Şimdi Ara

Yardım edin..hukuk,ftr,mimarlık???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Ben hep tip ve mimarlık arasında kararsiz 2 mesleğe de ilgi duyan birisi oldum. Alakasiz gorunuyor bu iki bolum evet ama tip her zaman zaten hayalim olmuştu. Gerek bulunduğu konum ve saygınlığı, gerek çalışma hayatıyla da insanlarin hayatlarına dokunan,layigiyla yapıldiginda kutsal bir meslek oluşuyla hep hayallerimdeydi.. Mimarlıgi ise sanata ve estetige,mimariye ve tarihe hatta diğer sosyal alanlara da olan ilgimden dolayı istiyordum..
    YGS 16 idi lysde maalesef 20 ye dusurdum mf3 u. TM hiç çalışmama rağmen öylesine girmiştim ve tm2 12 tm3 14 oldu. Tip haliyle olmadı, bi daha hazirlanmama ailem destek çıkmadı. Maddi durumumuz pek parlak değil, mimarlığa zaten önyargıliydilar. Çevre gerektirdiği ve kesin bi iş olmadığı için. Benim cekincem ise ülkemizde çok dikkate alınmaması ve estetik kayginin en az oluşu.. Hayallerimle yola cikmadim ve cesaret edemedim. Hukuk da dusundum lakin yazmadım. Hacettepe fizyoterapi ve rehabilitasyon oldu sonuç.
    Bölüm önemli evet, sonu ne olur bilmiyorum ama daha başlamadan duyulan olumsuz seyler daha başlamadan sogutuyor insanı ki zaten hiç dusunmedigim bir bolumdeyim. Ama tıpla alakalı olması ve tercih zamanı hayli onerilmesiyle yazdım, aile faktoru var.
    Şimdi tatmin olmuş değilim, sanki bu yasa gelene kadar çalıştığımin karşılığını göremeyecek ve mutsuz olacak gibiyim.
    Marmara hukuk mesela hem iyi bölüm, hem de hayalim olan İstanbul da öğrencilik beni çok mutlu ederdi. Şimdi hukuga geçiş mi yapsam(sanırım seneye olacak) yahut bu sene de hazırlanmayi deneyip tıpa mi calissam?
    Mimarlık mi okusam yine İstanbul da, yalnız hayal ve umudumla yola çıkarak?
    Tercih zamanı çok kaygiliydim ve sağlıklı dusunebildimdim mi emin olamiyorum hala.
    Belki içinizde yardımcı olacak,fikir verecek, zamanında aynı şeyleri yaşamış birileri vardır. Onerilerinizi bekliyorum
    . Sağolun..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hukuku salla.Yoldan 5 adam çevirsen 3 ü hukuk mezunudur.
    İlla ki insanların hayatlarına dokunmak istiyosan,bunu şu anki okuduğun bölümden mezun olunca da yapabilirsin.
    Istanbulda öğrenci olmak dışardan bakınca cazip gelebilir. Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş. Bende öyle sanırdım.Bu Istanbulda 3.yılım. Emin ol içine girince soğuyorsun bir süre sonra.Ankaradan keyif almaya bak.
    Mimarlık hakkında birşey diyemicem.Bildiğim tek şey okuması çok zor.
