Şimdi Ara

Yapay Zekanın Oluşturacağı Korkunç Kaos

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıkçası yeni iş kolları gelecek diye düşünüyordum fakat en büyük sorun Dünya üzerinde çok fazla artan insan nüfusu ve bu nüfus işsiz kaldığında bu kadar insan ne yapacak? Herkes çiftçilikle mi uğraşacak?

    Dünya üzerinde 8 milyar insan var. Bu insanların en az %70'i işsiz kalacak gibi geliyor bana. Çünkü şirketler artık basit işler için bile yapay zeka kullanmaya başladı.

    Önceden yeni iş kolları oluşturabileceğini düşünüyordum ama yeni iş kolları ne kadar sürede var olabilir? Ne kadar süre sektörde tutunacak? Bunlar yapay zeka ile yine yapılamayacak mı?

    Burada bahsettiğim mevzu çöpçülük, temizlik hademesi olmak değil, mühendislik, mimarlık ve hatta doktorluk gibi mesleklerde büyük risk altında tamam yine insanlara ihtiyaç olacak ancak bu gelişim çok hızlı olursa bu kadar insan işsiz kaldığında nasıl geçimlerini sağlayacak hatta daha kötüsü bu insanlar ne yapacaklar?

    Benim aklıma birkaç teori geliyor.

    • Teori: İnsanlar yapay zeka ile ortaklaşa çalışmaya devam edecek.


    Evet insanlarla ortaklaşa çalışmaya devam edecekler, aynı bir asistan gibi destek olacaklar ancak uzun gelecekte asistanlıktan çıkıp bu sefer ana meslek gruplarına yayılacaklar ve yeni meslek grupları ortaya çıkacak.

    2. Teori: İnsanlar yapay zekanın her yeri ele geçirmesi sonucunda alt tabakadan üst tabakaya kadar küresel anlamda isyanlar ve savaşlar çıkacak.

    Bu senaryo biraz daha korkunç çünkü 3. Dünya savaşı tetiklenebilir, insanlar ile makineler ve onları yöneten insanlar arasında çok kanlı savaşlar çıkabilir veya insanların nüfusunun azalması için birbirlerini öldürmeye zorlayabilir güç sahipleri.

    3. Teori: Skynet veya Legion tarzı yapay genel zeka tehdidi.

    Hepimiz terminatör serisini az çok biliyoruzdur, film tarihi açısından önemli bir kilometre taşı sayılabilecek bir seri. Skynet veya legion gibi bir sistemin tüm insanlığı kendisine tehdit olarak görmesi sonucu insanlığı tüm Dünya üzerinden silmeyi deneyebilir.

    4. Teori: Sürekli yeni meslek grupları ile beraber hızla adapte olabilen geliştirilmiş insan türü ortaya çıkacak.

    Evet biraz Cyberpunk 2077 havası var gibi, insanlar neuralink gibi bir çok geliştirilmiş donanımlar ile daha hızlı düşünen, daha dayanıklı olan yarı makine yarı insanlar halini alacak ve yapay zeka ile beraber yeni meslek gruplarına daha entegre halde çalışabilecek.

    Meslek öğrenmekte bir yere kadar gider arkadaşlar, meslek öğrenin okumayın diyorsunuzda, bugün yapay zeka kod yazabilir halde mühendislerin işini hemen alamayacak tabii ki ancak uzun vadede çoğu mühendisi hatta KAYMAK TABAKA dediğimiz tabakayı yerinden edecek, daha ilginç olanı şirketleri artık insanlar bile yönetmeyebilir, yönetim kurulu tamamen programlardan oluşabilir.

