Şimdi Ara

yardımınızı esirgemeyin... trafik sigortası paramızı ödemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar iki ay önce abimle kırmızı ışıkta beklerken arkadan bir bayan hızlı bir şekilde bizim arabaya çarptıı. bizim bagaj stop lambaları tampon felaket durumda idi. bu arada bizim araba 2001 honda civic iki eski kasası... kendi aracında hemen hemen hiç birşey yoktu. hafiften biraz tamponu esnemişti. neyse indik geçmiş olsun dedik bayan tüm suçu üstlendi trafik tutanağını tuttuk. exper geldi rapor hazırladı... kadın dedi ki siz arabanız yaptırın ben trafik sigortamla görüşeceğim hesabınıza parasını yatırırım. peki öyle olsun dedik...
    neyse arabayı ilk önce yetkili servise götürdü abim fiyatı çok diye verememiş. yanında yeterli nakiti olmadığı için... bu seferde sanayiye gitmiş 800 ytlye anlaşmış ve aracı yaptırmış. bu sefer trafik sigortasına telefon açınca trafik sigortası bayanın arabasındaki hasarın çok cüzi olduğu ve bizim aracın hasarının fazla olduğunu; hasarların fiziken örtüşmediği gerekçesi ile hsarı karşılamayı reddediyor. ihtiyacımız olmasına rağmen paramıza kavuşamıyoruz...
    Merak ettiğim husus bu mesele bayan ile sigorta şirketi arasındaki bir mesele değil mi. biz paramızı bayandan isteyemez miyiz. dava açsak bayana karşı mı yoksa sigorta şirketine karşı mı dava açmalıyız... bu arada dava açarsak arabamızdaki ikinci el değer kaybı, arabadan mahrum kaldığımız süre içerisindeki maddi kayıp, iki aydır ödenmeyen paramızın faizi gibi mahkemeden taleplerimiz olabilir mi???
    inanın bu saydıklarımda değilim. sadece karşı tarafa noterden ihtarname göndermeden önce iş mahkemeye varırsa bunları da isteyeceğimi bilmesini istiyorum. zira karşı taraf artık bizi muhattap bilmiyor sen işini sigorta ile hallet diyor. bu böyle mi gerçekten...
    kısaca biraz tecrübeli arkadaşlardan bilgi istiyorum kafanızı ağrıttığım için kusura bakmayın... ama inanın artık bıktım... elimizde kazadan sonra aracın çekilmiş fotoğrafları var. kadının imzaladığı ve suçlu olduğunu kabul ettiği kaza tutanağı var... ama hala mağdur olan biziz. bu arada iki aracın da kaskosu yok...







  • "hasarların fiziken örtüşmediği gerekçesi" diye bir saçmalık olmaz. Kesinlikle reddedin, gerekirse dava açın çünkü haklısınız ve delilleriniz sabit.

    1-Polis tutanağı
    2-Suçun diğer tarafta olduğunun şahısça kabulü ve exper raporu
    3-Fotoğraflar.
  • polis tutanağı yok kendi aramızda tutanak tuttuk
  • kaskonuz ve polis tutanağınız yoksa karşı taraf ile anlaşmaktan başka çareniz olduğunu sanmıyorum. Polis raporu adli makamdan kabul edildiğinden sigorta şirketleri için bağlayıcıdır. Lakin sadece resim ve bireysel tutanak ile sigorta şirketi size para ödememek için her türlü zorluğu çıkarmaya devam edecektir. Mahkeme kapını elbette açık, lakin anlaşma daha kısa sürer.
  • benim aracıma park halinde çarpmış birisi

    arka çamurklukta hafif göçük vardı gerçi

    adamı bulduk tutanak tuttuk

    fakat sizden farklı olarak aracı yaptırmadan karşı tarafın sigortasını arayarak exper göndermesini bekledik (aksigorta)

    exper hasarı görüp gereken ücreti sigorta şirketine bildirdi (gerci 250 ytl)

