Şimdi Ara

YARIM SAYFA TÜRKÇEDEN İNGİLİZCEYE ÇEVİRİ LAZIM GENÇLER YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gürültü kontrolünün sağlanması ve önlemlerinin alınması amacıyla günümüzde yerleşim yerlerinde oluşan gürültü kirliliğinin belirlenmesi, insan sağlığı açısından önem teşkil etmektedir.

    Bu çalışmada Kayseri’de gürültünün yoğun olduğu Erciyes Üniversitesi kampüs alanı yerleşkesi içersinde belirlenen 80 farklı noktada gündüz (09.00-12.00), akşam (17.00-20.00) ve gece (11.00-01.00) belirtilen saatler arasında hafta içerisinde oluşan gürültü ölçümleri yapılmıştır.

    Çalışmada, gürültü düzeylerinin ölçüldüğü noktalara ait konumsal verilerin toplanılmasında astech marka GPS kullanılmış ve elde edilen öznitelik (gürültü) verileri ile GPS aracılığıyla üretilen konum bilgileri ArcGIS programı kullanılarak Coğrafi Bilgi Sistemi(CBS) ortamına aktarılmıştır.Bu sayede konumsal verilerle ilişkilendirilmiş gürültü verileri üzerinde her türlü analizin yapılabileceği sayısal bir platform oluşturulmuştur.

    Bu çalışmanın bir sonucu olarak Erciyes Üniversitesi kampus alanı gürültü seviye haritaları ölçüm yapılan noktalar arasında üretilmiştir.


    PLEASE

    SADECE BU KADAR GENÇLER İYİ SEVİYEDE İNGİLİZCEYE ÇEVİRİ LAZIM







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.