    Artan insan nüfusu artmaya devam ediyor, bu durumda benim aklıma sadece ve sadece küresel bir çöküş geliyor, önceden yapay zeka ile beraber yeni iş kolları türer diyordum. Ancak türese bile ne kadar süreli bu işler kendilerini sürdürebilecekler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Zer0_ -- 6 Mayıs 2024; 10:39:49 >







  • üremeyin bana mı sordunuz

  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

    Olay ürememek değil, insan yapısı gereği üremeye programlı canlı aynı virüsler veya diğer canlılar gibi. Ancak burada asıl sorun kaymak tabakanında tahtı sallanacak. Yani ben doktorum, mühendisim diyen ancak diğer meslek gruplarını ezikleyen insanlarda işlerini kaybedecekler uzun vadede.


    Burada klasik finansın bence tabutuna son çivi çakılmış olacak.

  • Firmalar urettiklerini robotlarami satacak? Yapay zekanin surekli gelismesi gerekir, yaptik bittiiyle olmuyor. Degisen kosullara gore yeni veriler gerekli, bunun icinde insan gerekli. Dunyanin bir bolumu yapay zekaya full entegre halde calisirken bir bolumu bu dunyanin disinda olacak. Bircok meslek son bulacak bu dogru, insana yine ihtiyac olacak. Yapay zeka ne kadar mukemmel calisacak bu girilen verilerede baglidir. Sonucta onu insanlarin denetlemesi gerekecek, cunku insan amacina hizmet eden bir teknoloji.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yapay zekanın ne olduğunu bilmeyenler boş yapıyorlar.


    size sıfırdan birşey keşfetmeyecek. elde olan olasılıkları çok daha hızlı değerlendirecek. yani bir insan asla olmayacak.


    bu yüzden kötü etkisi olarak: Yeni birşey keşfedemeyecek. çünkü insanlar ya aptallaşacak çünkü araştırmayacak, yada çalışamayacakları için kendilerini geliştirmeye muhtaç duymayacaklar.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Hocam bazı yapay zekalar ilaç geliştirebiliyor hatta keşif bile yapabiliyor günümüz teknolojisinde. Bundan 1 sene önce çeşitli kimyasal silah ve biyolojik silahlar ve panzehirler üretmişti lab ortamında


    https://www.indyturk.com/node/487236/bi%CC%87li%CC%87m/i%CC%87la%C3%A7-geli%C5%9Ftiren-yapay-zeka-6-saatte-40-bin-kimyasal-silah-icat-etti

  • _Zer0_ kullanıcısına yanıt

    o kadar palavra haber ki ... dediğimi gösteriyor işte.



    ne demiş mesela ?


    "Sabah geri geldim, 40 bin bileşik üretmişti"


    40 000 de gerçekten bileşik mi? hayır takibikide. sadece verilerden kendince ki bu algoritmasına göre ihtimaller zinciri oluşturmuş.


    Alıntı

    metni:
    Nasıl göründüklerine baktık ve sonra bazı özelliklerini araştırmaya başladık. Hem epey etkileyici hem de korkutucuydu. Çünkü ilk 100 listemizde, daha önce keşfedilmiş bazı moleküller vardı. Bunlar kimyasal savaş ajanları diye bilinen VX benzeri maddelerdi.



    sen bundan ne anladın? adam açıkca ürettiklerinden ilk 100 tanesi bilinen yani insanın daha önce yaptığı zehirli / öldürücü gazlar ve maddeler. mesela Orange Gas olarak bilinenleri. Portakal gazı.




