Şimdi Ara

yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim Asus n53jf model laptop cihazım var 2 yıl garantili. Alalı ise 1 yıl oldu. Son 6 ay önce bilgisayarda dizel araçlar gibi ses çıkmaya başladı, ben de servise yolladım, yapamadılar. 2. defa yolladım yine yapamadılar. 3.defa yolladım yine yapamadılar ve bana dediler ki "bu bir mekanik arızadır, bize yollamayın biz bunu yapamayız" dediler ve işin içinden böyle çıkmaya çalıştılar.

    Normalde aynı hata 3 defa tekrar ederse yenisini vermek zorundalar ama o kadar sorumsuz bir servis oldukları için başından saldılar. Bir daha bilgisayar alacak olursam asus kesinlikle almam. Servisi aradım tam 28 dakika bekledim. Servisi çok kötü hiç ilgilenmiyorlar.



  • sizin kötü bir deneyim yaşamanız asus servisini kötü yapmaz.sorununuzu gidermiyorlarsa tüketici haklarına başvurun.mutlaka olumlu bir sonuç alırsınız.
  • Bağlı olduğunuz kaymakamlığın tüketici haklarına mutlaka gidip başvurun, yardımcı olacaklardır. 3 servisinde ispatı varsa değişimde veya kanun şu an aklımda değil ama uygunsa para iadesi talebinde bulunun. Bu şekilde kötü deyip hakkınızdan vazgeçmeyin, siz vazgeçerseniz başkasınada aynı şeyi yaparlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.