Şimdi Ara

Yalan Haberler!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dikkat ettinizmi arkadaşlar özellikle lig tatilinde yalan haber saysında ciddi bir artış oluyor. Çoğu yalan haberde de burda sayfalarca tartışıyoruz.

    Güvenilir haber sitelerinde bile bir yalan haber furyası almış başını gidiyor. Örneğin Klose! Önce Trabzonla açtılar, Sonra Beşiktaşla. Ondan sonrada GS neredeyse anlaşıyordu. Ama adam bugün başka bir avrupa takımıyla anlaşmış. Haber servisleri o kadar tembel ki aynı haberi sadece takım ismi değiştirerek bir gün arayla servis ediyorlar aynı futbolcular için.
    Halbuki duyduğuma göre Beşiktaşın bu oyuncu için hiç bir girişimi bile olmamış.

    Bir takım medya örneğin Fan...k adlı gazete her gün yığınla ilginç haber yapıyor. Haberlerin yarısı duyumlara göre yapılıyor bir dğer yarısı tahminlere göre yapılıyor, bir kısmı da tamemen sansasyonel amaçlı yapılıyor. Resmen oturdukları yerden haber yapıyorlar ve bunun hiç bir geri dönüşü olmuyor.
    Hergün bir ton oyuncu geliyor gidiyor, tatildeki adamların ağzından haberler çıkıyor.

    Mehmet Akyüz demişki formayı almaya geldim. Tayfur hoca demişki formayı çok çalışan alır gibi etliye sütlüye dokunmayan bu kişilerin söyleyebileceği normal şeyler haber yapılıyor mesela.
    Bir de Ersan gibi işin gerçeğini kimsenin bilmediği konularda tahminler yürütülerek haberler yapılıyor.

    Bir de bugün gördüm Guti tatilden haber yollamış Realle konuşup Higuaini bağlarım demiş.

    Artık birileri bu yalan haber çılgınlığına bir dur demeli. En azından bu tip haberlere prim vermesek ne güzel olur.

    Gutiyle kim konuşmuş, nerede konuşmuş, hangi tarihte olmuş, haberi doğrulayan var mı? YOK!
    Veya şunu bir yakınından aldığımız bilgiye göre, bunu twitterinde yazılana göre felan fıstık. O yakın kim, o twitter kime ait bilen YOK!

    Bu haber basınında doğru haberleri bulmak samanlıkta iğne aramaya benzer oldu artık. Bu şekilde haberci olmak, haber sitesi, fırumu kurmak ne kolay. Nerede kaldı araştırmacı gazetecelik olayı???

    Belki bu haberlerle biz de eğleniyoruz, lig tatilinde zaman geçiryoruz ama TR deki basının kalitesi o kadar düştü ki. Anlayamıyoruz bile artık.
    Siz bu konularda ne düşünüyorsunuz. Habercilikten ekmek yemek ve yediğin ekmeğin hakkını vermek diye birşey kalmadı.

    Tıpkı kötü futbola o kadar alışmışız ki Barça ve Real gibi takımlar hayal geliyor artık. FB yi kutluyorum şampiyon olduğu için ama FB nin oynadığı futbolu gören yok. Herkes TR şampiyonun hilelerini, hakemleri, federasyonu vs konuşuyor. Kimse göstere göstere şampiyon oldu diyemiyor. Geçen sene Bursa olayında da aynıydı. Oynanan futbolda birşey yok çünki. Diğer takımlar da aynı.

    İki olay ayrı yerde ama Futbol basını gibi futbolun da elle tutulur bir yanı kalmamış.

    Siz ne düşünüyorsunuz bu konularda?







  • Hocam yıllardan beridir süre gelen bir şey bu. Ne yazık ki böyle bir medyamız var. Üstelik Fanatik galiba en çok satan gazetelerden biri Türkiye'de. Yalan haber yazmak bir yana ayrıca bir de köstek oluyorlar ülke futbolunun biraz ilerlemesine. Bu daha vahim.
  • ntv spor ve lig tv den başka haber organına güvenmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ygal

    Hocam yıllardan beridir süre gelen bir şey bu. Ne yazık ki böyle bir medyamız var. Üstelik Fanatik galiba en çok satan gazetelerden biri Türkiye'de. Yalan haber yazmak bir yana ayrıca bir de köstek oluyorlar ülke futbolunun biraz ilerlemesine. Bu daha vahim.



    NTV ve LigTV gibi benimde güvendiğim haber servisleri 3-4 tane haber yaparken Fanatik bir takımla ilgili her gün 10 larca haber yapıyor. %90 yalan..! Ancak ülkem insanı nitelikten çok niceliğe önem verdiği için bol resimli ve bol yalanlı gazeteler çok satıyor maalesef.