    bir ay sonra parayı aldım ve ustaya taktim ettim

    yani siz aracı yaptırmadan karşı tarafın sigortasına ulaşarak exper raporu alsanız belki sigorta yan çizemezdi.
    ama burası türkiye "ağlamayan çocuğa meme vermezler" hesabı hakkınızı arayın mutlaka
  • Sigorta şirketinin müşteri hizmetlerini arayın. Tüketici Hakem Heyetine gidip sorunu çözmelerini isteyin. Peşisıra sikayet sitelerinin hepsine durumu bildirin. Olmadı mahkemeye verin, bayanın ifadesine de başvurulabilir. Belki 800 liranıza biraz zor kavuşursunuz ama mutlak surette sigorta şirketine 800 liradan daha fazla zarar verirsiniz.
  • siz niye kendi kafanıza göre iş yaptınız ki? tutanaklarınız vs. tutulduktan sonra yapmanız gereken, servisinize gidip aracınızı teslim etmek ve tüm işlemleri yürütmelerini istemekti. onlar eksper çağırıp hasar tespiti yaptıracak ondan sonra tamirat yapacaklar ve böylece tamirat yapılmadan da hasar resmiyete geçtiği için başınız hiç ağrımayacaktı. şimdi neler yapmanız gerektiğini bilmiyorum ama baştan yanlış yapmışsınız...
  • bayanın sigorta şirketi zaten exper gönderdi. exper hasar tespiti yaptı ve tutar belirtti. işin garibi bu ya zaten. sigorta şirketi experin raporu beni bağlamaz diyor... abim de exper raporu ve kaza tutanağına dayanarak aracı yaptırmış. biz bu aracı experin onayı ile yaptırdık. tek hatamız galiba paranın yatmasını beklememek oldu. ancak araca da bir an önce kavuşmamız gerekiyordu
  • bu işi yapan ustalar var hatta servislerde yapıyor zannedersem. bizim önceki aracımıza arkadan vurmuşlardı. babam tutanak tutturdu polise fln. ama sonrası farklı oldu. götürdük tanıdık ustaya adam evrakları tutanağı fln aldı. arabayı yaptı 1-2 hafta sonrada sigortadan parasını aldı. yani biz hiç karışmadık. sigorta eksperi gitti adamın anlaşması var inceledi sanayide. bedel çıkardılar usta yaptı aprayı direk usta aldı sigortadan. siz neden bu tip bilindik bi yönteme başvurmadınız demek istemem. ama genel işleyiş bu şekildedir. ha kasko olsa o zaman daha farklıda olabilirdi..

    ama sigorta kendi eksperini yalanlayamaz. bu nasıl iş. mahkeme yolu görünüyor.

    ha unutmadan madem bu boyuta geldi iş. bayanın sigortasının bölge müdürlüğüne ulaşın. orda yetkili birine derdinizi anlatın. çok daha etkili olcaktır. uzaktan kumandayla telefonla hallomayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 18 Ekim 2008; 3:53:00 >
  • Arkadaşlar merhaba,

    1 Nisan dan itibaren uygulanan kişilerin kendi kaza raporlarını kendilerinin tutmaları (bazı durumlar hariç) uygulaması sonucu,

    1) Sigorta şirketi bu raporu tanımam asla diyemez.
    2) Eksper raporu varsa bunu takmam asla diyemez.
    3) Sen eksper geldikten sonra aracını yaptırmışsan ve gerekli evrakı sigorta şirketine vermişsen, ve tamirat faturaları eksper raporu ile uyuşuyorsa, ödemem asla diyemez.
    4)Kusur oranları Tramer tarafından belirlendiği için, bu oranı belirlemek için de tutanak ve varsa fotoğraflar temel oluşturduğu için sonuca iitiraz edemez

    Muhatap olduğun sigorta şirketinin bulunduğun yerdeki bölge müdürlüğüne gidip bölge yöneticisi ile iyi bir görüşme yapmanızı öneririm.

    Herşeyin gayet açık olduğu bir durumda mahkemeye falan ne gerek var.

