Şimdi Ara

YARDIM LÜTFEN:Modem anten kablosu anakarta lehim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Airties modeme 7 dbi yüksek kazançlı anten takmak istiyorum. Modemin kapağını açtım, bu arada anten kablosunu anakarttaki lehimden çıkarmak zorunda kaldım. Tam net göremiyorum ama anten kablosu anakartta iki ayrı noktaya lehimli gibiydi. Neyse, anten kablosunun diğer ucundaki çok ince kabloyu, yeni antenin SMA bağlantı noktasındaki çok küçük deliğe yerleştirdim. Diğer ucunu da anakarttaki iki ayrı noktaya tekrar elimden geldiğince tekrar lehimledim.

     YARDIM LÜTFEN:Modem anten kablosu anakarta lehim

    Şimdi yeni anten takılmasına rağmen modemin gücü çok fazla düştü.

    İki sorum var:

    1. Anten kablosu tek midir, yoksa iki ayrı ucu mu vardır? Anakartta iki ayrı noktaya mı lehimlenir?

    2. Kablonun diğer ucunu ekstra antenin SMA girişindeki deliğe yerleştirmek yeterli midir? Yoksa oradaki bağlantı da mı iki uçludur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultranet -- 13 Ocak 2013; 22:43:08 >







  • Her iki noktada da 2 uçludur..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki kablonun antene bağlamak istediğim diğer ucu tek görünüyor? Onu SMA konnektöre nasıl bağlayacağım? Bir tane delik var orada:(
  • Anakartla anten arasındaki kablo ikilidir. (iki telli) Biri canlı uç dedidiğimiz orta uç. Diğeri bu kablonun üzerindeki GND olarak kullandığımız dış uç.
    -"..Onu SMA konnektöre nasıl bağlayacağım? Bir tane delik var orada.."
    Evet, senin tabirinle bir delik var. Ama ve onun dışındaki (çevresinde)metal bölüm var. Bu durumda iki hat var demektir. Resimlede açıklamaya çalıştığım gibi orta (canlı ) uç ve onun dışındaki GND.
    Sonuç olarak orta uçlar canlı dediğimiz kablo ile birbirine, dıştaki uçlarda GND bir birine bağlanacaktır.(İki uç iki uca) .Burada lehim yapılırken kısa devre yapmamaya dikkat etmeliyiz.


     YARDIM LÜTFEN:Modem anten kablosu anakarta lehim




  • Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Ama modemin içindeki anten kablosunda canlı uç dediğiniz çok ince bir metal kablo var, etrafı da plastik gibi bir maddeyle kaplı? GND uç olabilecek metal birşey yok?




  • Çok teşekkür ederim. Bir abimiz yardımcı oldu ve halletti, canavar gibi oldu modem:) Benim becerebileceğim birşey değilmiş zaten:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.