Şimdi Ara

Yardımcı olurmusunuz,çok rica ediyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bundan 4 yıl öncesine kadar her ay bir telefon değiştirirdim.Yeni bir telefon çıktıysa fiyatına bakmaksızın alır 1-2 ay kullanır ilk yeni modelde onu yarı fiyatına satar yenisini alırdım.Ama son 4 yıldır hiçbir şekilde telefonlarla ilgilenmedim.Hanımın Samsung s5603 ünü aldım halada onu kullanıyorum..Son 1 haftadır tekrardan ilgilenmeye başladım ve bu konuda çok iyi bir bilgi kaynağı olduğunu düşündüğüm donanım habere bakıyorum devamlı..Ama kesinlikle hala bir telefona karar veremedim.
    Tam bir telefon buluyorum,almaya karar veriyorum,burda 3-5 kişiden acaip şikayetler okuyup vazgeçiyorum..Herkes bir şey söylüyor..En son dün gece Xperia S almaya karar verdim teknosaya gittim..Tasarımını netten görüğüm kadarıyla çok beğenmiştim..Teknosada telefonu görünce resmen midem bulandı..Karşında telefonmu var takasmı var ayırt edemedim..Elime bile almadım..Büyük telefonlara köşeli tasarımların hiç yakışmadığını düşünüyorum..
    Bunun dışında yerli yabancı review sitelerine hiçbir şekilde itibar etmiyorum.Telefonun başarısının,kalitesinin 2-3 programı açıp kapatıp,2 video,2 resim çekip değerlendirilemeyeceği kanısındayım..O yüzden o telefonu en az birkaç ay kullanmış arkadaşların en iyi bilgi kaynağı olduğunu düşünüyorum..

    Baktığım telefonlar

    Htc Desire HD
    Htc Sensation XL
    Htc One X
    Samsun Glaxy Nexus
    Htc Sensation XE

    Sony telefonları kesinlikle sildim hafızamdan,samsung markasına karşı ciddi bir antipatim var,Nexus u ise google destekli olduğu için inceledim..Yoksa samsung u sevdiğimdem değil..Nexus harici Htc tercihimdir..

    Gelelim telefonla ne yapmak istiyorum
    - Resim çekmek - 1 / 10 ( Haftada 3-5 resim ancak )
    - Telefonla Konuşmak - 3 / 10 ( Günde yarım saat maksimum )
    - Sms - 1 / 10 ( Haftada 8-10 sms ancak atarım )
    - Oyun - 3 / 10 ( Toplasanız günde 10-15 dakika oynarım.15 gün sonrada sıkılırım bir daha oynamam )
    - Uygulamalar - Kurcalama - 5 / 10 ( Bol bol uygulama yükler silerim,telefonu baya kurcalarım.En fazla 2 ay sonra ondanda sıkılırım )

    Evet telefondan beklentilerimde bunlar..Tercihim temiz ikinci ellerden yana..Sıfır almanın pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum.
    Sadece android telefon kullanmak istiyorum..
    Boyutunun önemi yok..Çünkü genelde kendi ofisimdeyim gün içinde..Telefon devamlı masada duruyor..

    Bu durumda telefondan beklentilerimi dikkate alarak bana yukarda incelediğim telefonlardan hangisi tavsiye edersiniz,veya bunlar harici kafanızda başka hani model varsa onu söyleyebilirmisiniz..Fiyat konusunda sıkıntı yok ama beklentilerimi karşılayacak kadar olması yeterli telefonun..Bu yüzden her ne kadar maddi olarak sıkıntı olmasa dahi şu ekonomik krizde çoluğumuzun,çocuğumun rızkını telefonlara yatırmak istemiyorum..

    Allah rızası için herhangi bir tartışma ortamı olmadan,marka fanatizmi yapmadan,tavsiye edilen telefonu en azından birkaç ay kullanan arkadaşların yardımlarını bekliyorum..
    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden telekkür ediyorum..