    Bence boşver diğer bölümleri. Girdiğin yolda ilerle ve çevrene kulaklarını tıka.Bende 3 sene önce çok severek gelmemiştim.Şimdi alıştım.Zaman su gibi akıp geçiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk senende isen kesinlikle bırak yeniden hazırlan. Sonra pişman olursun fakat is isten gecmiş olur. Gerekirse gir bi yerde part time çalış dersaneye git hazırlan. Eğer psikolojik olarak kaldırabileceksen tabi. Bu zamanların kıymetini bil. Kesinlikle yeniden hazırlanmayı düşün. Bence çok şanslısın. Ben o şansı kacirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 96 liyim @otel California
    Yanı haklisiniz tekrar giricem bu sene YGS ye kesin. Lys zaten önemli olan ona da çalışmayı dusunuyorum. Da işte sorun ne ile mutlu olacağımı tam olarak kestirememek, tip haricinde tüm bölümler mumkunt çünkü şuan hazırlanmadan geçiş bile yapabilirim de bu karara değecek olmalı.. Kendimi sadece para kazanmak zorunluluğuyla mesai geçiren memur olarak asla hayal etmedim. İdealist bi yapim va, 1 şeyi yapacaksam varimi yogumu vermek isterim.. Umarım gerçek olur.@panthera siz de haklisiniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiyede inşaat sektörü gelişmiş ama işte mimarlık bunun neresinde o düşündürücü. Çevreyle uyumlu oluşu,estetik oluşu dusunulmuyor falan benim daha çok eski mimarimize, medeniyet mimarimize ilgim var mimarlık olursam restorator olmayı isterdim hiç olmazsa.. Okunması zor evet kesinlikle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne istiyorsun ona karar ver güzel kardeşim. Az para da olsa hayallerinin peşinden koşmak mı yoksa para peşinde koşmak mı.
    Geriye dönsem mesleğimi sağlıktan seçerdim en azından kolay iş bulmak adına. He tıp olursa bayağı iyi, doktorum deyince herkes seni istemese de saygı duyar telefonu bulunsun işim düşer der. Mesleğin kötü değil, işini iyi yapan her yerde para kazanır.
    Mimarlık istanbulda 20 binde alan görürsün az paraya çalışanda. Bunun nedeni o bölümden mezun olan birisi ortalamadadır zaten mimar olarak. Gerisi büyük çoğunlukla referanstır. Özel üniversiteler daha iyidir mesela neden dersen orada okuyanlar genelde zengin adamlar, şirket sahibi filan olan yada referansı kuvvetli adamlar. Oradaki arkadaşlarının babası genelde iyi işlerde olur. Onlar da sana iyi referans sağlarlar. Ama devlete gidersen bütün referansını kendin oluşturursun sıfırdan başlarsın. Şansın ne getirirse para kazanırsın ama ne kadarı şansa bağlı.
    Bence tıpa yönel derim hem saygı var hem para. Araştırıp yazarsın atanacağın yeri ayda 10(24 saatlik) nöbet tutarsın 20 gün yatarken 8000 civarı para alırsın.
    Herkes bişey söyleyecek kafan karışacak, bugünkü düşüncelerinle yarınkiler bir olmayacak en çok para/zaman ihtiyacın olacak paran arttıkça zamanın olmayacak, zamanın oldukça bişeyler yapacak parayı bulamayacaksın. Karar senin ona göre yaşa derim.




  • Teşekkür ederim oneriniz için.. Tip maddi manevi tatmin olunacak bir meslek. Ama dediğiniz gibi para çok olunca zaman olmayacak valla bilemedim. İstanbulda özel olan tüm mimarlıklar tutuyor benim tam burslu olarak. Fsmvu var mesela vakıflar genel mudurlugune bağlı. Ona sıcak bakmistim ama başta da anlattığım gibi ailem ve daha kesin bir gelecekte için Hacettepe ftr yazdım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben her halükarda eğer bölüm değişeceksem 1 yıl kaybedeceğim. Bu sene artık belli olur inşallah iyiki ftr olmuş diyebilirim olmazsa da artık geçiş işini daha ciddi düşünüp bir şeyler yaparım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada kızılaya in sakaryada balık ekmek ye, sonra biber e git 2 bira götür mümkünse bi bayan vardı onun olduğu akşam git türküler eşliğinde orhan gencebaydan dilenci iste güzel söyler, telweye git pop tarzı takılırlar. Başka bir akşam da passage a filan git club tarzı takılırsın. Tunalıya git mekanları pahalı da olsa ortam nezihtir. Üniversitelerin gezilerine kesin katıl ucuz olur, hemde çok arkadaşın olur. ne bileyim yap bişeyler Ankarayı pek sevmezdim ama özledim şimdi lan efkar bastı. Hatta bahçelide yaşa bi süre Ankarayı seversin. Birde aşık ol, Ankarada ya okunur yada aşık olunur zaten. Nisan yağmurlarına da dikkat et.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ywzckr -- 31 Ekim 2015; 0:41:04 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.