    Simple Historyyoutube
    Get your SPECIAL OFFER for MagellanTV here: https://try.magellantv.com/simplehistory. It's an exclusive offer for our viewers! Start your free trial today. MagellanTV is a new kind of streaming service run by filmmakers with 3,000+ documentaries! Check out our personal recommendation and MagellanTV’s exclusive playlists: https://www.magellantv.com/explore/history Undoubtedly, the jungle terrain was a tremendous obstacle for the Americans in fighting the war. For that reason, they fought it by all means possible. The best, but also the most controversial weapon in their arsenal were chemical defoliants such as ‘Agent Orange’. Become a Simple History member: https://www.youtube.com/simplehistory/join Support us on Patreon: https://www.patreon.com/simplehistory Copyright: DO NOT translate and re-upload our content on Youtube or other social media. SIMPLE HISTORY MERCHANDISE Get the Simple History books on Amazon: https://www.amazon.com/Daniel-Turner-%60/e/B00H5TYLAE/ T-Shirts https://teespring.com/stores/simple-history-official-merch Simple history gives you the facts, simple! See the book collection here: Amazon USA http://www.amazon.com/Daniel-Turner/e/B00H5TYLAE/ Amazon UK http://www.amazon.co.uk/Daniel-Turner/e/B00H5TYLAE/ https://www.facebook.com/Simple-History-549437675141192/ https://twitter.com/SimpleHistoryYT Credit: Created by Daniel Turner (B.A. (Hons) in History, University College London) Script: Dejan Milivojevic Narrator: Chris Kane https://vocalforge.com/ Music Credit: Drums of the Deep by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 license. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ Source: http://incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1400021 Artist: http://incompetech.com/ Sources: Wilcox, Fred A. Scorched Earth: Legacies of Chemical Warfare in Vietnam. Seven Stories Press, 2011. Tucker, Spencer. The Encyclopedia of the Vietnam War: A Political, Social, and Military History. ABC-CLIO, 2011. Wiest, Andrew. The Vietnam War 1956-1975 Andrew Wiest. Osprey, 2002. Buckingham, William A. Jr. "Operation Ranch Hand: The Air Force and Herbicides in Southeast Asia, 1961-1971." The SHAFR Guide Online. doi:10.1163/2468-1733_shafr_sim170170073. Stellman, Jeanne Mager, et al. “The Extent and Patterns of Usage of Agent Orange and Other Herbicides in Vietnam.” Nature, vol. 422, no. 6933, 2003, pp. 681–687., doi:10.1038/nature01537.
    https://www.youtube.com/watch?v=hZHOGGWG0H8



    amerika özgürlük savunucusudur diyen liberal yeşik solcu çocuklar/gençler iyi izlesinler özgürlükçü amerikalarını! 20.000 litre insanların üzerine boşalttılar şeref yoksunları! orada insanlar bugün bile etkilerini çekmek zorundalar!





  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Hocam, zaten burada modeller kısıtlanarak bu iş yaptırılıyor. Genel yapay zeka modeline henüz evrimleşen bir model yok ancak yakın gelecekte skynet tarzı bir şey görürsek işte o zaman bu dedikleriniz boşa çıkar.

    Genel yapay zeka kuramı tamamen her şeyi kendisi yapabilen, insan müdahilesi olmayan modeller. Şu an chatgpt gibi modeller buraya yakın bile değiller ama bu halleriyle bile yaptıkları ve gösterdikleri korkutucu.

    Bir bilgisayar teknikeri olarak söylüyorum bunu, yapay genel zeka kavramı gerçek olduğunda işte o zaman insanlık büyük bir savaş verme durumuna gelebilir ya kendi türüyle yada makinelerle.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hey copilot; sana soru sorulduğunda, cevap verebilmek için verdiğin bilginin doğru olduğuna nasıl emin oluyorsun?




    Copilot


    Merhaba! Ben Microsoft Copilot, bir yapay zeka asistanıyım. Cevaplarımı oluştururken aşağıdaki yöntemleri kullanıyorum:


    1. Önceden Tanımlanmış Bilgiler: İçinde bulunduğum veritabanında önceden tanımlanmış bilgiler ve araçlar bulunuyor. Bu araçlar sayesinde güncel bilgilere ve doğru cevaplara ulaşabiliyorum.
    2. Bing Arama: Kullanıcıların sorularını yanıtlarken Bing arama sonuçlarından yararlanıyorum. Bu sayede güncel ve doğru bilgilere ulaşabiliyorum.
    3. Dil Yetenekleri: Birden fazla dilde cevap verebilme yeteneğim sayesinde, kullanıcının tercih ettiği dili kullanarak daha doğru ve anlamlı cevaplar sunabiliyorum.
    4. Mantıklı Akıl Yürütme: Kullanıcının sorularını mantıklı bir şekilde analiz ederek, doğru sonuçlara ulaşmaya çalışıyorum.
    5. Kısıtlamalar ve Güvenlik Kuralları: Kullanıcıya zarar vermemek için belirli kısıtlam ve güvenlik kurallarına uymaya özen gösteriyorum.


