Şimdi Ara

Yargı'dan kilometre ile oynayanlara tokat gibi yanıt! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
3
Favori
23.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • iyi günler 2013 ağustos ayında 2005 model opel astra aldım yaklaşık bir hafta önce km si düşürülmüş olduğunu anladım . dava açmak istiyorum ilanı sahibinden .com da görmüştüm .ilanın çıktısı elimde yok ve ilana ulaşamıyorum nasıl ulaşabilirim ayrıca dava için neler yapmam gerekir yardımlarınızı rica ediyorum şimdiden teşekkürler
  • Eğer araç sahibinden.com sitesinden değilde galericiden direk alındıysa ispatta sıkıntı olur mu?
    Ama aracı alış tarihimiz eski muayene tarihinden sonra. Araba alındıktan 1 yıl sonra abim Tüvtürk'e muayene için gittiğinde arabanın kilometresi ile oynandığını fark etti.
  • Mahkemelerden genelde doğru kararlar çıkıyorda sorun kararların çok geç çıkması, çok yavaş çalışmaları. Bu da herkesi caydırıyor. Yoksa bu tip durumlarda 1 hafta bilemedin 1 ayda işi bitirip karar verebilecek bir mahkeme düzeni oturtsalar, o galericiler falan seve seve doğru kmli araç satmak zorunda kalırlar.
  • Merhaba,

    Bende Kasım 2013'te 105.000 km'de aldığım aracımı Mayıs 2014'te Servise götürdüm ve orda aracımın en son 2010 yılında servise geldiğinde 117.000 km'de olduğunu söylediler.

    Bende tabii ki hakkımı arayıp aracı satan kişiye dava açmak istiyorum.

    Elimde satış sözleşmesi var, expertiz raporu , yani 105.000 km olduğunu yazan birde servisin verdiği, 2010'da 117.000 km olduğunu gösteren belgeler var. Yani aslında çok güçlü kanıtlar.

    Benim bu durumda yapmam gereken nedir? nereye başvurmalıyım? tavsiye edebileceğiniz Avukat varmı İzmir'de?

    burda tecrübe sahibi birçok arkadaşımız var, onlar bana bir yol gösterebilirmi?

    Teşekkürler
  • Kendim çakmışım gibi sevindim beter olsun

    Bence bu suçun karşılığı nitelikli dolandırıcılık en az 5 yıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersegun_beg

    Forumdaki hemen herkesin muzdarip olduğu , ülkemizde maalesef herkesin alışa geldiği araçların kilometresinin düşürülüp başkasına satma olayı ile ilgili kazanılan bir dava dikkatinizi çekecektir diye düşündüm.

    2008 haziran ayında Sahibinden 'de gördüğü Audi A4 1,8 Sportline 'ı beğenen bir arkadaşım 41.500 TL 'ye aracı satın alır. Araç ilana göre 66.000 km'dedir.

    İzmir'e gelen araç 15 gün sonra yağ değişimi için servise gider ve Doğuş Oto'nun kayıtlarında aracın 220.000 Km bakımına girdiği farkedilir.

    Hemen aracı satan şahsı arayan arkadaş , aracın iade edilmeyeceği cevabını alınca dava açar , dava dilekçesine sahibinden com'da yayınlanan ilan çıktısı ile doğuş oto'nun kayıtlarını da koyar.

    Yargılama 2 sene sürer ve bu süre zarfında arkadaşım arabaya binmeye de devam eder.

    Ve sıkı durun sonuç ! Aracın sahibine iadesi , araç satım bedeli olan 41.500 TL 'nin dava tarihinden itibaren işlemiş faizi olan 9.500 TL ile birlikte davalıdan ( galericiden ) alınıp arkadaşıma verilmesine karar verilir. Yani arkadaşım iki sene araca bindi , ekstra olarak 9.500 TL kazandı . Bu arada galerinin ödemek durumunda kaldığı avukatlık ücretini saymıyorum.

    Sözün özü arkadaşlar muhakkak 2. el araç alırken noter satış sözleşmesine veya ayrıca yapacağınız bir sözleşmeye aracın kilomteresini yazıp satıcıya imzalatmanız size çok büyük artı yazacaktır. Somut olayda internet çıktısı arkadaşımı çok büyük bir ispat yükünden kurtardı , her zaman bu şans olmayabilir.

    Selamlar , saygılar....

    O hakim ne güzel bir hakim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hakimin dibi beeee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.