Şimdi Ara

Yağışlı hava,arkadan itiş araba,keskin viraj ve sonuç kaza (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gecmis olsun.Size birsey olmamis onemli olan o.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi dilekde bulunan herkese teşekkürler.
  • Ne kadar Saçma sapan cevaplar var

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jason Becker

    quote:

    Orijinalden alıntı: HillCrest

    önden çeker olsaydı önden kayardı. Kaza yaptınız diye arkadan itişte suç bulmak bencede saçmalık. 5 yıllık artık taşlaşmış, büyük ihtimalle diş derinliği yasal sınır veya altında olan lastikler yüzünden kaza yapıyorsunuz. Sebep arkadan itiş değil, lastikler. Hızınızında biraz yüksek olmasını kabul etmişsiniz.....

    Geçmiş olsun..

    Araç önden çekişli olunca önden kayacak, arkadan çekişli oluncu arkadan kayacak diye birşey yok. Ön çekişli araç arkadan, arkadan çekişli araç önden kayabilir.

    Aracın nereden kayacağım çekiş gücünün olduğu akstan çok aracın ağırlık dağılımı, şasi dengesi, lastikler gibi şeylere bağlıdır. Arkadan çekişli aracın gaza yüklenildiğinde arkadan açılmaya başlaması gibi özel durumlar hariç.

    Tek bilmemiz gereken eğer önden çekişli bir araç kullanıyorsak ve araç arkadan kaymaya başladıysa frene basmamamız. Frene basarsak spin atar. Eğer yol müsait ise gaza basıp aracın direksiyonunu tutarak (Araç güçlü ise tork steeringden dolayı direksiyon kafasına göre dönmeye başlayacaktır.) aracın arkasını toplamasını beklemek gerekir.

    Arkadan çekişli araçta ise kontra verip burnunu toparladıktan sonra gaza basıp direksiyonu hafifçe bırakmanız yeterli. Bırakın avcunuzun içinde dönsün. Yolu kendisi bulacaktır Kontrayı verdikten sonra direksiyonu tutmaya çalışırsanız pek başarılı olamazsınız.

    Aslında çoğumuz aracımızı tanımıyoruz. Şimdi çoğumuzun önden çekişli aracı arkadan kaymaya başlasa refleks olarak frene asılırız. Yani yapmamamız gereken şeyi yaparız. Boş bir yolda, pistte veya arazide aracı arkadan kaydırarak bu gibi durumdaki reflekslerimizi değiştirmemiz gerekiyor.

    Bir diğer dikkat edilecek hatta hayati nokta hafif ıslak yok. Hafif ıslak yol olabilecek en kaygan zeminlerden birisi. Bu gibi bir durumda özellikle dikkat etmek gerekir.

    20 yıldır Borusan Oto müşterisiyim. Bana anlattıklarınızı kendiniz uygulasaydınız bir ihtimal kurtarma şansınız olabilirmiş. Tekrar geçmiş olsun..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • K plaka mı :)
  • Geçmiş olsun.Dürdane yokuşu sanırsam galiba değil mi?O yolda en sert virajlardan birtanesi orda çünkü
  • K Değil. @Gopluumit

    Dürdane değil hocam süpürgelik rampası @TypeR_Mbt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tassa kullanıcısına yanıt
    Hocam o civarlarda Dürdane köyü olduğu için Dürdane de diyorlar Süpürgelik diyende var.Geçmiş olsun orası çok sakat bir yer bilmeyenler tırlarla yan yana inmeye bile çalışıyor,Allahtan sizin etrafınızda büyük araç yokmuş.Çok kaza oluyor orda malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun.
    Baslik soyle olmaliydi.
    Yagisli hava, asiri hiz, kabak lastikler ve sonuc kaza.
  • Geçmiş olsun. İstanbullu arkadaşımda aynı kasanın dizeli var, her kış sık sık "bu arabayla kaygan zeminde kontrollü hızlanmak - sollamaya çıkmak zor" diye söylenir kendisi..
  • Dürdane denilen yer bursadan gemliğe inerken kaza bölgesi ise orhangaziden yalovaya inilen bölgede oldu.