    Sigorta şirketlerinin en çok zor durumda kaldığı durumlar, insanlar tarafından kandırılmalarıdır. O yüzden genelde yoğurdu da üfleyerek yerler.

    Ama bu hizmet kalitesini benimsemiş şirketlerde pek mümkün değildir. Sigorta şirketi seçimi o yüzden çok önemlidir.

    Mahkeme en son çaredir. İnşallah ona gerek kalmaz.




  • biz de polis çağırmaktan yanaydık arkadaşlar mesele o değil... maddi hasarlı trafik kazalarında polis gelmiyor zaten... biz prosedüre aykırı bir işlemde de bulunmadık. sigorta şirketi kendi experinin raporunda takdir ettiği hasara itiraz etmiyor. iki araç arasındaki hasarlar fiziken örtüşmüyor diyor. parayı bu gerekçe ile ödemiyor. dolayısıyla exper raporu beni bağlamaz diyor.
    ben de sigorta şirketinin hasarı ödemekten kaçınması beni bağlamaz diyorum. o bayan ile sigorta şirketinin sorunu. benim sigortam değil ki... ben bayandan paramı tahsil ederim kendisi sigortasından alır veya alamaz... galiba makeme yolu gözüktü... sigorta şirketinin muhattabı biz değilizki...
    sanırım bayana dava açmaktan başka çare yok...
  • Ahh kasko ah. Gel de arama kaskoyu. Kaskonuz olsa yetkili servise bırak aracı.Kasko anında yaptırsın 5 kuruş ödemeden parayı da karşı tarafın sigoratasından çatır çatır alsın. Size düşen de gidip servisten anahtarınızı almak olsun.
    Maalesef kasko olmadığından gelelim sizin duruma. İlk olarak böyle bi durumda eksper çağırmaya fln gerk yok. Tutanağı kendiniz de kolaylıkla hazırlayabilirdiniz. Hem de daha objektif olurdu neticede tutuanağı tutan kişi parayı ödeyecek olan şirketin eksperi. para ödememek için her şeyi yapabilir. Gelelim 2. hataya madem üzerinizde para yoktu çarpan aracın sigorta şirketinin anlaşmalı servisine gitmiş olsaydınız cebinizden beş kuruş para çıkmadan aracı yaptırırdınız. Önce tamir ettir sonra parayı sigortadan al diye bi durum söz konusu olmazdı. Peki bu saatten sonra ne yapılabilir çarpan bayanı alırsınız karşınıza güzelce konuşursunuz beraber gidersiniz onun sigorta şirketine o da duruma şahitlik eder, olmadı bi üst makama anlatırsınız derdinizi. Ancak böyle çözülebileceğini düşünüyorum. Daha olmadı mahkeme artık.




  • Sigorta şirketi sizi dolandırıcı yerine koymuş; hasarın bu kazada oluşmuş olamayacağını, önceden var olan hasarın sigorta şirketine yüklenmeye çalışıldığını düşünüyorlar. Gerçi doğrudan suçlamak da yanlış olur çünkü bu tür çakallıkları yapan çok insan var. Ayrıca sigorta şirketi kendi eksperinin raporunu kabul etmeyebilir. Bu ufak bir ihtimal de olsa mümkündür. Ama olay mahkemelik olursa; özellikle de size çarpan bayanın şahitliğini elde edebilirseniz parayı sorunsuz alırsınız.

    Hiç bir girişimden sonuç alamazsanız son olarak Honda'yı mahkemeye verin. Karşı tampon sadece esnerken kendileri darmadağın olan tampon yaptıkları için.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oflazca

    Sigorta şirketi sizi dolandırıcı yerine koymuş; hasarın bu kazada oluşmuş olamayacağını, önceden var olan hasarın sigorta şirketine yüklenmeye çalışıldığını düşünüyorlar. Gerçi doğrudan suçlamak da yanlış olur çünkü bu tür çakallıkları yapan çok insan var. Ayrıca sigorta şirketi kendi eksperinin raporunu kabul etmeyebilir. Bu ufak bir ihtimal de olsa mümkündür. Ama olay mahkemelik olursa; özellikle de size çarpan bayanın şahitliğini elde edebilirseniz parayı sorunsuz alırsınız.