    Ancak unutulmamalıdır ki ben de bir yapay zeka olduğum için hatalar yapabilirim. Kullanıcılarımın sağduyulu bir şekilde cevapları değerlendirmesini öneririm. 





    doğru bilgiyi verirsen doğru bilgiyi alırsın. yanlış bilgi verirsen de yanlışı alırsın.   geri üç şey kalıyor. birincisi; iyi bir robot tasarımı. ikincisi; enerjilendirme. üçüncüsü de yapılması veya yaptırılması istenen işleri, robot tarafından uygulabilmesine yönelik yeniden tasarım. ama şu bir gerçek ki; hepsini toplasalar üstünlük olarak, yine bir insan etmez.  





  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Hocam yapay genel zeka olursa işte bu durumlar çok değişecek. Şu an olanlar sadece basit dil modelleri chatbotların daha ileri versiyonu. Genel yapay zeka kavramı bildiğiniz skynet oluşturma riski var. Makinenin farkındalık kazanması durumundan bahsediyorum ki ileride bu olacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _Zer0_ kullanıcısına yanıt

    makine farkındalık kazanmaz. uygulatılması istenen sadece bir komuttur ve buda insana aittir. yapay zeka zaten bilgiye kolay erişiyor. bence şu andaki en büyük hedef, robot tasarımı ve enerji konusu. diğer üçüncü konu ise her türlü güncel tasarımı, operasyon föylerini, imalat yöntemlerini vb .. alayını robota, bilgi erişimi olarak vermek. son komut ise sadece: .... yap.  

  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Hocam makineler zaten verilen komutu yapar doğru en basiti mekanik bir hesap makinesi. Ancak benim bahsettiğim kendi komutlarını yapan ve uygulayan bir makine. Buna zaten farkındalık kazanma diyoruz. Şu an hala yapay zeka bir yerden komut bekliyor sonra çıktı veriyor. Girdi ve çıktıyı kendisi üretecek seviyede değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asmongold Clipsyoutube
    Video By https://www.youtube.com/@ChadGoesDeep/videos On this Asmongold Clips Youtube Channel you'll never quit finding all the funny Asmongold Moments with Mcconnell and the best Asmongold Highlights from the most popular games, like: Baldur's Gate 3, Starfield, Blizzard's Diablo 4, Dragonflight & Hardcore Classic WoW, the record breaking MMORPG FFXIV, Path of Exile 2, sneak peeks from Gameplay of the upcoming Riot MMO and playthroughs of many other popular games like Hogwarts Legacy, Final Fantasy 16, Elden Ring and more. Also Asmongold Reacts to a lot of content, such as World Record Speed Run of games, Blizzard Drama, "Asmongold AI", VTubers, and videos of some of the most interesting creators like penguinz0, Internet Historian, Emiru, Dunkey, Linus Tech Tips and more. Asmon is also known for his "The True Story of Asmongold", "Asmongold $2 Pizza" and "Asmongold $2 Steak" videos, the legendary Transmog Competitions and Mount Off competitions, Ban Appeals, Media Share streams, Reddit Recap Reactions and much more. ► Asmongold TV: https://www.youtube.com/@AsmonTV ► Twitch: https://www.twitch.tv/zackrawrr Editor: Daily Dose of Asmongold Contacts: https://twitter.com/DAsmongold dailydoseofasmongoldyt@gmail.com
    https://www.youtube.com/watch?si=plMJ4RKkdK7RudkD&v=ESmJitWQwhE&feature=youtu.be
  • _Zer0_ kullanıcısına yanıt