  • one x veya one x+ olabilir yine s4 islemcili yurt disindan gelme 2.el one s lere bakabilirsiniz birde lg nexus4 var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biraz beklerseniz HTC One ve Sony Xperia Z gelecek ülkemize, Galaxy S4 de ondan bir süre sonra tanıtılıp gelecek. Madem fiyat sıkıntınız yok, eski jenerasyon cihazlara bakmayın derim, bu üç cihazdan birini almanız daha mantıklı olacaktır.
  • Arkadaşlar basettiğiniz telefonların tüm incelemelerini okudum ve videolarını izledim..Dediğim gibi xperia köşeli telefon serilerinden aşırı derecede rahatsız oldum görüntü olarak..O nedenle sony düşünmüyorum..HTC One a ise resmen aşık oldum..Bayıldım telefonun tasarımına..Ancak 2000 TL gib bir fiyatla piyasaya çıkacağı görüşü var ve benim gibi resim çekmeyen,sms atmayan,günde yarım saat bile konuşmayan,telefondan nete girmeyen ( hem laptop hem tablet kullanıyorum bu nedenle telefondan net ile ilgilenmiyorum),öyle saatlerce oyun oynamayan bir vatandaş için gerek varmı bu kadar yüksek donanımlı bir telefona..Beklenti / Fiyat / Performans denklemine uyan bir telefon almak istiyorum..Yani amacım satıp kar etmek falanda değil..

    One X e baya niyetlendim ama dün acaip şekilde rahatsız olmamı sağlayan şikayetler okudum forumda..Yani gerçekten bu telefon sıkıntılımı bu kadar..Yoksa çok temiz 12 ay kvk garantisi bulunan HTC One buldum..Arkadaş 900 TL ye bırakabileceğini söyledi..Daha tertemiz..Beklenti / Fiyat / Performans açısından oldukça etkileyici bir alışveriş olabileceği kanısına vardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbes -- 24 Şubat 2013; 20:03:52 >




  • SIII al hem güzel hem teknolojik hem uygun fiyatlı hemde köşeli tasarımlı değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdcaytc

    SIII al hem güzel hem teknolojik hem uygun fiyatlı hemde köşeli tasarımlı değil.

    S3 ü geçen gün babamda gördüm..66 Yaşında ama teknolojiyi takip ediyor :)..Biraz kurcaladımda arayüzü falan hoşuma gitmedi.Birde dedim ya nedense samsung markasına karşı ciddi bir antipatim var..Led tv almıştım başıma gelmeyen kalmadı..Daha önce 2-3 telefonunu kullandım beni çok rahatsız eden unsurlar vardı..Htc ilk tercihim..Arayüzü çok hoşuma gidiyor..Htc tutkum Touch Diamond modeliyle başlamıştı..O günden beri Htc ye bir ilgim var ve Pda lerin atası olduğunu düşünüyorum açıkcası..Ama Htc One x de okuduğum olumsuluklar nedeniyle bir türlü karar veremedim..Sensation XL alayım dedim görüüş olarak benzediği için,onun ikinci el fiyatları ile One x arasında fiyat farkı çok az..Desire Hd nin oldukça stabil olduğunu okudum,donanım olarakta beklentilerimi fazlasıyla karşılayacağını düşünüyorum ama çokmu eski teknlojisi diye endişeleniyorum..İphone 3g kullandığımda apple bu işi biliyor demiştim ama android telefonları gördükten sonra ve iphone 4 serisinin bende uyandırdığı hayal kırıklıklarından sonra iphone da düşünmedim açıkcası..
    Bu durumda ya eski teknoloji bana yeterde artar diyerek Desire HD alıp gereksiz para vermeyeceğim,yada One X alıp aynı işleri yapacağım bir telefon için 2 katı para verip sadece yeni teknoloji olması avantajını kullanacağım..2 katı para vermeye değermi sizce..




  • Yukarıda saydığınız telefonların hepsini inceleme yada kullanma şansına eriştim o yüzden size tavsiye edeceğim tek cihaz Htc One x olur.
  • Birkaç arkadaş hariç pek yardımcı olma niyetinde olan yok sanırım..Keşke bu telefonlardan birini satın almak istiyorum diye bir başlık açsaydım..Eminim şimdiye kadar 200 mesaj alırdım:)..Neyse sorun değil..Htc One X veya Sensation XL cihazlarından birini alacağım bu kararımı netleştirdim..Ancak ikinci el piyasasına bakıyorumda abartı derecede yüksek rakamlar isteniyor..Resmen komedi..

    Htc Sensation XL - 899 TL ( 12 ay Taksit - Vatan Bilgisayar )
    Htc One X - 1440 TL ( Teknosa )

    Piyasaya bakyorum 850-950 TL ikinci el sensation xl lere istiyorlar..Şaka gibi...
    Piyasaya bakıyorum 1000-1250 TL arasında ONE X e istiyorlar..Buda şaka sanırım..

    İki telefonunda piyasaya çıkış zamanları tam olarak 1 sene civarı..Hangi mantıkla bu fiyatlar isteniyr hala anlamış değilim..