    Hiç bir girişimden sonuç alamazsanız son olarak Honda'yı mahkemeye verin. Karşı tampon sadece esnerken kendileri darmadağın olan tampon yaptıkları için.





    Hocam geçmiş olsun




  • Örnek 1: Arkadaşım kaza yapıyor, minibüs buna çarpıyor ve kaçıyor. Adamı yakalıyor iki sokak ilerde. Şimdi; Adam kendi aralarında kaza raporu tutmam diyor, trafik polisi biz gelemeyiz adam kaçmış, asayişe diyor. (ki adamın önünü kesip yakalamışlar). Asayişe gittiklerinde bende vardım, "trafik mahkemesine biz bakmıyoruz" dediler. Adam kaza yerinde belkiyor, polise gidiyoruz diyoruz "ben gelmem kendileri gelsin burda bekliyorum" diyor. Yaşlı olduğu içinde kafasını gözünü kıramıyoruz. Polise bunu sölediğimiz halde trafik mahkemesi diyor. Bizde polise adamın aracını parçalayacağımızı söyledik, bağırdık çağırdık, tepki yok. Trafik mahkemesi uzun iş öyle kaldı olay. Adama akşam gelip arabanın lastiklerini şişliycez diyoruz, şişleyin dio Yaşlı, karısı çocuğu geldi bişey yapmadık ne aracına ne kendisine.

    Örnek 2: Seneler önce; Kavşakta yeşil ışıkta geçiyorum, sağımdan hızlıca bir kurye motoru aracıma çarpıyor, hem kırmızıda geçiyor hemde dönülmemesi gereken yere girmeye çalışıyor. Suçu kabul etmiyor davalı oluyoruz. O ana kadar ben karşılıklı davalı olduğumuzu sanarken meğersem kazayla adam yaralamadan ben davalıymışım(karşı tarafta bişe yok ama), tüm polisler "anında kazanırsın" "suç onda çok belli" falan dedikleri halde, mahkeme günü (geçen ay) yüzde 75 ben kusurlu bulunuyorum, hakimede itiraz etmiyorum "iş çok uzadı kaç para ise veririz" diyip 200 ytl ceza ile çıkıyorum. Tabi raporda benim ona çarptığım yazılı, ve benim ona çarpmam kaza raporunu istediğiniz kadar evirip çevirin mümkün değil. Hasar onun önünde, benimde sağ kapımda. Tam yanlar pozisyonda, drift yaparak gelsem bile onun ön kısmına çarpamam.

    Neyse bu örnekleri neden verdim; Büyük bir hasar yoksa asla ve asla mahkemelik olmayın. Çünkü raporlar falan herşey sizin haklı olduğunuzu gösterse bile mahkemede (adını alamadım maalesef benim olayda) eksperin keyfine kalırsınız. Kaza olduktan sonra polisi aradığınızda, size kaza hakkında bilgi istediğinde vermeyin, gelip kendileri görsün, yoksa gelmiyor beyefendiler. Alkollü olduğundan şüpheleniyorum dersiniz. Hatta en güzeli fazla muhatap olmayın, gerekirse bağırın çağırın ki gelsinler. Tarafların kendi aralarında rapor yazabilme olayından sonra artık daha çok rahatlar. Zaten tüm görev saati oraya buraya çekip aracı yatıyorlardı, artık iyice rahatlar. Resmen kendi işinizi kendiniz görün demeye getirdiler. Bizim ilk olayda haksız olduğumuzu düşünün, adamıda yaşlı demeyip dövdüğümüzü ve adamın öldüğünü düşünün. Ne olacaktı? Biraz gururlu olsalar "çağırın gelsinler" diye ayağına çağırdığı için adam en başta gelirlerdi. Ha birde şimdi aklıma geldi benim aracımda vardı karakola gittiğimizde, çok akıllılar ya, arka arkaya getirin araçlarınızı tezgah yapın dediler. Benim trafik sigortam verirmiş onun hasarını. Derdimiz sanki para. Adam yerine koyup konuşanda kabahat işte. Yukarda da dendiği gibi kasko sırf bu yüzden çok işe yarıyor. Devletin kurumları, adamları ile mümkün olduğu kadar muhatap olmamak lazım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Szopen




