaret edilen burası olduğu için buraya açıyorum konuyu

    Evet birçok yarış oyununda (Need For Speed serisi hariç) neden Porsche yok? En son sadece Forza Motorsport 4'de bu araçları DLC olarak sunuldu oda zar zor. Bu marka diğer yarış oyunlarında ya hiç yoktur yada RUF olarak vardır. (RUF: Fabrikadan aldıkları Porsche şasisi ve bir kısım kaportayı yürüyen aksamından kimi zaman motoruna kadar kendi ürettikleri parçaları kullanarak yeniden imal eden alman aile firması.) Ruf'u kullanan bazı oyunlar: Gran Turismo serisi, Forza Motorsport serisi, Driveclub, Project Cars ve birçok yarış oyunu. Peki neden? Nedeni Electronic Arts arkadaşlar zamanında Need For Speed: Porsche 2000 oyununu yaparken Porsche'den tüm lisanları almıştır (49 yıllığına aldığı söyleniyor) ve tüm haklar sadece EA'da dır ve bu araçları oyunlarına eklemek isteyenler EA'nın kapısını çalmak zorundadır. Tabi EA'da lisansı vermeyi pek sevmediği için çok sayılı oyunda (Forza Motorsport 3 ve 4. oyunda) Porsche görebiliriz. Hatta Forza Motorsport yapımcıları olan Turn 10, EA'dan lisans alabilmek için ciddi bir emekde vermiştir.

    Turn 10 Studios'un yaşadığı olaylar:

    EA rekabetin dozunu kaçırmaya başladı. Forza 4’ün geliştiricisi Turn10’la yapılan lisans anlaşması iptal edildi.

    Forza serisinin yaratıcısı Turn 10’dan kreatif direktör Dan Greenawalt, “bu beni derinden yaraladı” şeklinde özetliyor durumu. EA, elinde bulundurduğu Porsche lisansını bir alt lisans anlaşmasıyla Turn10’un da kullanmasına izin veriyordu. Ancak bu anlaşma “bilinmeyen” bir nedenle iptal edildi. Bu bilinmeyen nedenin ismi tahmin etmenin pek de zor olmadığı gibi EA’in pek de başarılı olmayan simülasyon serisi Shift…

    Greenawalt, ForzaMotorSport sitesine verdiği röportajda durumu şöyle anlatmış:
    Forza 3’te 35’ten fazla Porsche modelini EA’in de işbirliği ile sunabilmiştik. Forza 4 içinse daha fazlasını eklemeyi ve yeni Autovista modumuz sayesinde farklı farklı Porsche deneyimleri sunmayı planlıyorduk. Fakat en sonunda EA aynı işbirliğini sunmayı reddetti.

    Greenawalt, kendi ellerinde bulunan Ferrari lisansı için de şu sözleri söylemiş:
    Forza, PC ve Xbox 360’ta tüm Ferrari araçları için tek lisans hakkına sahipti. Fakat günün sonunda diğer yarış oyunlarının Ferrari’ye sahip olma haklarını engellemenin doğru olmayacağını düşündük. Bu yarış ekosistemini olumsuz etkileyen bir şey.

    Serinin başarılı kreatif direktörü sözlerini şöyle sonlandırmış:
    Bütün bunlar için çok özür dilerim. Fanlar bütün bunları düşünmek zorunda değil ve sevdikleri oyunda Porsche’leri ve Ferrari’leri sürebilmeliler. Porsche muhteşem arabalar üretiyor; ancak ne yazık ki bunları Forza 4’te göremeyeceğiz.

    Ve daha sonra EA tekrar Turn10 ile anlaşmaya gidip oyuna Porsche eklenmesini sağlamıştır.

    Yalnız sadece EA'nın elinde lisans olduğu sanılmasın Ferrari lisansıda Turn10 Studios'un elindedir ama yarış oyunları için hiçbir zaman zorluk çıkarmamıştır aynı şekilde başka oyun firmaların elinde başka markaların lisansı bulunmaktadır ama birtek EA sorun yaşatmaktadır oyun yapımcılarına.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 14 Aralık 2016; 16:12:26 >







  • Olaya nerden bakarsan bak sacmalik akiyor.