    Herneyse
    HTC Sensation XL - 650 - 750 TL...Yurtiçi - pasaport kayıt - temizlik durumuna göre maksimum verilecek fiyat olduğuna inanıyorum..
    HTC One X - 800 - 1000 TL..Yurtiçi - pasaport kayıt - temizlik durumuna göre maksimum verilecek fiyat olduğuna inanıyorum..

    Kaldıki HTC One X için 12 ay kvk garantili 900 TL fiyat aldım bir arkadaştan.Sensation XL içinde 700 TL fiyat aldım yine yurtiçi garantili olarak..Bunlar mantıklı olan fiyatlar..15 gün sonra HTC One çıktığında bu fiyatlarada zor satılırda neyse...

    İphone lar neden zarar ettirmiyor..Çünkü adamlar zaten 1 sende 1 telefon çıkarıyorlar..Tek sebebi bu bana göre..Ama htc gibi 2 ayda 1 telefon çıkaran firmanın ürünlerinin ikinci ellerinin bu kadar yüksek olması çok anlamsız..Bazen görüyorumda 1600 TL ye One x - 1250 TL ye sensation XL satıyorlar..Bunlar ya piyasayı bilmiyorlar yada bir keklik düşürürüzde 200-300 fazlamı kazanırız diyorlar bilmiyorum..Günümüzün ekonomik durumu ele alındığında zaten bir teleon için bu kadar yüksek para ödeyecek insan sayısının fazla olmadığına inanıyorum..Ama nedense insanlar arabasına koyacak benzini bulamıyor,gidip araba alıyorlar..Kız arkadaşına yemek ısmarlayacak parası yok gidip iphone 5 alıyor..Bu nasıl bir tüketim anlayışıdır anlam veremiyorum..Bende biliyorum bastırıp 2000 lirayı gidip telefon almayı..Ama ne gerek varki bu kadar abartmaya..Yk 4 çekirdek,yok 2 gb ram..Nedir bu hastalık..Laptop var,tablet var..Eeee ne gerek var bu kadar abartmaya bu telefon işini anlamıyorum..Haliyle bu kadar talep olunca ikinci el satanlarda bu kadar yüksek paralar isterler tabi.

    Ben yukarda telefndan beklentilerimi yazdım..Tekrar kopyalıyorum buraya

    - Resim çekmek - 1 / 10 ( Haftada 3-5 resim ancak )
    - Telefonla Konuşmak - 3 / 10 ( Günde yarım saat maksimum )
    - Sms - 1 / 10 ( Haftada 8-10 sms ancak atarım )
    - Oyun - 3 / 10 ( Toplasanız günde 10-15 dakika oynarım.15 gün sonrada sıkılırım bir daha oynamam )
    - Uygulamalar - Kurcalama - 5 / 10 ( Bol bol uygulama yükler silerim,telefonu baya kurcalarım.En fazla 2 ay sonra ondanda sıkılırım )

    Şimdi şunlara bakan bir kişide çıkıp demediki,hocam ya bu beklentilerini HTC nin herhangi bir teleonu bile karşılar,neden boşuna o kadar para veriyorsun boşuna :)..
    Dünden beri çıkıp biinin bunu demesini bekliyorum ama kimse söylemedi..
    Arkadaşlar benim yaşım 40..Ticaret adamıyım..Yeri gelir çok para harcarım yeri gelir 10 liranın hesabını yaparım..Ama asla şunu yapmam..
    İhtiyacımdan fazlasını almam..Sadece sağımdakine,solumdakine hava basacağım diye yukarda saydığım beklentilerime fazla gelecek telefonu kullanmam..
    Peki neden HTC Desire HD veya basit bir symbian iletişim sistemli 300-500 tl lik bir telefon almıyorsun diye soracak olursanız..İşimden dlayı en azından bir ortama girdiğimde sosyo ekonomik durumumla bağdaşacak bir telefon olması gerektiğine inandığım için xl ve one x istiyorum..Yksa şu andaki telefonum olan samsung s5603 bile benim işimi rahatlıkla görüyor..
    Ama bakın üstüne basarak söylüyorum..Benim konumumdan dolayı bu şekilde düşünüyorum..Ama tutupta iki hamburger yiyecek parayı bulamayan bir adamın elinde 1500 TL lik telefonlar olması bana gerçekten anormal geliyor..Ne demek istediğimi evlenip çoluk çocuğa karışınca,sorumluluklar artınca anlayacak bu arkadaşlar..O zaman göreyim bakayım bu tür telefonlara bakacaklarmı..

