Şimdi Ara

“Yan Bakan Chloe” fotoğrafı NFT olarak binlerce dolara satıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • gokhanvai kullanıcısına yanıt
    Salaklıkla bir ilgisi onu satın alman evet mantık dışı olsada ticari anlamda satın alan kişi için son derece zekice bir hareket, bundan yıllar sonra 74 bin dolara satın aldığı şeyi eminim birkaç milyon dolara satacaktır alan kişi.

  • Bu haberi okuyan gariban Türk gençleri'nin aklından geçenleri harfi harfine söyleye bilirim “Yan Bakan Chloe” fotoğrafı NFT olarak binlerce dolara satıldı 

  • uhdfushdufhdsuh direk gelip, görmeyi beklediğim yorumlar. Evet arkadaşlar ne kadar gerizekalıca olduğunu söyleyip hiç bir şekilde parçası olmamayı tercih edin.Aynen ''right click,save as'' aynen dsjfısdjfsıdfsj. NFT dünyası mucizelerle dolu ve sanat tarihini değiştirecek kadar önemli bir olay. Üstelik şu an ''ilah'' kabul edilen sanatçısı bir türk : Murat Pak. Biraz girin araştırın, internet kültürünü, yeni kuşağın ne tür nesnelere sahip olma arzusu olduğunu biraz anlamaya çalışın ve oradaki ışığı görün. Ben bir sanatçı olarak hem para kazanıyorum, hem de saçma sapan ticari işlerde çalışmak zorunda kalmadan istediğim şeyleri üretmeye devam ediyorum. Ben henüz o mertebeye ulaşamadım ancak bir çok arkadaşım emekli olacak birikimi bir yıl geçmeden yaptı bile. Umarım her şeye bok atan negatif kafa yapısından kurturulur, siz de bir şekilde faydalanırsınız.





  • Çok enteresan gerçekten. Dünya çok farklı bir kafaya gidiyor. Şu fotoğrafın, videonun orijinaline 75 bin Dolar vermek? Nyan Cat daha büyük facia zaten. Dünya'da özellikle internet aleminde bir sürü psikolojisi hakim. Bir şeyde ufak bir akım oluşturacak bir nitelik olsun herkes bu girdabın etrafında yerini alıyor hatta almaya çalışıyor hemen. Bu kızın fotosunu da forumda milletin imzasında ya da avatarında görür dururdum. Yani tatlı bir kız, şirin, eyvallah da. Ee? Yani, ee? İnsanlar gerçekten kafayı kırmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt

    Evet aynı mantık borsada da öyle piyasa ve defter değeri olur. Bazı firmalar defterdeki gerçek değerinden yukarıda işlem görür. Vaat edilen gelecek ve büyümenin karşılığı da olabilir. Balon olup bir daha alım anındaki değerini görmeyebilirde. Alıcı sanat zevki için almıyor. Şu an 10.000$ ise riskleri hesaba katarak hedeflediği örnek 15.000$ ise değerinin bu rakamlara ulaşmasını hedefleyecek.


    Riskli bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Belki 10 kat kazanacak belkide bir kriz sonrası asla eski değerini koruyamayacak. Ama şu net çok kazandıran rasyonel olarak açıklanamayan şeyler illaki birinin elinde patlıyor. Aynı yatırımdan 5 kişi kazanır onları görerek alım yapan 6. kişi bütün parasını kaybedebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 29 Eylül 2021; 10:17:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana ters valla. Bana Bedri Rahmi Eyüboğlu olur, Yalçın Gökçebağ olur... Anamın evine gidip tablolara sarılacağım.

    Adi bir yatırımcı olsam potansiyeli olan, yaşça ileri bir sanatçının tablosunu alır ölmesini beklerim.

    Nft olayını anlıyorum da, hangisinin ne kadar edeceğini değerlemek çok zor. Yaratan olmak iyi. Yatırımcı olmak zor. Risk de az değil. Ama karşılığında, doğal olarak, kazanç oranı da az değil. Benim kısıtlı sermayemle girebileceğim bir alan değil.

