Şimdi Ara

[Yardım] Çözemediğim PSU Sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,

    4 gün önce eşimin annelerinin evinde bulunan masa üstü bilgisayarı alıp evimize getirdik. Hali hazırda çalışan bilgisayarı güzelce kapattım tüm bileşenleri çıkardım eve getirip tekrar taktım ancak power tuşuna bastığımda hiç bir hareket göremedim. Yani tuşa bastığımda fan dönmüyor sanki kasaya elektrik gitmiyor, ana kartta yada bağlı usb aygıtlarda ışık yanmıyordu. Kabloları vs. kontrol edip farklı prizlerde denedim, güç kablosunu çıkartıp power tuşuna uzunca süre bastıktan sonra yine taktım, ramleri çıkarttım taktım yine sonuç alamadım. Aklıma ilk gelen PSU yada anakartta bir sorun olduğuydu.

    En yakın merdiven altı tabir edilebilecek PC tamircisine götürerek durumu anlattım. Sorunun PSU da olduğunu söylediler ve 350 Wattlık dandik bir PSU takıldı. Dandik diyorum çünkü kasanın içinden çıkan 550 Wattlık gayet kaliteli görünen bir PSU idi. Adam değiştirdiği PSU yu gözümün önünde prize taktı cihazı çalıştırdı.
    Eve geldim cihazı prize taktım. Yine aynı şey. 15 dk önce çalışan bilgisayar tepki vermiyor. Ulan yine yaktık PSU yu diye düşündüm.

    Bu sefer güç kaynağını bağladığım 5 li çoğaltıcıda, elektriği aldığım prizde yada güç kablosunda sorun olabileceğini düşündüm. Tekrar bir PSU yakmamak için gidip tunçmatiklerin teklilerinden aldım. Arkadaşımdan güç kaynağını istedim. herşey hazırdı. Tunçmatiği takıp kasayı tek bir prizden farklı bir kablo ile besledim. Diğer monitör ve bileşenleri uzatma ile besledim. Sonuç olarak ÇALIŞTI . Ancak eski 300 wattlık bir PSU kullandığım için ekran kartını 6pin ile besleyemiyordum. Dolayısıyla bana iyi bi PSU lazımdı.

    Dün akşam Vatanbilgisayar'dan 450 wattlık yüzde 80 verimli corsair psu dan aldım. Bu koşullarda herşey yolunda gibi görünüyor değil mi? Corsair i güzelce taktım tüm kabloları kontrol ettim ve power butonuna bastım. Sonuç YOK . Yine sanki elektrik yok kasada. Kafayı yicem. Diğer arkadaştan aldığımı tekrar taktım çalışıyor corsair çalışmıyor. Tüm koşullar kablolar priz herşey aynı. PSU'nun bozuk olabileceğini düşünerek ataçla çalıştırma yöntemini denedim. Corsair çalıştı. Yaktım diye düşündüğüm 350 wattlık PSU içinde denedim oda çalıştı. Ataç yöntemi ile kontrol edince 3 PSU da çalışıyor görünüyor gel gör ki kasaya bağladığımda sadece arkadaşımdan aldığım çalışıyor.

    Ana kartı söktüm, bios pilini çıkartıp yarım saat bekledim, güç kablosunu çıkartıp açma tuşuna 1 dakika boyunca basılı tuttum. Sonuç yok. Corsair çalışmıyor.

    Dün gece saat 3 e kadar bunlarla uğraştım arkadaşlar. Çok fazla gerilmiş durumdayım. Çok fazla küfür ettim. Dümdüz gittim yani. Bu kadar aptalca bir durumla daha önce karşılaşmamıştım. Sanki bilgisayar benimle dalga geçiyor.

    Devreyi tamamlayan birşey var ama çözemiyorum.

    Yardımlarınızı rica ederim.







  • Arkadaşlar sorun çözüldü.

    Durum şu şekilde imiş;

    Ön portta bulunan USB girişlerinden birinde flashı ters takmaktan kaynaklı ezilme bulunuyordu. Bu kısa devre yapıyor olacak ki aldığım corsair PSU devreyi tamamlamıyordu. Eski diye tabir ettiğim 350 wattlık PSU kasa yansa bile çalışacağı için sorunsuz çalışıyor gibi görünüyordu.

    Ön porttan kasaya giden soketi çıkartınca sorun çözüldü.

    Tavsiyem kendinizi bunaltmadan önce soketleri tek tek çıkartıp çalışıp çalışmadığını denemeniz.

    İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.