Şimdi Ara

Yağlı ve Gazlı Amortisörü Karşılaştıralım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
94.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sayın hocalarım; aracımın amortisörleri ölü vaziyette. Ve gazlı amortisör kullanmak gerekli. Daha önce arka amortisörlerimmi yenilemiştim sanki yenilememişim gibi bişy farketmedi. sonra markasına baktım proof markaydı ve araştırdım ki en adi amortisör o ymuş. neyse artık yok gibi ler zaten. Acaba bu gazlı amortisörün genel durumu zaten böyle mi yoksa markadan mı kaynaklandı. Çevremdeki araçlara bakıyorum izliyorum Son model Corolla ve Honda da yağlı amortisör var ve cukurları o kadar sessiz geçiyolarki sanki kedi biyere basıyoken ses çıkmaz ya öle. Gazlı amortisörü olanlar da tıs ediyor çukurda ama lap sesi de geliyo beraberinde. amortisörü bozuk olanlarda direk dong ediyo benim ki gibi.

    Daha önce gazlı ve yağlı amortisör kullanmış arkadaşlar yağlı amortisörmü çukurlarda daha az sarsıntı ve dong yaptırır yoksa gazlı mı ?

    Üretici aracımı gazlı amortisörle yapmış. buna yağlı taksam ne olur ?







  • Ayrıca tamir edilmiş amortisörleri de merak ediyorum verimli oluyomu kullanan yazarsa ii olur.
  • Monreo nun reflex serisinden taktır....Gayet güzel...
  • Amottisör tamirinin olmadığını duymuştum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fathTR

    Monreo nun reflex serisinden taktır....Gayet güzel...


    Bu reflex gazlı mı ?
    çukurlarda dan dun ediyo mu ?
  • Hocam aynı sorun bende de var amortisörleri değiştirirsen fiyatını buraya yazar mısın?Sanayiye götürüp amortisörleri,yayları adam gibi bir kontrol ettirecem.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V


    quote:

    Orjinalden alıntı: fathTR

    Monreo nun reflex serisinden taktır....Gayet güzel...


    Bu reflex gazlı mı ?
    çukurlarda dan dun ediyo mu ?

    arkadaşım monreo nun reflex serisi (en iyi) amortisör dür hem gazlı hem yağlı dır en son çıkan sistem dir.....ben sattığım aracımda kullanmıştım mükemmel amortisörcülere de sor en iyisi reflex diycektir
  • yani bu durumda gazlı amotisörlermi daha konforlu yoksa yağlı amortisörlermi
  • gazlı amartisörler daha konforludur ancak tepkileri açısından yağlı olanlar daha iyi tepki süreleri olduğu için sert viraj alışlarda yağlıolanlar tercih edilmekedir.Ayrıca gazlı amortisörler daha çok aşırı ağır ve tonajlı kasalar için daha idealdir ve yumuşaktır. Yeni cnesil maarsisörlerde gaz basıncı ayarlanarak amörtisörlerin sertlik veya yumuşaklık durumları ayarlanabiliyor ,bu yüzden duruma göre seçim yapılabilir.

    bütün bu yorumlardan sonra isa beyin bahsettiği ürünü ben de kullanmadığım halde methini duydum .Zaten monreo demek kalitedir BMW gibi audi gibi ama bunun bir de mercedesi var ismi ise KONI amartisördür.Keseye göre çözüm mühendislikte her zaman vardır.
  • Selamlar arkadaşlar, konu baya eski kalmış. Amortisör konusunda yardıma ihtiyacım var. 2000 model 1,9 TDI Bora'mın amortisörlerini değiştirmeyi düşünüyorum. Yetkili servis tahmin edebileceğiniz gibi çok para istiyor. Önemli bir parça olduğundan kalitesiz Çin ya da Tayvan işi bi şey de taktırmak istemiyorum. Otostart'ta uygun fiyata Monroe ve Boge marka amortisörler buldum. Linkini vereyim şöyle;

    http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=arac&aracid=541&filtre=14.03

    Burada gazlı ve yağlı amortisörler var. Açıkçası benim hangisini seçmem gerektiği ile ilgili pek bilgim yok. Yağlılar daha iyi darbe emer (yumuşak karakterli) gazlılar daha iyi yol tutar (sert karakterli) deniyor ama gazlıların konfordan ödün vermeden yol tutuşu arttıracağını söyleyenler de var. Linkteki parçalar sitede benim aracıma uygun olan parçalar. Çok güzel de bir kampanya var, 3 amortisör alana 4. sü %50 indirimli ve 500 lira üstü alışverişlerde %25 indirim. Ben fren disklerini de değiştireceğim için %25 indirim olacak yani fiyatlar bir hayli hesaplı.

