Şimdi Ara

Yardım edin..hukuk,ftr,mimarlık???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Ben hep tip ve mimarlık arasında kararsiz 2 mesleğe de ilgi duyan birisi oldum. Alakasiz gorunuyor bu iki bolum evet ama tip her zaman zaten hayalim olmuştu. Gerek bulunduğu konum ve saygınlığı, gerek çalışma hayatıyla da insanlarin hayatlarına dokunan,layigiyla yapıldiginda kutsal bir meslek oluşuyla hep hayallerimdeydi.. Mimarlıgi ise sanata ve estetige,mimariye ve tarihe hatta diğer sosyal alanlara da olan ilgimden dolayı istiyordum..
    YGS 16 idi lysde maalesef 20 ye dusurdum mf3 u. TM hiç çalışmama rağmen öylesine girmiştim ve tm2 12 tm3 14 oldu. Tip haliyle olmadı, bi daha hazirlanmama ailem destek çıkmadı. Maddi durumumuz pek parlak değil, mimarlığa zaten önyargıliydilar. Çevre gerektirdiği ve kesin bi iş olmadığı için. Benim cekincem ise ülkemizde çok dikkate alınmaması ve estetik kayginin en az oluşu.. Hayallerimle yola cikmadim ve cesaret edemedim. Hukuk da dusundum lakin yazmadım. Hacettepe fizyoterapi ve rehabilitasyon oldu sonuç.
    Bölüm önemli evet, sonu ne olur bilmiyorum ama daha başlamadan duyulan olumsuz seyler daha başlamadan sogutuyor insanı ki zaten hiç dusunmedigim bir bolumdeyim. Ama tıpla alakalı olması ve tercih zamanı hayli onerilmesiyle yazdım, aile faktoru var.
    Şimdi tatmin olmuş değilim, sanki bu yasa gelene kadar çalıştığımin karşılığını göremeyecek ve mutsuz olacak gibiyim.
    Marmara hukuk mesela hem iyi bölüm, hem de hayalim olan İstanbul da öğrencilik beni çok mutlu ederdi. Şimdi hukuga geçiş mi yapsam(sanırım seneye olacak) yahut bu sene de hazırlanmayi deneyip tıpa mi calissam?
    Mimarlık mi okusam yine İstanbul da, yalnız hayal ve umudumla yola çıkarak?
    Tercih zamanı çok kaygiliydim ve sağlıklı dusunebildimdim mi emin olamiyorum hala.
    Belki içinizde yardımcı olacak,fikir verecek, zamanında aynı şeyleri yaşamış birileri vardır. Onerilerinizi bekliyorum
    . Sağolun..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hayal kurmak güzel ve önemli ama hayat şartlarını göz önüne alman lazım bu üç mesleğin + ve - yönlerini düşün ve öyle tanımaya çalış


    mesela tıp; + yönleri : saygınlık-kutsal meslek- iş imkanı -kazanç miktarı - insanları iyileştirme ve sağlığına kavuşturmanın verdiği huzur (kişiye göre değişir )

    gelelim eksi yönlerine; minimum 6 sene OKUMAK (büyük yazdım çünkü derslerin diğer bölümlere göre çok daha ağır malum) - TUS - Uzmanlık eğitimi (3-5 sene) - doğu görevi - insanlarla uğraşmak (doktor döven tiplerden kıymık batsa ölecek tiplere kadar türlü türlü insanla muhattap olmak) - günde 100+ hastaya bakıp saçları dökmek stress olmak
    gibi diye uzar bu listeler mimarlık ftr içinde geçerli bu durum onlarında + ve - yönleri var

    şimdi karar senin bizim şunu seç bunu seç dememizin sana bir faydası yok o yüzden sen tüm + ve - yönleri düşün başkasından da dinle ve sonra kendi karakterine ekonomik durumuna ilgine sevgine göre en uygun olduğunu düşündüğün mesleği seç

    eğer bu tıp olacaksa bırak okulu 1 yıl daha hazırlan kazanamasan bile okulun 1 sene uzar bişey kaybetmezsin mimarlık veya hukuksa diğer yatay geçiş formunu doldur eğer herşeye rağmen ftr ise tüm bu işleri bırak okuluna devam et karar senin kendine en iyi tanıyan yine kendinsin sonuçta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haklisiniz. Ama işte kendini tanıyamamak ya da artık tanıyamaz hale gelmek sorun. Eğitim sistemimizin problemi keşke en başından ilgi ve yeterliliklerimize gore yönlendirilmiş olsaydık. Tip için de mimarlık ya da hukuga geçiş için de 1 sene daha kaybedecegim. Bu kararima değecek bölüme hala emin olamiyorum maalesef. Ben bu sene yine de girecegim sınava. Olmazsa hiç sevemezsem artık seneye değişirim bölümü ya da 1 seneye inşallah ftr olmuş diyebilirim. Yataş geçiş yarı dönemde de olabiliyor mu? Sanki oylebi şey de duymuştum..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.