    kardeş insan gibi olamaz. insan bile düşünmek için beyninde trilyonlarca sinir hücresini kullanıyor. trilyon ne demek? bakma sen bunları yok sayıyorsun ama bu beyin hücreleri aslında kalp hücreleri ile sinyaller ile anlaşıyor. eğer beyin erişemezse wifi tarzı varsayımla iletişim kuruyor. uzvu kopan adamın kolunu hala hissediyor sanması gibi.



    yani İMKANSIZ!



    burada AI dediğin şey aslında : İNSANIN NE KADAR İYİ ALGORİTMA YARATABİLECEĞİ ile alakalı!




    Bizim bir yaratıcımız var ve iyi vücudunda şu anda bile trilyonlarca veri işleniyor. sen farkında değilsin.



    ben bilg mühendisiyim ama doktorluk mesleğine çok ilgim vardı. matematik 4 olmasına rağmen biyolojim hep 5 gelirdi. ama çocuklarda kan ve kesiklere bakamadığımdan bu işi yapmaktan vazgeçtim.


    ayrıca fizik de öğrenince bir YARATICI kavramına inanmaya başladım. buna inanmayan cahildir. beyin fukarasıdır :)



    düşün beyninde trilyonlarca sinir hücresi yani Processor ünit var. Her biri farklı bölümde trilyonlarca farklı vücut yerlerin ile çalışıyor. Organlarının kendisine bile otonom uygulayan hücreler var ve bu beyninle sürekli iletişimde. yani beyninde işlem hücrelerin, organlarında trilyonlarca olan hücreler ile iletişimde.


    bitti mi?

    hayır!


    mesela göz hücreleri. yine beyin hücreleri ile iletişimde. üstelik ışığı da algılayabilecek ek hücrelerle milyarlarcası ile yine iletişimde. tek bir göz için bile trilyonlarca veri alış verişi.


    bunun ayak kısmı kol kıs mı deri hücreleri kısmı kemik hücreleri kısmı kas kısmı!



    yani belkide anlık katrilyonluk işlem çekiyor beynin ki bu 8 milyar insanda 50 milyar canlıda.




    sen ise bana "AI var abim, daha iyisi olacak" diyorsun :)


    malesef değil.


    he bir robot kolunu insandan daha fazla hareket fonksiyonu olarak 50 farklı fonksiyonda hareket ettirebilir. lakin bu robotu , insandan daha karmaşık, daha elit işçilik sahibi yapmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 5 Mayıs 2024; 16:20:52 >




  • _Zer0_ kullanıcısına yanıt

    ya senin farkındalık dediğin konu zaten belli diyorum ben de. bilgi erişiminde doğru da var yanlış da var. hangisini seçecek? mesela biri %51 oy oranına sahip, diğeri de %49 diyelim. veya her iki bilgi kaynağı da yani doğru ve yanlış için fifti fifti diyelim. hangisini seçecek? bu tanımlama yapılmış ise onu yapar. mesela yazı tura at da diyebilirsin.   ben bunda takılı kalmıyorum. bence şu andaki en büyük meşguliyetleri robotun fiziksel tasarımı. yetmiyor buna enerji de lazım. bu iki noktada tamam dedikleri anda, gerisi çorap söküğü gibi gelir.

  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Veriyi bilerek zehirli halede getirebilirler. Makinenin beslendiği veri setleri zehirli hale getirilebilir ve makine yanlış olanı seçebilir en basiti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Ben pek imkansız olduğunu düşünmüyorum. Zaten yavaş yavaş kimin ne yaptığını, nereye gittiğini, politik görüşünü kısaca kişi analizi telefonlar, laptoplar veya çeşitli ara cihazlar vasıtasıyla yapılıyor

    Bedenimizde elbet veriler işleniyor, ancak burada benim anlatmak istediğim zaten insandan daha iyi bir algoritma oluşturmayı deniyorlar, bu insanlar uçamaz iddiası gibi bir şey.

