Şimdi Ara

Yanlış Mhz de Ram Takılırsa Anakart Yanarmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1.5 sene önce 2 gb ram olan bilgisayarıma 4 gb ram aldım ram alırken bilgisayardaki mevcut ram'i çıkarıp götürmüştüm. Neyse Ona Uygun Ram Verdiler Felan , geldim eve ramleri taktım doğru taktıgımada eminim çıt diye kitlenme seslerini duydum. Sonra bilgisayarı açtım ekran gelmedi sonra çıkardım tekrar eskisi gibi yaptım 2gb ram ile açtım ilkten açılmıştı sonra niye olmuyor diye birkaç yeni aldıgım rami birkaç kez daha takıp çıkardım en sonunda pes edip eski ram'i tekrar taktım. Bu sefer ekran yine açılmadı . Bilgisayarcıya götürdüm anakart yanmış dedi.Kurtarmaya çalıştı felan olmadı ama hiç yanık kokusu duman gibi şeyler yoktu. Şimdi Bunlar Geniş özet , Kısaca söylemem Gerekirse Yanlış mhzlerde ram takınca anakart yanarmı.Aklımdan birtürlü çıkmıyor . Kazıklandımmı Felan diye :) Cevaplarınızı Bekliyorum.



  • anakart yanmamıştır.Büyük ihtimal ramde sıkıntı vardır.aynı sorunla karşılaşmıştım.bu arada ram sıfır mıydı. oda önemli.Bu arada o bilgisayarcıya bida gitme :D
  • ozan3737 kullanıcısına yanıt
    ram sıfırdı kingson. bilgisayarcıyı zaten gözüm tutmamıştı . ama bikere bırakınca bilgisayarı bidaha almak istemedim.
  • anakartın desteklediği ram değeri en yüksek frekans değeridir. Tipi tuttuğu sürece ve karıştırılmadığı sürece tüm ramler kullanılır. Yani ddr3 1600 anakarta 1333 de 1866 da takılır, sadece anakart frekansı ramin desteklediği en yüksek seviyeye çeker. Farklı olursa da düşük frekanslının seviyesinde çalışır. Sizin durumunuzda sanki statik elektrik sorunu var gibi duruyor. Zira ramleri sürekli takıp çıkartırken bu durum olabiliyor. hatta zaman zaman bilgisayarı yerinden taşıyınca bile olabiliyor.
  • emin olmadan bilgisayarcinin gunahina girmeyin..bizde teknik isler yapiyoruz ve siz koku almasanizda chipset yanmis oluyor ve sizinle teknisyenin farkida burda olmus oluyor.. cikar tak cikar tak biosa da zarar veriyorsunuz..sizinkide chipset arizasi vermis olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dd3 1333 mhz ile 1600 mhz kullanıyorum. 8+8 birsoun olmadı şimdiye kadar :D ama tahminim 1333 de çalışıyor
  • bizde bilgisayarcılık yaptık ha yasımız genc ama 7 sseneden beri bu işteyim hertürlü kazığı bizde attık yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.