    Şimdi sorum şu, linkteki hangi modelleri seçmeliyim. Konfor benim için daha önemli çünkü daha ziyade şehir içinde kullanıyorum ve Türkiye yolları malum. Ama gazlı da seni üzmez derseniz, Monroe lerin fiyatları daha da uygun. Bir de linkteki Monroe'lerin farkları nelerdir anlayamadım, açıklama yok. Bu konuda görüş ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.




  • araç kaç kg ve hangi yolkoşullarında ağırlıklı olarak kullanılacak.
  • Şöyle açıkılıyayım ki yağlı amortisörler çalışmanın etkisiyle yağında köpüklenme oluşur ve bu da titreşimleri ememesine iletmesine neden olur yani bir çeşit rezonansa girer bu gazlıda ise gerçekleşmez ve teorik olarak ki bu pratiğede taşınmıştır ,gazlı amortisörler her açıdan daha performanslıdır.
    Bilstein ,sachs gibi iyi markaları tercih ederseniz seçiminizden memnun kalacaksınız tabi bunları piyasada sahteleride bulunmakta buna dikkat edin bu arada amortisör tablalarını da değiştirirseniz daha iyi performas alırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vezir

    araç kaç kg ve hangi yolkoşullarında ağırlıklı olarak kullanılacak.


    quote:

    Orijinalden alıntı: froster2006

    Şöyle açıkılıyayım ki yağlı amortisörler çalışmanın etkisiyle yağında köpüklenme oluşur ve bu da titreşimleri ememesine iletmesine neden olur yani bir çeşit rezonansa girer bu gazlıda ise gerçekleşmez ve teorik olarak ki bu pratiğede taşınmıştır ,gazlı amortisörler her açıdan daha performanslıdır.
    Bilstein ,sachs gibi iyi markaları tercih ederseniz seçiminizden memnun kalacaksınız tabi bunları piyasada sahteleride bulunmakta buna dikkat edin bu arada amortisör tablalarını da değiştirirseniz daha iyi performas alırsınız.


    Arabam sölediğim gibi Bora. 1350 kg lık bir araç. Yol koşulları ise bildiğimiz Türkiye yolları, şehir içi ağırlıklı.

    Froster, gazlı almam daha mantıklı öyleyse. Ama ben büyük ihtimalle bu siteden alacağım çünkü indirim imkanları ve servis hizmetleri çok cazip. O yüzden oradaki parçalar içinden seçmem lazım. Linkte görünen. Monroe ve Boge var elimde seçenek olarak. Bunlar da iyi markalar diye biliyorum. Ama önemli parça olduğu için de hata yapmak istemiyorum. Danışabileceğim bilgi sahibi kimse yok. Ben mühendisim o bakımdan başımın çaresine de bakabilirm ama elimde parçalarla ilgili katalog bilgisi yok. Genel manada internette bu konularla alakalı çok fazla bilgi kaynağı yok. O yüzden DonanımHaber büyük nimet bizim için. Misal o linkte iki tane gazlı Monroe var ön taraf için. Farklarını bilmiyorum, sitenin müşteri hizmetlerinden yardım istedim geri dönmediler, bilmiyorlar. Servisler de çok bilgisiz, işkembeden sallıyorlar sürekli. Kafam bir hayli karıştı, hata yapmak istemiyorum.

    Edit : Sitede Sachs ve Bilstein varmış, ben nedense görememişim. O zaman Monroe ya da Boge almayayım mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRaNZ FeRDiNaND -- 25 Kasım 2009; 0:19:55 >




  • FORD FİESTA 2000 MODEL ARACIM VAR 4 AMORTİSÖRÜ DEĞİŞTİRİCEM MONORE VEYA KONİ MARKA TAVSİYE EDİYORLAR. ANKARA'DA GÖRÜŞEBİLECEĞİM YADA İNCELEYEBİLECEĞİM BİR FİRMA YADA SİTE VAR MI. SİZ NE TAVSİYE EDİYORSUNUZ
  • kardeşim çukurlara hızlı girmezsen hiç bi amortisör bozulmaz hız merakınız var sanırım ayrıca çukurlara girmeyin kardeşim illa girmek zorundamısınız bu hız merakınız çok amortisör bozdurur size ayrıca hızlı gidince aracın içinde sarsıntı az olur ama tüm yük öntakım ve amortisöre biner buda aracınızın bazı yerlerinin bozulmasını hızlandırır inanmayan varsa denesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzluk38 -- 27 Şubat 2015; 10:55:49 >
  • Gazlı ve yaglinin birbirine olan üstünlükleri var galiba ama iş dönüp dolaşıp yine kaliteye dayaniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.