    söylediklerin cinnet sebebidir nasıl bukadar sakin kalabilmişsiniz.Allah denemekle imtihan etmesin bizide inşallah ama kan çıkardı içine tüküreyim böyle sistemin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Szopen

    Örnek 1: Arkadaşım kaza yapıyor, minibüs buna çarpıyor ve kaçıyor. Adamı yakalıyor iki sokak ilerde. Şimdi; Adam kendi aralarında kaza raporu tutmam diyor, trafik polisi biz gelemeyiz adam kaçmış, asayişe diyor. (ki adamın önünü kesip yakalamışlar). Asayişe gittiklerinde bende vardım, "trafik mahkemesine biz bakmıyoruz" dediler. Adam kaza yerinde belkiyor, polise gidiyoruz diyoruz "ben gelmem kendileri gelsin burda bekliyorum" diyor. Yaşlı olduğu içinde kafasını gözünü kıramıyoruz. Polise bunu sölediğimiz halde trafik mahkemesi diyor. Bizde polise adamın aracını parçalayacağımızı söyledik, bağırdık çağırdık, tepki yok. Trafik mahkemesi uzun iş öyle kaldı olay. Adama akşam gelip arabanın lastiklerini şişliycez diyoruz, şişleyin dio Yaşlı, karısı çocuğu geldi bişey yapmadık ne aracına ne kendisine.

    Örnek 2: Seneler önce; Kavşakta yeşil ışıkta geçiyorum, sağımdan hızlıca bir kurye motoru aracıma çarpıyor, hem kırmızıda geçiyor hemde dönülmemesi gereken yere girmeye çalışıyor. Suçu kabul etmiyor davalı oluyoruz. O ana kadar ben karşılıklı davalı olduğumuzu sanarken meğersem kazayla adam yaralamadan ben davalıymışım(karşı tarafta bişe yok ama), tüm polisler "anında kazanırsın" "suç onda çok belli" falan dedikleri halde, mahkeme günü (geçen ay) yüzde 75 ben kusurlu bulunuyorum, hakimede itiraz etmiyorum "iş çok uzadı kaç para ise veririz" diyip 200 ytl ceza ile çıkıyorum. Tabi raporda benim ona çarptığım yazılı, ve benim ona çarpmam kaza raporunu istediğiniz kadar evirip çevirin mümkün değil. Hasar onun önünde, benimde sağ kapımda. Tam yanlar pozisyonda, drift yaparak gelsem bile onun ön kısmına çarpamam.

    Neyse bu örnekleri neden verdim; Büyük bir hasar yoksa asla ve asla mahkemelik olmayın. Çünkü raporlar falan herşey sizin haklı olduğunuzu gösterse bile mahkemede (adını alamadım maalesef benim olayda) eksperin keyfine kalırsınız. Kaza olduktan sonra polisi aradığınızda, size kaza hakkında bilgi istediğinde vermeyin, gelip kendileri görsün, yoksa gelmiyor beyefendiler. Alkollü olduğundan şüpheleniyorum dersiniz. Hatta en güzeli fazla muhatap olmayın, gerekirse bağırın çağırın ki gelsinler. Tarafların kendi aralarında rapor yazabilme olayından sonra artık daha çok rahatlar. Zaten tüm görev saati oraya buraya çekip aracı yatıyorlardı, artık iyice rahatlar. Resmen kendi işinizi kendiniz görün demeye getirdiler. Bizim ilk olayda haksız olduğumuzu düşünün, adamıda yaşlı demeyip dövdüğümüzü ve adamın öldüğünü düşünün. Ne olacaktı? Biraz gururlu olsalar "çağırın gelsinler" diye ayağına çağırdığı için adam en başta gelirlerdi. Ha birde şimdi aklıma geldi benim aracımda vardı karakola gittiğimizde, çok akıllılar ya, arka arkaya getirin araçlarınızı tezgah yapın dediler. Benim trafik sigortam verirmiş onun hasarını. Derdimiz sanki para. Adam yerine koyup konuşanda kabahat işte. Yukarda da dendiği gibi kasko sırf bu yüzden çok işe yarıyor. Devletin kurumları, adamları ile mümkün olduğu kadar muhatap olmamak lazım.