    Satın alım gücü düşük ülkelerde korsan kullanımının doğal ve normal olduğunu savunan biri olarak da bu alanda yatırımcı olmam iki yüzlülük olur.
    ------
    Başıma da geldi bu arada. İngiltere'de tothanem spor kulübünün dış cephesine malzeme verdik. İş bitiminde de müteahhitten fotoğraf istedik. Koyduk fotoğrafı sitemize. 2 yıl sonra İngiltere'deki bir fotoğrafçı "bu foto benim. Şu kadar para vermezseniz mahkemeye vereceğim" falan çekti.

    El cevap: "Biz müteahhitten bir fotoğraf talep ettik. Kendisi bunu yolladı. Fotoğrafın fikri mülkiyet hakkının sizde olduğunu bilmiyorduk, sitemizden kaldırıyoruz."

    Fotoğrafçının cevabı: "Bu fotoğraf iki yıldır sitenizde imiş. Kayıtlarını aldım. Bu süreç boyunca yaptığınız reklamın bir maddi karşılığı var..." Komisyon istiyor. Avukatı ile de görüşmüş.

    El cevap: "Biz Türkiye'de malzeme üreticisiyiz. İngiltere'de bir şirket veya temsilciliğimiz bulunmamaktadır. İngiltere'de açacağınız bir davayı kazansanız bile, elinizde mahkeme kağıdı ile Türkiye'de dava açmanız gerekecektir. Türkiye'de mesele sıfırdan tekrar ele alınır. fikri mülkiyet hakları yasası gereği, iddia ettiğiniz durumda ödememiz gerekecek maksimum tutar 3600tl'dir. 360 pound eder (o zamanki kur) Avukatınıza da sorabilirsiniz. Böylesi bir uğraştan sizden ziyade Türkiye'de yetkilendireceğiniz avukat para kazanacaktır. Türkiye'de yetkilendirdiginiz avukatın, yetki vermek için harcadığınız parayı da mahkemede geri alamazsınız. O yetkilendirme tutarı da kabaca 220 pound olacaktır. Elinize 140 pound kalır."

    Özetle adamla dalga geçtim yolladım. ne dava açtı. Ne bir şey istedi. Adam haklı olsa da, benim durumumda ben de haklıyım. Ben müteahhitten bitmiş işin fotoğrafını istemiştim. Ne bileyim bu fotoğrafın fikri mülkiyet hakkının müteahhitte olmadığını? Evet, fotoğraf profesyonel fotoğraftı. Ben bunu gördüğümde "tothanem spor kulübüne şekil bir iş yaptığı için, profesyonel fotoğrafçı tutmuş" diye yorumlamıştım. Meğerse bu fotoğrafçı yapı fotoğrafları çeken ve bunlardan ödül falan alan serbest bir fotoğrafçı imiş ve hatta benim kullandığım fotoğraf da adamın ödüllü fotoğraflarından biri imiş. Ne bileyim lan ben?! Ben senden apartmadım ki fotoğrafı? İngiliz müteahhitten istedim, yolladı.

    Mahkemelik olsak, İngiliz müteahhiti de satamam. 3000 pound 4000 pound için müteahhitle niye papaz olayım? Belki yeni iş getirecek? Normal şartlarda e-mail yazışmalarını koyarsın. Bu adamdan fotoğraf istedim, o da bana bunu yolladı" dersin. Yırtarsın. Ama bu müteahhiti satmak olur. Özetle mahkemelik olsak bana girecekti. Ama şükür, Türkiye'deyiz. ilk defa Türkiye'de iş yaptığım için memleketime duacı oldum. Herif 140 pound alabileceğini duyunca sağlam küfretmiştir diye düşünüyorum. Kendisine buradan özürlerimi tekrar sunarım. Bilsem o resmi vallaha kullanmazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 29 Eylül 2021; 11:4:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 5 Ekim 2021; 2:6:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 tl'den açık arttırmayı başlatıyorum.



    “Yan Bakan Chloe” fotoğrafı NFT olarak binlerce dolara satıldı
  • Çok güzel kara para aklıyorlar :)

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.