Şimdi Ara

Yardım - hdmi ses çıkışından dts almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba;

    Arkadaşlar merhaba sorunumu anlatmak için önce kullandığım aletleri belirtmeliyim, ps4, logitech z5500 ses sistemi, bilgisayar kasası ve lg 42 inch televizyon.

    Gelelim soruna; oturma odamda ps4 üzerinden netflix ve ps4 tarayıcısı üzerinden filmler izlerdim, ps4 hdmi kablosu ile televizyona bağlı ses'de optik kablo ile tv'den z5500 ses sistemine bağlı bu şekilde ps4 üzerinden netflix izlerken dolby digital ve dts dolby kodlu bir film izlediğimde z5500 kontrolcüsünde dts yada dolby diye yazıyordu. ps4'den film izleme indirme vs işleri zahmetli oluyor diye gittim kendime çok para harcamadan bir mini atx kasa sistem toparladım, özelikleri g31 anakart, 4 gb ram, r7 240 ekran kartı.

    Artık ps4 kullanmıyorum, onun yerine bilgisayarı kurdum. dolby, dts destekli filmler bilgisayardan tv'ye hdmi üzerinden aktarılıyor
    ses ise optik kabloyla aynı ps4 de olduğu gibi optik kablo ile tv'den z5500 kontrolcüsüne bağlı ama ses dolby film olsa bile dolby yazmıyor ve ses sterio olarak kalıyor. Resimlerle daha açıklayıcı şekilde anlattım, fikri olan varsa yardımlarını bekliyorumYardım - hdmi ses çıkışından dts almak
    Yardım - hdmi ses çıkışından dts almak







  • Pc üzerinde film izlediğiniz programda ses çıkışını optik çıkış olarak seçin ve yine ses ayarlarından sesi bitstream yada passthrough olarak aktarın. Bu ayar sesin pc tarafından ellenmeden doğrudan logitech’in çözücüsüne aktarılmasını ve ekranda Dolby yada dts görmenizi sağlar.

    Ayrıca oynatıcı program olarak da mpc-be öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam şehir dışında olduğumdan yeni denedim ama olmadı şöyle bir sorun gördüm ondan kaynaklanırmı bilmiyorum, ses ayarlarında hdmi olarak gözüküyor ancak ses kanalı olarak 2 kanal gözüküyor, microsoft'un desteğine konu açmıştım resimleride var bakabilirsen sevinirim.

    https://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/windows_10-hardware/windows-10-51-ses-kanal%C4%B1-yerine-maximum-iki/6854cf6d-7ec5-4e38-a206-79c0432839d2?tm=1528872586743




  • Dostum şöyle bir durum var. Pc Hdmi ile önce tv’ye bağlı olduğu için Windows üzerinde ses çıkışını sadece stereo görebilirsiniz. O yüzden sadece Dolby yada dts sesli filmlerde passthrough yöntemi ile logitech’den 5.1 ses alabilirsiniz.

    Maalesef pc-tv-logitech sırası bağlantı ile oyun ve masaüstü uygulamalarda 5.1 ses alamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.