Şimdi Ara

Yardım Lütfen Mekintoşumu formatlayamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar 2011 Early model 2. el bir macbook almıştım. İçinde Yosemite 10.10 yüklüydü ve geçenlerde çok yavaşlamasından ötürü format atmak istedim. 2.el olduğu için sistem içerisinde temiz ve yüklü gelmişti sahibinden bana. Kendi Apple ID'me güvenerekte böyle bir işe kalkıştım. (Baktım El Capitan free idi apple storeda)

    Bu işlemi disk utility (Command-Option-R kombinasyonlarını kullanarak) den hard diski önce bi güzel temizledim ne var ne yok, nasılsa yüklerim diyede kurtarıcı bir kopya almadım backup için.

    Korktuğum başıma geldi ve benim Apple ID bu aşamada kabul edilmedi server tarafından yani internet üzerinden yükleyemedim.

    Alternatif çözümler buldum bootable usb driver ile yüklemek gibi (Windows yüklü başka bir bilgisayarda transmac programıyla elcapitan.dmg dosyasını usb içine attım)

    Sonraki aşamada startup ekranında Option ⌥ basılı tutarak görünen USB yi seçtiğimde applenın dolma ekranı geliyor bitime doğruhttp://i39.photobucket.com/albums/e184/eseverino/IMG_0004-1.jpg bu hatayı alıyorum. Bana göre anlamı bilgisayar başlatılacak bir sistem bulamadığından benim USB yi de kabul etmiyor. Kapatıp normal başlattığımda da aynı hatayı alıyorum.

    (Command-Option-R) Disk Utility ekranına döndüğümde terminal üzerinden belki komutlarla USB yi koşturup yükleme dosyasını çalıştırabilirim diye düşündüm ama henüz o komutlarıda bulamadım internette.

    Bana çözüm önerisi olan varmı kafayı yicem







  • usb yi kabul etmesi gerekir.etmiyorsa bootlamada sorun vardır.internetten çekemiyorsan fullpragramlarindir com a bi bak.oradan indir.yada torrent.2008 earlyme montail lionu bu şekilde kurdum.imac ime ise net üzerinden kurulum yaptım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.