    Bu ülkede yazılı gazetelerden çok resimli gazetelerin satması bile bence kalitenin bir göstergesi.
  • Ya bir Eto'o haberi var ona da takılmayın lütfen Mustaf aDenizli adına açılmış sahte bir tweeter adresinden atılmış hala geleceğini zannedenler var.





    Bizim için en hayırlı transfer Deigo Costa gibi hızlı bir oyuncu olur.Bir de sağ bek tabi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MacTavish®

    ntv spor ve lig tv den başka haber organına güvenmiyorum


    Lig Tv haberlerinin %99'u , "bildirildi" kelimesi ile bitiyor....
    Ahmet'in Mehmet'i deli gibi sevdiği bildirildi...
    Kim bildirdi? Neden sana bildirdi?
  • Bilinçli futbolseverler bunlara inanmıyor ama inanan çok fazla insan var. Spor gazetelerinin tirajları yazın tavan yapıyor. Adamlar ne kadar yalan haber yaparsak o kadar satarız diyorlar. Fotospor'da çalışan biriyle tanışmıştım. Adamın söylediği söz aynen şu. "Sabah gazete binasına gidiyoruz yayın müdürleri internete girip bonservisleri elinde olan veya satış listesinde olan oyuncuları araştırıyorlar aralarında hangisi hangi takıma uyar diye tartışıyorlar sonra grafiker arkadaşlar photoshopla forma giydiriyorlar biz transferle alakalı biraz yazı yazıyoruz gazete baskıya gidiyor araştırma muhabir röportaj falan yok"
    İşte basının hali bu... NTVSpor'dan başkasına güvenmiyorum. Bugüne kadar 1 tane yalan haber çıktığını görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antikitos
    ..
    Ahmet'in Mehmet'i deli gibi sevdiği bildirildi...
    Kim bildirdi? Neden sana bildirdi?




    quote:

    Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

    Bilinçli futbolseverler bunlara inanmıyor ama inanan çok fazla insan var. Spor gazetelerinin tirajları yazın tavan yapıyor. Adamlar ne kadar yalan haber yaparsak o kadar satarız diyorlar. Fotospor'da çalışan biriyle tanışmıştım. Adamın söylediği söz aynen şu. "Sabah gazete binasına gidiyoruz yayın müdürleri internete girip bonservisleri elinde olan veya satış listesinde olan oyuncuları araştırıyorlar aralarında hangisi hangi takıma uyar diye tartışıyorlar sonra grafiker arkadaşlar photoshopla forma giydiriyorlar biz transferle alakalı biraz yazı yazıyoruz gazete baskıya gidiyor araştırma muhabir röportaj falan yok"
    İşte basının hali bu... NTVSpor'dan başkasına güvenmiyorum. Bugüne kadar 1 tane yalan haber çıktığını görmedim.


    İşte araştırmacı gazetecilik. Google amcada araştırıyorlar bu yönden ben daha araştırmacıyım onlardan. Koltuklarından kalkamadan haber yapıyorlar.. Ne anladım ben bu işten.

    Bir de hatırlayanlar ilir eskiden muhabirler dünyanın dört bir yanına gitmeye çalışırlardı. O zaman gazeteci olmanın bir değeri vardı gözümde. Şimdi işleri internet sayesinde çok bir kolaylaştı

    Tabiki gerçek gazeteciler konu dışındadır.




  • Ağabeylik Yapmalısın

    SİYAH-beyazlı ekibin genç hocası Tayfur Havutçu, yeni sezon öncesi kaptan Guti'den özel bir istekte bulundu. Üç cephede de şampiyonluk için mücadele edeceklerini belirten Havutçu'nun, "Saha içinde ve dışındaki tecrübene ihtiyacımız olacak. Ağabeylik yapman şart" dediği öğrenildi.

    Haber Kaynağı: Fotomaç

    ---------------------------------------------------------------------
    Bugün şöyle bir haber geçilmiş. Hadi Tayfur Ibizada tatilde olan GUTI yi aradı ve bir şekilde çevirmeni yardımıyla ağabeyliğin ne demek olduğunu anlattı.
    (İngilzce de ağabeyin tam karşılığı yoktur bilen bilir "brother" denir büyük ya da küçük farketmez)

    Ulan peki ya Fotomaç nereden duydu bunu, rüyasında mı gördü sabah sabah?
    ... sından haber uydurmak da bir yere kadar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.