Şimdi Ara

Yardım Lütfen...Bilgisayar monitöre görüntü vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2 gün önceye kadar bilgisayarda sorun yokken dün sabah bilgisayarı açtığımda görüntü gelmedi, akşam tekrar baktığımda ekranın sol üstünde mavi bir dikey çizgi ve hemen altında yanıp sönen (worddeki gibi) ışık gördüm. Bugün ise bilgisayarı açıp bi de cd (win xp başlatma cdsi) takıp neler oluyor bakayım dedim, ilk başta ekranın sol alt köşesinde "NONE" yazısı çıktı, ikinci kez başlatıtığımda ise aynı yerde "op2 1" yazısı çıktı. Bilgisayarı açıp incelemeden önce burdaki arakadaşlardan fikir almak istiyorum, yanlış bir hamle yapmayayım. Teşekkürler.

    Ekran : Sony SDM-HX75 17 inç
    Islemci: AMD Athlon 64 3000+ (512K,1800MHz,S939) BOX
    Anakart: asus A8N SLI DELUXE
    Ekran Kartı: Palit hd4650 sonic 512 mb 128bit
    Harddisk: 500 gb WD caviar black WD5001AALS
    Bellek: KINGSTON DDR400 1GB
    Modem:LECTRON AR800 COMBO Kablolu ADSL Modem
    TV Kartı: Leadtek Winfast tv 2000 xp
    asus dvd plyr/asus dvdrw/kasa foxconn th-002/kablolu klavye/mouse
    PSU: CWT ATX400 400W







  • Bilgisayarın açma düğmesine bastığınızda siyah ekran ve yazılar görünüyor mu? Görünmüyorsa monitörün data bağlantısını çıkarıp monitörü bir açın normal çalışıyor mu ekranda "no signal" gibi bir yazı gelmesi gerekir. Geliyorsa o zaman ekran kartının başka bir çıkışı varsa monitörü ona bağlayın ya da onboard çıkış varsa anakart üzerinde ona bağlayıp bir deneyin Görüntü yine gelmiyorsa problem monitördedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

    Bilgisayarın açma düğmesine bastığınızda siyah ekran ve yazılar görünüyor mu? Görünmüyorsa monitörün data bağlantısını çıkarıp monitörü bir açın normal çalışıyor mu ekranda "no signal" gibi bir yazı gelmesi gerekir. Geliyorsa o zaman ekran kartının başka bir çıkışı varsa monitörü ona bağlayın ya da onboard çıkış varsa anakart üzerinde ona bağlayıp bir deneyin Görüntü yine gelmiyorsa problem monitördedir.

    Problem monitörde değil, şimdi yazı yazdığım laptopu bağladım sorun çıkmadı. Hem dvi hem de vga çıkış noktalarında sorun yok.

    Bilgisayarın açma düğmesine bastığımda ekran siyah çıkıyor, klavye mouse çalışmıyor.
  • Bios ekranına girebiliyor musunuz? Girebiliyorsanız bios ayarlarını default değerine getirip yeniden deneyin. Giremiyorsanız o zaman kasayı açıp bios pilini çıkarıp yeniden takın bios ayarları bir resetlensin bakalım düzelme olacak mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

    Bios ekranına girebiliyor musunuz? Girebiliyorsanız bios ayarlarını default değerine getirip yeniden deneyin. Giremiyorsanız o zaman kasayı açıp bios pilini çıkarıp yeniden takın bios ayarları bir resetlensin bakalım düzelme olacak mı?

    Bios pilini çıkarıp taktım, gene görüntü yok. Bios ekranı açılmıyordu zaten...
  • Bir de reset ettim üzerine, ekranda solunda köşeli parantezi olan kırmızı bir görüntü çıktı. Parlamayı gözardı edin, o flaştan.

     Yardım Lütfen...Bilgisayar monitöre görüntü vermiyor
  • up
  • Ram'i çıkarıp taktım, bilgisayarı başlatınca bilgisayar bios açılmadan önceki sesleri çıkarıyor ama monitörün sağ altındaki ışığı 1-2 dk sarı (stand by) duruyor. Sonra ekran siyah olup o ışık yeşile (ekrana input var yani) dönüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarkSmellMan

    Ekran kartını söküp onboardda açmayı deneyin.

    onboard derken ? Anakart bütünleşik ekran kartlı değil, eğer onu kastediyorsanız.
  • Bir de bios pilini çıkarıp 5 dk bekleyeceğim, bundan da sonuç alamazsam artık pzt günü işimdeki bilgisayardaki ekran kartını deneyeceğim, bir arkadaştan da ram bulacağım. Bunlara ekleyecek, yeni önerilerde bulunacak arkadaşlar olursa memnun olurum.
  • İlave olarak şunu da deneyin isterseniz. Anakart üzerindeki tüm bağlantıları çıkarın sadece işlemci, ram ve ekran kartı kalsın bu şekilde güç verdiğinizde herhangi bir değişiklik olacak mı? Bir de tek RAM sanırım onu diğer slota takıp deneyin. Bunların dışında arkadaşların belirttiği gibi farklı bir ekran kartı denemek lazım.
  • ya beyler aynı sorun bende de var . benim masaüstü pcdeki bi not defterine ulaşmam lazım . nasıl yapabilirim ?
    masaüstünü bayadır açmıyordum geçen gün açayım dedim siyah ekran geliyor ve öyle kalıyor .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