    Uzun lafın kısası..
    Önce tüketim zihniyetini değiştirmek gerekiyor..
    Sonra ülkenin ekonomik olarak bulunduğu durumu değerlendirmek gerekiyor..
    Sonra elindeki oyuncağın 3-4 alt modelinin senin ihtiyaçlarına gerçekten cevap verip veremeyeceğini irdelemek gerekiyor..

    Sen elinde 1500 TL lik telefonla kız arkadaşınla bankta oturup martılara simit atıyorsan bende 700 tl lik hemen hemen ona yakın telefonla güzel bir yerde yemek yiyorsam ben daha şanslıyım demektir :)..

    Eğer telefon alım satımından bir ticari beklenti beklemiyorsanız,yani bu işi sadece keyfe keder yapıyorsanız telefon olayını bu kadar abartmaya gerek yok diye düşünüyorum..Tek çekirdek işlemcili,768 ram li andırid 4 ve yukarısı güncellemeleri alabilen 700 TL civarında temiz bir telefonun herkese rahat rahat yeteceğne eminim.
    Ben bu hatayı 4 sene öncesine kadar yaptım ama artık yapmıyorum..4 senede ne değişti derseniz; maddi olarak hiçbirşey değişmedi ama düşünce tarzı olarak çok şeyi değiştirdim..
    Amaç elindeki telefonla kız tavlamak alansa gerek yok emin olun..O parayla bir gitar kursuna yazıl,sevdiğine iki şarkı söyle bak bakalım yanındaki bayan senin telefonun 4 çekirdeğinemi bakar yoksa ona söylediğin şarkıyamı :)...Bunu neden söylüyorum..Çünkü çevremde şu ifadeleri söyleyen o kadar çok insan varki
    " Bu telefona kızlar hasta arkadaş ya "... Tabi canım..Kızların tek derdide 4 çekirdekli telefondu :)...
    Harcayacak çok paran varsa ve nereye harcayacağını bilmiyorsan git al en pahalı telefonu kullan paşa paşa..Ama sadece o telefonu alabilmek için yediğinden içtiğinden kesip,çoluğunun çocuğunun rızkından ayırıyorsan kesinlikle alma..

    Son söz ; Ayranı yok içmeye,atla gider ..... cümlesini hayata geçirmek çok anlamsız..
    Kalın sağlıcakla..




  • s.xl isini fazlasiyla gorur dostum.anladigim kadaryla cok aktif kullanmayacaksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cozep

    s.xl isini fazlasiyla gorur dostum.anladigim kadaryla cok aktif kullanmayacaksin.

    Evet kesinlikle aktif olarak kullanmayacağım..Zaten akşama kadar işyerimdeyim..Ayrıca hem tablet hem laptop kullanıyorum..Bende XL nin hem duruşu hemde yeterli denebilecek donanımı sayesinde iyi bir seçim olduğuna inanmaya başladım..İstediğim fiyat aralıklarında bulana kadar bekleyeceğim..Zaten yazdığım fiyat aralıklarından daha fazla etmez..

    Arkadaşlar yanlış anlamayın..Hani piysayı düşürüyor gibide düşünmeyin..Drum şu..

    Şimdi ben HTC ONE 15 gün sonra çıktığında 2000 TL verip bunu alsam,3 ay sonra HTC One XYZ çıksa ve HTC One ların sıfır fiyatları 1500 TL civarına düşse..
    Ben çıkıpta ben bu telefonı 2000 TL ye aldım sadece 3 ay kullandım tertemiz diye 1400 TL ye satmak istesem,hangi mantık bunu kabul ederki..Adam bana vermeyeydin 2000 TL..1 ay bekleyip 1400 TL ye 2.elini alaydın dersen ben ne derim..Adam haklı..Kimse kimsenin telefonu ne kadara aldığına bakmaz..Telefonun o günkü sıfır fiyatlarını inceler..Sıfırı 1500 tl ye düşmüş bir telefonun 2.eline 1200-1300 tl istemek çok abes bence..Telefon gibi zırt pırt yeni teknolojileri çıkan bir aletin sıfırını almakta açıkcası mantıklı gelmiyor..Ben şimdi gidip 1440 TL ye sıfır HTC one x alsam 3 ay sonra en fazla satacağım fiyat 900 tl dir..Belki bu kadara bile satamam..Ama şimdi gidip 900-1000 tl aralığında ikinci el temiz htc one x alsam 3 ay sonra 700-750 tl aralığına satsam yinede fazla zararım olmaz..
    Teşevizyon alrısınız sıfır mantıklıdır..Çünkü uzunca bir süre değiştirme ihtiyacı hissetmezsiniz..Ses sistemi alırsınız sıfır alırsınız..Onuda çok sık değiştirmezsiniz..Ama tutupta her dakika başı yeni teknolojileri çıkan bir aletin sıfırına ikinci elinden % 50-60 daha fazla para vermek ticari düşünce mantığına çok ters bir durum..Mümkün olduğunca zarar ziyanı minumuma indirecek yatırımlar yapmak mantıklı..