    1- Boyle bir sacmalik olamaz. Hangi kafayla lisans sozlesmesi 50 yilligina yapilmis ?

    2- Porsche lisansi oyun satislarini nasil etkileyebilir ? porsche var yok diye oyun almaktan vaz mi gececegiz ea nin kazanci ne?

    3-Arabayi ureten firmanin hic mi soz hakki yok bu durumda ?

    Porsche EA ye araclarimi kullan diye izin vermis baska firmalara nasil EA karisiyor ?

    Porsche Ben forzaya lisans veriyorum dese Ea ye ne ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 22 Ocak 2015; 22:11:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok cunku oyunlar icin bile pahali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NFS 5 te sonbahar temalı bir yolda kırmızı porscheyle yarışırdım sürekli. Hatta yolun solundan girilen bir tünel vardı kestirme yol olarak o aklıma geldi niye porsche yoku görünce
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    1- Porsche oyununu hatırlıyormusun? Sadece Porsche'nin olduğu bana göre gelmiş geçmiş en iyi nfs'lerden biri olan oyunu yaparken böyle bir zorunluluk getirmiş EA, Porsche'da kabul etmiş bunu.

    2- Bu şekilde Porsche hastalarını hedefliyor.

    3- Maalesef oyunlar hakkında yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa süreliğine alınabilirdi fakat 49 yıl olması çok anlamsız. Porsche gibi bir firmanın arabalarının, çoğu araba yarış oyunlarında bulunması güzel olurdu bence. Şahsen ben Porsche' nin araba tasarımlarını beğenmiyorum, Lamborghini her zaman tercihim fakat Porsche sevenler için kötü bir durum.
  • Nedense yarış oyunlarında porsche beni daha bi çok kendine çekiyor sanırım ps1 grand turismodan kalma bi heves ordada ruf olarak geçerdi gidişi sesi başka gelirdi manuel vitesle saatlerce oynardım gençlik lise yılları vakit bol tabi şimdi the crewde gördüm yine ruf olarak parayı denkleştirirsem alıcam yıllardır değişmedi zevkler :) ama ea yaptığına dötlük denir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisansini alamiyolar :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bu konudaki mesajımın silinme gerekçesi nedir? Hakaret yok bir şey yok?

    Özet geçeyim okumayın.

    ''EA firmasının oyunları dışındaki yarış oyunlarında Porsche kullanmak istiyorsanız hemen bir tane Xbox One almalısınız. PlayStation platformunda zor görürsünüz Porsche falan (keh keh).''
  • Önemli olan sürdüğün arabanın markası değil, elinde beraber sürdüğün club arkadaşlarının marka olmasıdır.
  • Porsche Unleashed en sevdiğim yarış oyunuydu. Eski araçlarla nostaljik müzikler eşliğinde yarışmak tarif edilemez bir şey. Bendeki yeri büyük. EA gibi tekel firmalar isim hakkını satın alınca başa çıkması zor oluyor. Konami'nin hali ortada.
  • Klasik EA işte. Ceplerini değil de oyuncuları düşünerek bir hareket yapsa şaşarım.
  • Porsche olsa ne olur olmasa ne olur Ferrari nin verdiği sürüş keyfini hic bir araba veremiyor Ferrari ye bir şey olmasında aman........

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video oyunlarının bu kadar gelişeceğini kestiremeyen, o zamanki Porsche yöneticileri, lisansını uzun süreliğine EA ye vermiş, EA de tıpkı FIFA serisinde yaptığı gibi, ülkelerin liglerini alırken uyguladığı politikanın aynısını uygulayarak, yani lisans hakkının sadece kendine verilmesini istediği için, sözleşmede doğacak fark neyse ödeyerek, kendinden başka video oyunu üreticine verilmeyecek şekilde lisans hakkını almış.

