Şimdi Ara

Yan çıtalardaki krom kaplamanın sökülmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu anda kullandığım aracın önceki sahibi yan çıtalara krom kaplama yapmış arabaya her baktığımda sinirlerimi bozuyor hiç hoşuma gitmiyor. Bugün biraz inceledim çıtaların üzerine silikonla tutturulmuş krom kaplama bu krom çıtaları sökünce silikon kalıntısı kalacak diye korktuğum için müdahale edemiyorum. Sizce bu krom kaplama nasıl çıkartılabilir. Silikon kalıntısı sökecek boyaya zarar vermeyecek herhangi bir kimyasal var mıdır?



  • bende aynı dertten müzdaripim, ancak benim sorunum krom kaplamanın boyanmış olması..

    Sağolsun aracın önceki sahibi, krom'u boyamış ve aracın içine etmiş.. Öndeki kromu ise önce zımpara ile öldürmüş daha sonra boyatmış, sonra satarkende boyayı geri zımparalamış ve kromu iyice öldürmüş :(

    2005 Civic makyajlı kasa, krom kaput ve bagaj çıtasını nerden temin edebilirim? eğer bulunmayacak birşey ise, beyaz'a boyatmayı düşünüyorum

     Yan çıtalardaki krom kaplamanın sökülmesi
     Yan çıtalardaki krom kaplamanın sökülmesi




  • Up diyelim hala bir çözüm bulamadım
  • Silikonlu bölgeyi ısı tabancası ile iyice ısıttıktan sonra krom parça çıkarılıp silikon hala sıcakken sert bir bezle silip kalan lekeleri de asetonla silmeyi deneyebilirsiniz.
  • kardeşim internette satılıyor diyecem de biraz pahalı internet bulunduğun şehrin sanayisinde illaki o işi yapan vardır oraya bi götür derim kolay gelsin
  • Merhaba, aracta belli yerlerde kir pas nokta nokta lekeler varda nasıl çıkartsam bilemedim.

    1 - Krom nikelaj ( cam kenarındaki nikel çıta ) pas-kir lekeleri için metal polishler felan iş görebilir belki ama ucuz yöntem lazım. gaz yağı nikelaja zarar verirmi bilmiyorum.

    2- Plastik arka tamponda boya üzerinde nokta nokta pas gibi lekeler için ne önerirsiniz. tek tek tırnakla uğraşsam 1 günü geçer. mazot belki ?? benzin gaz yağı. ne önerirsiniz. tırnakla çıkıyor ama ufak nokta nokta çok.
  • singlewalf S kullanıcısına yanıt
    Kola kullanın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkprlk35

    Kola kullanın.





    Kardeş benim arabada temizlemek istediğim yerler kola gibi asidik bir malzemeye uygun değil. yan cam ların yanındaki krom nikelaj çıtalara uygulayacağım. ayrıca videodaki kadar değil de. nokta nokta kir var. ufak köşesinde kolayı pamuğa döküp denerim. ama tampondaki boya üzerindeki pas gibi lekeleri nasıl çıkartırız ayrıca. mazot deneyesim var yada gaz yağı sanırım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.