    Buda dizel hocam 320d. @TypeR_Mbt @esmerce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tassa -- 9 Nisan 2015; 17:07:52 >
  • tassa kullanıcısına yanıt
    Sizin aracınızın aynısı ile virajda gaza fazla basıp kontrolü kaybedip yoldan çıkan iki arkadaşım var, biri aracını yeni nesil ile değişti ama arada fark mı hiç sormadım. Anlaşılan yüksek tork ile kaygan zeminde virajda vb daha da dikkatli olmak şart.

    Tekrar geçmiş olsun.
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam eyvallah.
  • Yağışlı havada arkadan itiş çok tehlikeli. Mümkünse evde oturmak daha mantıklı.

    Jeremy Clarkson da düz yolda arkadan itişli BMW ile spin atmıştı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki arkadan itiş düşük tutuş sağlayan yollarda çok tehlikelidir. Aksini idda eden kusura bakmasın ama ne fizikten ne de otomobilden anlıyordur. Arkadan itiş bir araç güçlüyse düz yolda bile size bir anda kontrol kaybettirebilir. Arkadan itiş kullanmak özel beceri ister, herkesin harcı değildir. Hata affetmez, özellikle araç güçlü ise.

    http://www.youtube.com/watch?v=swaQkQvIp6s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperAkbilgi -- 9 Nisan 2015; 18:50:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlperAkbilgi

    Tabi ki arkadan itiş düşük tutuş sağlayan yollarda çok tehlikelidir. Aksini idda eden kusura bakmasın ama ne fizikten ne de otomobilden anlıyordur. Arkadan itiş bir araç güçlüyse düz yolda bile size bir anda kontrol kaybettirebilir. Arkadan itiş kullanmak özel beceri ister, herkesin harcı değildir. Hata affetmez, özellikle araç güçlü ise.

    http://www.youtube.com/watch?v=swaQkQvIp6s

    Arkadan itise patinaj cektirecek kadar kaza basarsan evet tehlikeli olur. O yuzden ozellikle guclu araclarda bu tarz kazalar gorursunuz.
    Ha aynisini onden cekiste yapsan yine kaza yapma riskin var yok degil.

    Mesela ben karda deneme amacli virajda gaza biraz yuklendim bir kac kere hem de hiz cok dusuk 20km belki. Arac yola dik konuma geldi direk. Fakat arac guclendikce onden cekis de iyi degil bu sefer de torktan dolayi kontrol zorlasiyor ani gaza basmalarda virajda kafa kayiyor.

    Yani sonuc onden arkadan farketmeden adam gibi zemin kosullarina uygun sekilde gaza basmazsaniz riskli olur.




  • arkadan çekiş araçlar aslında virajlarda kontrol kayıplarında önden çekişe göre dezavantajlı değil aksine avantajlıdır, önden çekiş arabada araba savrulmaya başladığı zaman gaz kesip aracın kendini toplamasını ümit etmek zorunda kalırken arkadan çekişle doğru oranda gazlayarak yanlayarak virajı alabilirsiniz, ha burun da kaçarsa çok fazla artık yapabilecek birşey kalmıyor o ayrı

    tabi yanlamayı bilmek gerekiyor
  • Islak zeminde 5 yıllık kışlık lastiklerle yüksek hız. Tüm ana mesaj burada. Geçmiş olsun Allah tekrarından korusun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle çok geçmiş olsun.

    Bursa-yalova yolu gerçekten çok sakat,ya gerçekten yavaş gidiceksiniz yada gerçekten rallilere giden,viraj hakkında bilgisi olan adam orda patlamaz.

    Genelde virajların konumundan dolayı dıştan-içe doğru kırmak gerekiyor ve içten dışa doğru açılan arkadaşlar hele birde yağmur gibi kaygan bir zemin varsa bariyerlerde sonu alıyorlar.

    Birde tam apeksde arkadan itiş ile gaza sonuna kadar bastıysanız da patlamış olabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadan itişin avantaj olmadığını kabul edersek formula 1 araçlarında ya da ferrari vb spor araçlarda niçin arkadan itişi tercih ediyorlar, bu dezavantajı araç üreticileri kavrayamıyorlar mı? anlayan varsa bu formula 1 işini birisi anlatsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebel -- 10 Nisan 2015; 9:21:44 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.