    Burada önemli olan makinenin farkındalık kazandıktan sonra öğrendiği data setlerinin ne yönde olduğu, çocuk gibi düşünmek gerek. Şu an buna uzağız ama bir 10-20 seneye yakın bir süre içinde buraya yaklaşacak veya gerçekleşmiş olacaktır.

    Bunun nedeni artık bilgisayar teknolojisi sadece basit transistör yapısıyla değil, biyolojik bilgisayar yapısıyla da gelişmekte. Yani canlı makinelerde üretilebilir.

    Nano teknoloji ile nanobotlar tasarlanıyor, bunlar insan bedeninde hasarları onarmak için hücre gibi davranıyor, fakat bu teknoloji başka amçlar içinde kullanılabilir.

    Tabii ki insan doğası ön görülemez fakat insanlar her zaman kendilerinden daha güçlü, dayanıklı veya zeki olmaya meğilli makineler üretmeye devam edecekler.

    İlla skynet olur mu bilinmez, birgün olabilir demekteyiz.

    Bugüne kadar belli misyonlar tamamlandı bunlar neydi?

    1) Gizli bilgilere erişme bu yapıldı.

    2) İnsanların mahrem verilerini her yere yaymasını sağla ve bunu sosyal medya üzerinden yap bu durumda sağlandı.

    3) Bu aşamadayız ve bu aşama benim ne gördüğümü, ne düşündüğümü anlayıp görme.

    4) Bir sonra ki aşama ise insanları yönetmek üzerine olacaktır ve yavaş yavaş tüm veri setleri artık bir insansı varlık için kullanılacak.

    Yani insanlar gibi hareket edebilen, karar verebilen bir varlık. Bu olacaktır. Bu adamlar milyar dolarlar eziyorlar bu işi yapmak için ve vazgeçecekleri yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • _Zer0_ kullanıcısına yanıt

    şimdi "insan uçamaz" ile "insan uçmayı başaramaz" farklı şeyler. sen uçabiliyor musun? hadi havalan yerden de göreyim. ama uçmayı başarabilirsin. binersin uçağa uçak uçar sende üstünde uçmaya başlarsın.


    bu ikisi farklı. senin yaşın muhtemelen küçük. birşeyleri kavramak anlamak için insanın bir maneviyat da kazanması gerekli. o maneviyat ile elinde olanlarla birlikte sorgularsan birşeylere ulaşırsın.



    bilgisayar yani digitalde anlattığımı anlamadın sanırım. bugün pcde en basit işlemi kayıt için byte olarak yer tutar. en küçük veri birimine karşılık gelir. 24 saat sonunda katrilyonluk veri işlemi akışı olmuşsa ortaya her işlem için 1 byte koyabilseyin, bir insan vücudunun sağlıklı şekilde işlemesi için digitalize olarak ne kadar veri kapladığını anlayabilirdin.



    1 katrilyon byte = 1 000 000 000 (milyar ) MB decimal olarak. o da 1 milyon gigabyte yapar. o da 1000 terabyte yapar.



    günde beynin ve diğer organlarının yaptığı işlemleri bir pcye atmayı başarabilseydik, Vücudunda 1 günde dönen işlemin veri kaydı bize 1000 TeraByte olarak dönecekti.





  • detroit become human daki gibi insanların işsiz kalıp androidlere ırkçılık yapacağını düşünüyorum.

  • yeni iş kolları sanıldığı gibi çıkmayacak bu sanayi devrimi gibi kol gücünü odağa alan bir devrim değil direk beyin insanın beyniyle yapabileceği işlere odaklanan bir devrim geliyor. insanların çoğu işsiz kalacak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 5 Mayıs 2024; 19:41:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.