    Bu bağlamda arkadaşımızın dediği gibi XL almak çok mantıklı..Ama 650-750 tl fiyat aralağında..751 TL bile verilmez..Belki satan arkadaş bu telefonunun sıfırını 1400 TL ye falan almıştır ama bu onun sorunu..Şu andaki teleon piyasası verileri bu telefona verilecek paranın üst sınırının 750 tl olduğunu sylüyor..
    Eğer türkiye garantili ve garantisi devam ediyorsa çizik vuruk darbe vs yoksa 750 TL ye alırım..Eğer yurtdışı telefonuysa çizik darbe vs yoksa 700 tl ye alrım..Eğer yurtdışı ve ufak tefek çizik vs varsa 650 TL ye alrıım..
    Bugün sahibindende bir ilan grdüm..Ekran komple gitmiş..Adam 750 tl istiyor :)...Günün espriside bu herhalde...
    Ha birde bu önce havale sonra telefon diyen arkadaşlar var..Vatandaşa diyorsunki Get aç % 7 farkı koy alayım..Yok diyor..Kapdı ptt kargo demeli yolla..Yok diyor..E sen kimsinki,ben seni nerden tanıyorumki sana önce parayı göndereceğim..Bana ne geleceği belli değil..Belkide adam kutuya taş koyup gönderecek..
    Yok efendim benim olumlu işlem sayım şu kadar..Ben buna bakmamki..100 olumlu işlem yapmışsındır..Sonra bir vurgun yapacaksın belki..r10 net forumlarında 450 işlemli % 100 olumlu yorum alan adam bir günde piyasayı 15.000 lira dolandırdı..Hani nerde kaldı işlem sayısı..Gçeeceksin bu işleri..Eğer malına güveniyorsan,açacaksın güvenli alışveriş ilanını,satacaksın malını...Sanal ortamda babama güvenmem..Güvenmemekte gerekiyor zaten..
    Çinden bayan giyim üzerine ithalat yapıyorum..Adamlarla 20 defa alışveriş yapmışızdır belki, 21.mal çekimimde gelen malların hepsi hatalı,bozuk geldi..E nerde kaldı o 20 alışverişin güvenilirliği..
    Her mesajımda bu kadar uzun yazıyorum çünkü, ortama bakıyorum,herkes kafasına göre bir yok tutturmuş gidiyor..Yaptığının doğru veya yanlış,mantıklı veya mantıksız olduğuna bakmadan..Halbuki ikinci el fiyatlar makul seviyeye çekilse,ticaret yapma ahlakı değişse,ekonmi canlanacak..Herkes alıp satacak..Sen 1200 tl den HTC ONE X i aç ikinci el olarak ondan sonrada 1 ay satılmasını bekle,o telefonun fiyatı o 1 ay içinde 200-300 daha düşsün,sonrada telefonu elinde patlasın yok pahasına sat..
    Her neyse telefonun XL olması ilk tercihim ortalam 700 tl fiyatla..
    Sizlerden tek ricam bu telefonu nasıl bilirsiniz..Herhangi bir kronik problemi varmı vs vs gibi detayları sylemeniz..Dün bununla ilgili bir başlığa girdim tesadüfen,güzel şeyler yazılmıştı..Bu telefonu alma kararımda o başlığında etkisi büyük oldu aslında..