    İlave olarak şunu da deneyin isterseniz. Anakart üzerindeki tüm bağlantıları çıkarın sadece işlemci, ram ve ekran kartı kalsın bu şekilde güç verdiğinizde herhangi bir değişiklik olacak mı? Bir de tek RAM sanırım onu diğer slota takıp deneyin. Bunların dışında arkadaşların belirttiği gibi farklı bir ekran kartı denemek lazım.

    ikisini de denedim, olmadı. Ekran kartı için ise pzt gününü beklemem lazım.
  • "SORUN ÇÖZÜLDÜ...Tek yapmam gereken bios pilini değiştirmekmiş, cr2032 bir başka pille değiştirdim ve düzeldi :D İlgilenen herkese teşekkürler." YANLIŞ ! nE YAZIK Kİ SORUN DEVAM EDİYOR... İşte bunu yazdıktan sonra bilgisayarı yerine koydum ve baktım ki gene aynı sorun devam ediyor, anladıysam ne olayım ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreka82 -- 12 Kasım 2011; 18:26:44 >
  • Arkadaşlar, son 2 günde yaşadıklarımı özetleyeyim:

    Pazar günü bilgisayar bir ara çalıştı ama kapatıp açıldığında gene bios ekranı çıkmadı, klavyede numlock ışığı yanmadı ve siyah ekran çıktı(monitör çalışıyor, yeşil ışığı yanıyordu).

    Dün öğlen tekrar bilgisayarın içini açtım ve ramini değiştirdim, hiçbirşey değişmedi. Bios pilini değiştirdim gene olmadı.

    Ben de sorun belki temassızlıktandır diyerek dün akşam tim parçaları çıkardım, bir güzel temizledim. Tekrar bilgisayara parçaları takıp çalıştırdığımda gene aynı sorun oldu.

    Reset attım, bu sefer çalıştı, hatta sistem kurtarma ekranı çıktı, onu da çalıştırdım.

    Sonra sistem kurtarma yaptım o da oldu. Yeniden başlattı bilgisayar ve gene aynı sorun, siyah ekran döndü

    Ben de ekran kartının olduğu yuvayı gevşettim (artık mantık aramamaya başladım) bir an çalıştı sonra windows başlıyor yazısı çıktığında ekran durdu, klavye çalışmadı.

    Sonrasında resetledim bu sefer windows 7 işletim sistemi seçeneği ile sistem kurtarma dos sayfası çıktı.

    Sistem kurtarmaya girdim, uzun süre tarama yaptı. kurtarma başlatılamadı yazdı.

    Sonrasında bol bol reset attım, açılmadı windows.

    Bir ara da kasanın arkasındaki soğutma fanı zorlanarak çalıştı.

    Sabah işe geldim ve bunları yazıyorum, biri bana ne yapacağım hakkında tavsiyede bulunursa memnun olurum.




  • Up
  • Bu durumda sırayla parçaları denemek kalıyor. Bir güç problemi olasılığını da atlamayalım farklı bir PSU ile de deneyelim.
    Ekran kartı,
    Ram,
    Bunlara rağmen de düzelmiyorsa CPU ve anakart problemine kadar gider.

    Anakart üzerindeki tüm kabloları çıkarıp sadece CPU, Ram, ekran kartı ile denemişsiniz bu durumda HDD, CD- DVD gibi ekipmanların sistemi kilitlemesi olasılığı da ortadan kalktı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

    Bu durumda sırayla parçaları denemek kalıyor. Bir güç problemi olasılığını da atlamayalım farklı bir PSU ile de deneyelim.
    Ekran kartı,
    Ram,
    Bunlara rağmen de düzelmiyorsa CPU ve anakart problemine kadar gider.

    Anakart üzerindeki tüm kabloları çıkarıp sadece CPU, Ram, ekran kartı ile denemişsiniz bu durumda HDD, CD- DVD gibi ekipmanların sistemi kilitlemesi olasılığı da ortadan kalktı.

    PSU değiştirdim gene sorun aynı. Ekran kartının yerini değiştirdim (SLI olduğu için 2 yuvası var), başta saçmaladı ekranda kırmızı mavi mor küçük dikdörtgenler uçuştu, sonra reset edince düzeldi. Ama o da bir süre sonra aynı soruna döndü, siyah ekran Ben tekrar ekran kartını yerine taktım, bilgisayarın bağlantılarını yaptım dün gece, son bir kez deniyeyim dedim ve çalıştı ama kasayı dik hale getirince gene siyah ekran verdi. Ben de bilgisayarı yatay bıraktım, ve garip ama bu şekilde çalışıyor, bilgisayar masasında yer kaplıyor ama ne yapalım, sorun çıkana kadar böyle devam edeceğim. Teşekkürler SeYYaH-1 ilgin için, gene de bu çözüm akla başka bir sorun getiriyorsa dinlemek isterim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.