Şimdi Ara

yaktım gemileri dönüş yok artık geri :) ubuntuyla kurdum çok beğendim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • daha önceden bir çok sefer xp nin veya vistanın yanına linux kurup denedim ama windows olunca insan kolaycılağa kaçıyor ister istemez..bende dedim bu göyle olmayacak takıldığım yerde kapatıyorum linuxu bende raidimi bozdum sistemdeki bir çok arşivi dosyayı gözümü kırmadan sildim ve ubuntu yükledim.web cam hariç bütün driverleri kendi kurdu .web camide bana bıraktı sağolsun uğraşıyım diye .aslında iyi oldu öğrenmişte oldum.
    inanilmaz sevdim ubuntuyu tam istediğim gibi aslında hatta masaüstünde animasyonlu açılmalar hayran bıraktı beni tabi yeni yeni öğrenmeye başlıyorum ve kendi kendime söz verdim ubuntuyu veya linuxu tam olarak kullanmaya başlamadan veya çok önemli bir ihtiyacım olmadan kesinlikle geri dönmeyeceğim.
    tabi yaşadığım olası problemlerde sizlerden yardımda isteyeceğim :)
    mesela şu anda 5.1 ses de stereo da sorun yaşıyorum . filmlerde 5.1 alıyorum hiç bir sorun yok aslında bu sorun değilde benim yapmak istediğim şey normal winamp dinlerkende arka hopörlorlerden de ses gelsin istiyorum bunun için sanırım ön dekileri arkayada göndermem gerek tabi linux açık kaynak olduğu için bunu yapmak kolay olacaktır iyi ilen biri için ama ben daha başaramadım .ama yılmıycam kararlıyım.

    bu sıralar bunu yapmaya çalışıyorum
    mac4lin

    bunun dışında ihtiyacım olan win programlarını linux altında çalıştırmak için wine diye bir emülator olduğunu buldum okudum inceledim ama bende hiç windows partitionı olmadığı için sıfırdan setuplardan kurma girişimlerim başarı olmadı tabiki :)
    yine hiç olmazsa linux altında vmware kurup xp altında ihtiyacım olan programları kullanbilir.tabi siz bu durumda linuxta her programın alternatifi var diyebilirsiniz ama bazılarının ya yok yada tam anlamıyla istediğim işlevleri gerçekleştiremiyorum.
    autocad,sta4cad,sap2000 gibi programların ne yazık ki alternatifi yok.linux altında windows programlarını çalıştırmış olan arkadşalar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
    eylemlerim sürecek gün gün ne öğrendiysem burada yazacağım hemde güzel bir kaynak olsun herkese
    iyi günler dilerim
    saygılarımla







  • wine ile windows programları çalıştırabilirsin (en azından çalıştırmayı deneyebilirsin ) ve bunun için de ayrıca bir partition'a ihtiyacın yok...
  • ewet bende şimdi ofiste boş zaman yakaladım onu değerlendiriyorum birçok program çalışıyormuş
    burada ve burada kurulum anlatıpmış çalışan programlar verilmiş.call of duty bile oynanabiliyor .hatta autocad 2000 bile çalıştırmışlar.




  • Bluetooth filan hepsini tanıyor mu, Digital fotoğraf makinesi denedin mi , bir de Wireless internet bağlantı ayarlarını sormak istiyorum,
    nasıl sorunsuz çalışıyor mu? Bilgi verebilir misin
  • @DOĞUHAN
    wireless ve bluetooth denemedim ama laser yazıcıyı kurdu web camide 3 tıklamayla kurdum onun dışında isteyipte yapamadığım birşey yok .ama olasıdır ki ilerde şu anda kullanmadığım bir donanimdan kaynaklanan bir sorun yaşayım.
    digital fotoğraf makinesi bluetooth (ki update e baktığımda geliştirildiğini yazıyordu) ve wirelessda sorun yaşamazsın.bence denemeye değer ben office 2003 kurdum daha da bir rahatım artık openoffice'e alışana kadar kullanıcam office 2003 ü
    bu arada sırf sen sordun diye sony dv cameramı firewiredan bağlayıp görüntü kaydetmeye çalışacağım

    *************** yaklaşık 1 saatlik uğraş sonunda onuda yapmayı başardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrari_tec -- 6 Aralık 2007; 3:13:46 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.