Şimdi Ara

Yardıma ihtiyacım var 'disk boot failure'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen ay bilgisayarım durduk yerde "disk boot failure,please insert system disk and press enter" diye bir hata verdi,elimde yedek bir harddisk verdı onu taktım ve problem düzeldi ve bir süre normal çalıştı fakat bugün gene aynı hatayı verdi.Bios a girdiğimde harddiski ve cd-rom u görüyor.Problem nerde olabilir?

    Not : ide kablosunu değiştirdim,o da işe yaramadı.



  • kardeş senin sorunun hdd gibi gözüküyor. şöyle yap hdd ide kablosu ve güç çek sonra bilgisayarı aç sonra kapat bakalım açılacak mı? eğer açılırsada hdd chkdsk yap



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejdet54 -- 9 Ağustos 2005, 16:30:22 >
  • Mainbord'un IDE çıkısını değiştirip dene
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nejdet54

    kardeş senin sorunun hdd gibi gözüküyor. şöyle yap hdd ide kablosu ve güç çek sonra bilgisayarı aç sonra kapat bakalım açılacak mı? eğer açılırsada hdd chkdsk yap


    harddiskin güç kablosunu ve ide kablosunu çıkarıp bilgisayarı açtım,bilgisayar açıldı ve gene aynı hatayı verdi.
  • kardeş başka bir hdd deneme imkanın var mı? şimdi aynı sorun geçenlerde bizim arkadaşın başına geldi bu şekilde hdd kablolarını söktüm birde güçten ksetim sonra yeniden takınca açıldı ama nasıl açıldı xp de onarma yapma zorunda kaldım onun için kabloları birdaha kontrol et bilgisayarın gücünü kes tekrar ver bakalım ne olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alp_o

    Mainbord'un IDE çıkısını değiştirip dene


    Harddiskin ide kablosunu anakartta takılı olduğu yerden çıkarıp diğerine taktım yeni teknik olarak primary ide den çıkarıp secondary ide ye taktım ama sonuç gene aynı.Problemin harddiskte olduğunu sanmıyorum çünkü daha önce aynı sorunu verdiğinde çıkardığım harddisk arkadaşın bilgisyarında sorunsuz olarak çalışıyor.Yeni bir harddisk taktığımda problem düzeliyor,belli bir süre sonra yine aynı hatayı veriyor.Sorun sanki anakartta gibi.Bios update i yaptım o da yaramadı.Daha önce böyle bir hata alan ve çözen var mı?
  • Hayır işin ilginç yanı bios harddiski görüyor.Bios harddiski görmese sorun harddiskde diyecem.Bir de biraz önce yeni bir ide kablosu aldım ve eskisiyle değiştirdim ve bilgisayar açıldı,bilgisayarı rebbot ettim ve gene aynı hatayı verdi.Acaba anakartta çatlak mı var,temassızlık mı yapıyor?
  • Bu arada anakartım Asus P4B266-C,harddisk maxtor.Gerçi bu bilgilerin pek yararı olmaz sanırım.
  • Bu arada powersupply böyle bir hataya neden olabilir mi?
  • Evet arkadaşlar sıkı durun,problemi çözdüm ve çok komik bir yöntemle,klavyeyi değiştirdim ve sorun çözüldü.Şimdi klavyeyi değiştirmek nerden aklına geldi diyceksiniz,daha önce de buna benzer bir problemle karşılaşmıştım ve o zaman şans eseri klavyemi yenilemiştim ve sorun kendiliğinden çözülmüştü.Hiç ümitli olmayarak bugün de aynı şeyi yaptım ve sorun çözüldü.Bu bilgisayarlar çok komik aletler valla.İlahi klavye.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.