  • aldigimda 1700 tl verdim.yaklasik 1 yil oluyor.ekrani.kamerasi.kullanimi arayuzu mukemmel.sinirlari cok zorladim su ana kadar ariza vermedi.tayvan uretimi cihazim cin degil.guncelleme.hazfiza karti olmayisi gibi eksik yonleri var.2:eli biraz zor satiliyo.genel anlamda memnunum.xe de demissiniz.xe bu telefondan islemci olarak guclu ama bu modelden daha cok sorunlu bi model bende bu yuzden tercih ettim.memnunum.fiyati alinabilcrk duzeyde su an daha dusecegini zannetmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cozep -- 25 Şubat 2013; 11:49:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cozep

    aldigimda 1700 tl verdim.yaklasik 1 yil oluyor.ekrani.kamerasi.kullanimi arayuzu mukemmel.sinirlari cok zorladim su ana kadar ariza vermedi.tayvan uretimi cihazim cin degil.guncelleme.hazfiza karti olmayisi gibi eksik yonleri var.2:eli biraz zor satiliyo.genel anlamda memnunum.xe de demissiniz.xe bu telefondan islemci olarak guclu ama bu modelden daha cok sorunlu bi model bende bu yuzden tercih ettim.memnunum.fiyati alinabilcrk duzeyde su an daha dusecegini zannetmiyorum.

    Bilgiler için teşekkür ederim..Sanırım 16 gb dahili hafıza var..8 GB olsa bile yeterli benim için..Oturup hd film seyretmekten haz almam zaten telefonda..Güncelleme derken sanırım android 4 üzerine upgrade edilebiliyor..Buda bence oldukça tatminkar.İkinci elinin zor satılması çok daha iyi,pazarlığa müsait :)..Ben satmak için almıyorum zaten..XE - XL arasındaki işlemci farkını biliyorum ama benim için zaten gereksiz..Ayrıca XL grüntü olarak çok daha karizmatik görünüyor..Fiyatının düşüp düşmeyeceğine gelince; bana gre HTC One çıktığında düşeceğini düşünüyorum. Hayır vatanda stoklarda kalmamış ama aradım geleceğini sylüyorlar 899 TL 12 Taksitle..Ama beklemek istemiyorum..O nedenle dediğim gibi 650-750 aralığında bulup alacağım 1 adet..




  • Ben ikinci el telefonların değerleri için şu şekilde bir hesaplama yapıyorum

    Telefonun yerli piyasadaki garantili sıfır fiyatı / 5 x 3
    Türkiyeden alınma + 75 TL
    Kozmetik olarak çok temizse + 75 TL
    Günümüz tarihi Piyasaya çıkış tarihi * ( - 50 TL )
    1 Yıldan fazla garantisi varsa + 50 TL
    Garantisi bitmişse - 50 TL

    Birkaç örnek

    Samsung Galaxy S3
    Arkadaş teleonu için çiziksiz sıfır hata yurtiçi telefonu diyor ve 1 yıllık garantisi var..1150 TL fiyat biçiyor..

    Hepsi burda fiyatı 1400 TL
    (1400/5)x3= 840 TL
    Türkiyeden alınma + 75 TL
    Temiz telefon + 75 TL
    Günümüz 2013 - Çıkış tarihi 2012 = 1 Yıllık telefon = - 50 TL
    1 Yıllık garantisi var +50 TL
    Toplam Değeri : 840 + 75 + 75 + (-50) + 50 = 990 TL ( Bu telefona verilecek maksimum rakam budur bence )


    HTC One X
    Arkadaş ikinci el satıyor pasaporta kayıtlı ama garantisi yok..

    Telefonun garantili sıfırının satış fiyatı 1450 TL
    1450/5*3 = 870 TL
    Pasaport kayıtlı 0 TL
    Temiz Telefon = + 75 TL
    Günümüz 2013 - Çıkış Tarihi 2012 = 1 Yıl = - 50 TL
    Garantisi yok = - 50 TL
    Toplam Fiyat = 870 + 75 + (-50) + (-50 ) = 845 TL


    Arkadaşın elinde çok temiz 1 yıl garantisi bulunan türkiyeden alınma bir desire hd var..
    HTC Desire HD
    Telefonun sıfır 2 yıl garantili fiyatı
    Teknosa 800 TL
    800/5*3= 480 TL
    Türkieyden alınma + 75 TL
    Kozmetik olarak temiz + 75 TL
    Günümüz tarihi 2013 - Çıkış tarihi 2010 = 3 Yıl = - 150 TL
    1 yıl + garantisi var + 50 TL
    Toplam Fiyat = 480 + 75 + 75 + (-150) + 50 = 530 TL ( Bana göre bu teleona verilecek maksimum fiyat )..Eğer bu telefon pasaport kayıtlı ve garantisiz olsaydı verilecek para maksimum 350 TL olurdu benim gözümde..

    Bu şekilde bir denklem oluşturulup ikinci el telefon fiyatları bir standarta bağlansa çok iyi olacağı düşüncesindeyim..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.