    bu yazdıklarından sonra ne denilebilirki...
    hukuk devletiymiş, polisler ağızları açıldımı haktan adaletten bahsederler, hakimlerin zaten adı üstünde...
    adalet organları bile doğru işlemeyen bi devletiz Alllah hepimize kolaylık versin...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: WarSaw


    quote:

    Orjinalden alıntı: Szopen
    Devletin kurumları, adamları ile mümkün olduğu kadar muhatap olmamak lazım.




    söylediklerin cinnet sebebidir nasıl bukadar sakin kalabilmişsiniz.Allah denemekle imtihan etmesin bizide inşallah ama kan çıkardı içine tüküreyim böyle sistemin


    kan çıkınca nolcak?

    bu lafın üstüne kan çıkarıp tekrar devletle muhatap olcan. iki türlü de emdiğin süt geliyor. karmaşıklık karşısında basit düşünmek yararlıdır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: WarSaw


    quote:

    Orjinalden alıntı: Szopen




    söylediklerin cinnet sebebidir nasıl bukadar sakin kalabilmişsiniz.Allah denemekle imtihan etmesin bizide inşallah ama kan çıkardı içine tüküreyim böyle sistemin


    Normalde bende, ve özellikle olayı yaşayan arkadaşımda sık sık trafik te kavga ederiz. Adam yaşlı olduğu için bişey yapmadık. Kaldı ki adam değil polisler daha çok sinirimizi bozdu. Ama maalesef oda bende ailemiz tarafından polislerle ilgili mimlenmişiz bir kere. Haklı da olsak, ad çıkmı 9a inmez 8e. Ben 1 kere polise hakaret ve saldırı, bi kere de karakolda hakaret. Onun dahada çok vukuatları. Yani bu işin sonu yok. Sinirle kalkınca zararla oturuyorsunuz. Sakin olucaksınız. Bu adamlar "memur" normal adam gibi bi tane patlatıp gidemiyorsunuz. En güzeli suç unsuru oluşturmadan, "adam yerine bile koymuyorum seni" izlenimi bırakmak. Lafı sokun bırakın evde karısından mı çıkarır çocuğundan mı artık. Maalesef yetkileride arttı artık. Yanınızda arkadaşlarınız olmadan, tek başınıza kesinlikle polisle takışmayın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee


    quote:

    Orjinalden alıntı: WarSaw


    quote:

    Orjinalden alıntı: Szopen
    Devletin kurumları, adamları ile mümkün olduğu kadar muhatap olmamak lazım.




    söylediklerin cinnet sebebidir nasıl bukadar sakin kalabilmişsiniz.Allah denemekle imtihan etmesin bizide inşallah ama kan çıkardı içine tüküreyim böyle sistemin


    kan çıkınca nolcak?

    bu lafın üstüne kan çıkarıp tekrar devletle muhatap olcan. iki türlü de emdiğin süt geliyor. karmaşıklık karşısında basit düşünmek yararlıdır.


    Evet en güzeli. Mahkeme de bana kadın hakim, itiraz edebilirsin dediği halde 60sn önce dediklerimi geri alıp ben kabul ediyorum neyse ceza kaç paraysa bitsin uğraşamam dedim. Uğraşmaktansa 200ytl verip kurtulmak daha kolay geldi.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.