    O gün bu gündür, hiç bir yarış oyunu ve yarış simülasyonun da Porsche göremiyoruz. Görüyoruz da, arkadaşın bahsettiği gibi RUF adında görüyoruz. Forza'nın büyük çabalar sonucu EA den bir takım haklar aldığını, konuyu açan arkadaşın sayesinde öğrendim. Kendisine teşekkür ediyorum.

    EA'nin huyudur bu, dünya liglerinin lisansını da bu şekilde tek taraflı alır ve kendisinden başka kimseye lisanslanmayacak şekilde sözleşme yapar. Garibim Konami de, federasyonlara dünyanın parasını dökse, yine lisans alamaz. Taki, EA sözleşmesi dolan bir ligin lisansını, bir daha yenilemeyene kadar. Oda çok zor. Altın dışkı sahibi EA dallaması, o ligi, o arabayı oyununa koymasa dahi, lisansını kimseye vermez. Sözleşmesi biten lisansı, bastırır parayı yeniler. Yani, EA lisanslama konusunda, parasıyla şov yapar, diğer yapımcıları kendine muhtaç eder.

    Özetleyecek olursak;

    Zamanında, Porsche yöneticilerin yaptığı geri zekalılıktan dolayı, 68 yıllık Porsche, oldu mu bize Ruf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 19 Şubat 2015; 20:09:48 >




  • Porsche A.G firması hala öyle güllük gulistanlik bir firma değildir.Porsche firması 90'lı yıllarda çok büyük bir ekonomik kriz yaşadı cikarilan araçlar satmadi ve firma kapanma noktasına geldi.Firma ise son bir şans olarak bazı borçlar ile Boxter ve 911 Turbo modellerini çıkarmıştır.Bu Modeller ise diğer modellerin aksine çok fazla tutmuştur.Hatta Porsche'nin araç satildikca parti parti üretim yaptığı söylenir.
    Gelelim EA ile yapılan anlaşmaya. Bu anlaşma Needs For Speed 5:Porsche Unleashed oyunu ile yapıldı.Oyun 2000 yılında yapıldı ve oyunla beraber böyle bir anlaşma yapıldı.Bu anlaşma yapıldı çünkü araba satışları ile kar elde eden firmanın hala büyük miktarda borcu bulunuyordu.Bu yüzden EA ile bu anlaşmayı yaptı.
    Benim bu konu hakkında bildiklerim bunlar zamanında okumuştum doğruluğu hakkında kesin bir şey yok.

    Ancak suna gelince açıkçası ben Porsche ve Ferrari ile büyümüş biriyim.Oyunda özellikle Porsche'nin olması benim hangi oyunu alacagimi etkiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Böyle bir anlaşma yapılmış olduğunu da buradan öğrendim

    EAgül ün suçu ne?

    Eleştirecekseniz böyle bir anlaşmaya imza atmiş PORSCHE'yi eleştirin. Aynı anlaşmayı EA değil başka bir firma da teklif edebilirdi. Bence ticari bir başarı elde etmiş adamlar Keyfini sürmek te onlara kalmış.
  • Yakında anlaşma bitiyormuş arkadaşlar

    Porsche ile EA Arasındaki Özel Anlaşma Yakında Bitiyor

    Porsche ile EA arasında imzalanan yaklaşık 16 yıllık özel anlaşma yakın zamanda sonra erecek ve diğer tüm yarış oyunu geliştiricileri artık oyunlarında Porsche marka arabaları kullanabilecek. Porsche yöneticilerinden Sebastian Hornung Alman sitesi SpeedManiacs (Çeviri Ars Technica) ile röportajında bu haberi doğruladı.

    2000 yılında imzalanan bu anlaşma sonucunda EA'in oyunları dışında Porsche marka araçları görmek pek mümkün olmuyordu ancak EA ile ek bir anlaşma yapılarak arabalar diğer oyunlara DLC olarak sunuluyordu. Bundan sonra RUF yerine Porsche arabalarını tüm yarış oyunlarında görebileceğiz.


    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Porsche_ile_EA_Arasindaki_Ozel_Anlasma_Yakinda_Bitiyor-85657.htm




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.