Şimdi Ara

YAMAHA RXV-371 , PIONEER VSX-520 Hangisi Tercih Sebebi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar. bu iki receiver arasında tercih yapacak olsanız hangisini neden seçerdiniz? Benim Yamaha RXV-359 anfim var. Fazlası ile memnunum ancak yeni nesil sesler yaygınlaşıyor artık Bluray teknolojisi ile birlikte. O sebepten yeni bir receiver alma fikrim var.

    Bu Yamaha 371 in özellikler sayfası
    http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v371_black__u/?mode=model

    Bu da Pioneer 520 nin özellikler sayfası
    http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/VSX-520-K/index.html

    Bağlantılar ve 6ohm da Watt güçleri aynı düzeyde. 8ohm da da 100W civarında. (359 4ohm 105 watt gücündeydi). Özellikler olarak hangisi daha üstündür. 371 de 4 HDMI 2 Optic 2 Coaxial bağlantı var. 520 de ise 2 optik bir coax. ve 3 HDMI bağlantı var. Bir de elbette bire bir aynı sesi veremesi imkansız ama aynı ortamda ve aynı filmde hangisi Sinemadaki sese daha yakın bir ses rengine sahiptir? Bir de F/P olarak karşılaştırma yapabilir misiniz ?

    Şimdiden teşekkürler.







  • Yamaha rxv371 kullanıyorum. Boyutu nispeten ufak ve fiyati uygun oldugu icin aldim. Tüm özelliklerini denedim diyebilirim ve oldukça memnunum. Tek eksik yani USB girişi yok cihazda pioneerda var mi onu kontrol edin derim. Ben o sorunu bluray cihazından USB oynatarak telafi ediyorum. Fiyat performans olarak bence oldukça tatminkar 750-800 tl arasında ve tum son teknoloji ses formatları, 3d ve hdmi arc destekliyor. Eger daha ust teknoloji dlna wifi veya network ozellikleri isterseniz daha pahali bir modele bakmaniz gerekiyor. ama bence alacaginiz uygun fiyatl bir bluray player tum bu ozelliklere sahip. Bu model icin sormak istediğiniz bı özellik olursa yardımcı olabilirim.
  • Dostum ilgin ve cevabı için teşekkür ederim. Üzerinde USB olmaması hiç mühim değil. Zaten Bir Media Player ım var. Benim için Bağlantı ve ses Codec leri önemli ve sanırım bu makina da hepsi destekleniyor. Sormak istediğim bir diğer nokta 17 farklı DSP programı var. Bunlar nasıl tatminkar mı ? Ekolayzer ayarlarını elle yapabilme imkanımız var mı ? yani hazır dsp programları haricinde manuel olarak ayarlama yapılabiliyor mu ? toplam kaç radyo istasyonu kayıt edilebiliyor ? benim emektar 359 da 5*8=40 kanal ayarlanabiliyordu. Bunda durum nedir ? Bir de kumandası nasıl ? 359 un kumandası ufaktı öyle profesyonel bir kumanda değildi. Yani numeric tuş takımı yoktu. Durum 371 modeli için de mi geçerli ? 3D destekli olması ne demek ? Bu anfi de ses gücü nedir? 359 4ohm 105 watt tı. Bu anfide bir sitede 6 ohm değerleri bir diğerinde 8 ohm ve 6 ohm deperleri yazılıyordu. Gerçekte nedir durum ? Son olarak. Yazımda da belirttiğim gibi elbette bire bir Cinema Sesi almak mümkün değil ama kıyaslama yaparsan 10 üzerinden Cinema sesine olan yakınlığı ne düzeydedir ?




  • http://download.yamaha.com/api/asset/file/?language=en&site=uk.yamaha.com&asset_id=23367

    Burda tüm özellikleri detaylı mevcut. Digerleri için elimden geldiğince cevaplıyim. Oncelikle sunu soyliyim cok komplike bir cihaz beklemeyin ancak güncel bir cihazda olması gereken hersey var. DSP leri film izlerken kullanmıyorum. Ama müzik için guzel bir akustik yaratıyor. Equalizer kılavuzunda vardı ama denemedim. Ypao mikrafonu var hoparlorlerin uzaklik ve ses gucu ayaralarini otomatik yapiyor. Guzel bir optimizasyon bu. Radyo 40 adet istasyon. kumandada numerik takım yok ama her çıkış için atanmış bir tuş var ve pratik, farklı decoder ler de kolayca secilebiliyor. Ben en cok 5ch enhancer modunu beğendim bunlardan. müzik için ideal. Ses gücü 6ohm 100 veya 105er w sanırım. 3d destegi de su demek. Malum bluray cihazı hdmi ile bağlıyorsunuz ve burdan hem görüntü hem ses çıkışı Tv'ye cihaz üzerinden yapılıyor ve 3d görüntüyü kusursuz aktarıyor. Aktarma hızı ve frekansı ile ilgili olduğunu düşünüyorum 3d nin. Hdmi arc ozelligi de bence cok kullanisli tek kablo uzerinden hem avrden tvye goruntu hem de tvden avr ye geri 5.1 ses aktaimi bile olabiliyor tvde bu ozellik varsa. Gercek sinema sesi konusu için, o sizin hem izlediğiniz filmin ses kalitesi hem de kullandığınız hoparlörlere bağlı. Dts HD MA sesli bir blurayi gercek sinema gibi izledim diyebilirim. Bu sizin tabiki beklentinize de bağlı. Harman kardon un en üst model avr sinı bile beğenmeyen bir kullanıcı hele bu cihazı haliyle begenmeyebilir. Ama daha önce yamaha kullandıysanız aynı sinema tepkisini alırsınız diye düşünüyorum. dts-HD olması da ayrı bir fark yaratabilir. Yine de size kalmış bir tercihtir. Giriş seviye bir cihaz için oldukça yeterli gördüm ben sinema etkisi yaratma konusunda.




  • Bu arada onkyo da düşünebilirsiniz memnun olanlar duydum. En iyisi gidip bir mağazada cihazları test etmeniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.