Şimdi Ara

YAĞ YAKAN ARABA !! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
195
Cevap
4
Favori
225.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • derlediğiniz bilgiler için tesekkürler.
    gemi makinelerinde 2 tip yağ vardır biri parçaları yağlayan diğeri silindir içine silindir duvarlarından verilen bahsettiğim harcanan yağdır.buna benzer bi durummudur acaba die dusunmustum.değilmiş. . .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: armgn08

    derlediğiniz bilgiler için tesekkürler.
    gemi makinelerinde 2 tip yağ vardır biri parçaları yağlayan diğeri silindir içine silindir duvarlarından verilen bahsettiğim harcanan yağdır.buna benzer bi durummudur acaba die dusunmustum.değilmiş. . .



    1980 öncesi eski dizel araçlarda dediğin doğru.Depoyada yağ konurdu.Çalıştığın gemi motoru eski nesil sanırım ? bu arada common-rail yeni nesil ( euro dizelle ) çalışan ağır tonajlı gemi var mı ? daha doğrusu motoru var mı ?
  • dizel gemi motorları araba motorlarına göre çok yavaş çalışmasına göre tasarlandığı için genelde ağır yakıtlar kullnırlar fuel oil gibi , motor devri yüksek olmayan sistemlerde common rail gibi araba motorları için tasarlanmış sistemleri kullşanmanın matığı yoktur. Çünkü combustion için her zaman yeteri kadar vakit bulunmaktadır. Silindir çağı aşırı büyümesi ve alev sıcaklığı gibi sebeplerle tasarım farklılaşmakta externalsistemler kullanımı ile motor güç verimi yüksek tutulmaya çalışılmaktadır.Silindir duvarlarının soğuk tutulması gibi bir amaç yoktur çünkü bu yanma verimini etkileyecektir.Aksine scıka duvar ihtiyacı vardır. Bu nedenle yağlama esnasında yağın ısıyı düşürme gibi nedenleri olabileceği için farklı bir yağ seçildiğini sanıyorum.
  • Beyler Arama 1.9 d kango 1000 km de 1 litreye yakın hatta fazlası var yag ekslitiyor.. arac rektefiye oldu hemde 3 kez ..

    yag ekslitme sebebini bulamadım yakıyor mu yoksa sadece kacırdıgı yag mı bu kadar bilmiyorum .. araba kesinlikle karaduman atmıyor.. sadece cok yüksek devirlerde cok az mavi beyaz karısımı 1 duman cıkarıyor..

    motordan yag kacırdıgı kesin cünkü park halinde özellikle uzun süreli park halinde ...

    10 damlaya yakın yag kacırıyor ... acaba arac yag kacırıyor mu yakıyormu illallah dedmim renault F1 motordan....
  • calıstığım gemi 2006 eylul cıkıslıydı.ama vezirin dediği gibi arabaya gore agır yakıtlar kullanılmaktadır.

    common rail teknolojisi gemi makinelerinde henüz yaygın değil fakat üretime geçilmiş durumda.cunku makine verimini bi hayli artırmaktadır.

    bununda baslıca sebebi olarak hareketli parcaların agırlıklarından dolayı surtunme kayıplarının cok fazla olması.bunu kullanarak camshaft dediğimiz (arabalarda egzantirik mil denilen) buyuk parca kaldırılıor onunla aynı işi gören daha küçük parca konuluor ve işi mekanik olarak değilde elektronik olarak zamanlıyor.büyük makineleri merak edenler için elimde animasyonları vardı fakat bulamadım suan.

    calıstığım makine man b&w hyundai ortak yapımı 6S50MC-C modeldi.ağır devirli (122 rpm).12900 bhp.50 cm silindir çapı 2 metre strok boyu.
    silindir sıcaklığı 80 derece.sıcak duvara ihtiyac oldugu dogru hatta makine calıstırılmadan once silindir sıcaklığı 80 dereceye getirilir.soğutma yapmak gerekior cunku yanma sıcaklığı 1400 derecelere ulasıor.

    yanma için yeterli zaman olduğu doğru vezirin dediği gibi ama açığa cıkan emisyonları azaltmak için en iyi zamanlama ayarlanmak zorunda.uluslarası sözleşmeler gereği. adamlar hakkatten ince eleyip sık dokuyolar bu konuda.

    başlığın dışına çıktığım için özür dilerim.

    selamlar




  • atlamısım farklı yag secilmesnn sebebi ısıyı dusurmesi değilde fazla miktardaki sulfirik asidin nötrlesmesini saglamak.yaglama yagından farklı ozelliklerdeki bi yağ.
  • arkadaslar dert etmeyın benım araba sıfır kango 8 bın kmde 750 gr yag eksıltmıs ekledık 15 bın bakımını beklıyoruz servıs normal dedı
  • arkadaslar oncelıkle herkese slm lar
    benım arabam 1.5 gls yag eksıltme sorunu basladı arabada mavı duman yook coook gaza basınca cccok hafıf kara duman atıyor 10.000 km 1-1.5 lt yag eksıltıyor (sılındır kapagında cook hafıf kacak var) yardımlarınızı beklıyorum araba 80.000 km bıde bu accent lerın motor omurlerı ne kadardır...
  • common rail sisteminin bi versiyonu gemilerde eskiden beri kullanılıyo buster pompa yakıtı enjektör girişinde yüksek basınçta tutar bu pompa genellikle servis tankları enjektör seviyesinden aşağıda olan gemi makinelerinde kullanılır her enjetöre aynı basınçta yakıt gönderilmiş olur
  • Sadece bakımlarını yaptırıp 1 milyon km giden accentler varmış. Benim araç 1.3 accent. Bi ara yağ yakıyordu, motor silk kullandım yağ yakması durdu. Tavsiye ederim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: HELGOD

    arkadaslar oncelıkle herkese slm lar
    benım arabam 1.5 gls yag eksıltme sorunu basladı arabada mavı duman yook coook gaza basınca cccok hafıf kara duman atıyor 10.000 km 1-1.5 lt yag eksıltıyor (sılındır kapagında cook hafıf kacak var) yardımlarınızı beklıyorum araba 80.000 km bıde bu accent lerın motor omurlerı ne kadardır...
  • motor silk degılde bor katkısı nasıl kullanan varmı_?_
  • varsın yaksın içtiği bira niyetine incesinden yağ olsun
    sen tempramı görseydin hacı damacana yağ deposu bagajdaydı 10 milyonluk gaz 2-3 litre yağ moblet gibi :D
  • @veriz,
    arabam yeni kasa corolla,
    İstanbul dayım, senede 15 gün egeye seyyahat ederim.
    Kaç numara ve hangi marka yağı en kullanmam uygundur?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dark-undiyng

    yağ yakan bir motorun eski haline gelebilmesi için ne yapılması gerekir? gerekli tedbirler alınmadığı sürece motorda ne sıkıntılar oluşur? ve uzun yola çıkılabilirmi? bu konuda yardımlarınızı bekliyorum


    Sanırım rektefiye olma zamanı gelmiş...
  • aynı problem benim volvodada var 2000 model s40 2.0t. benimde 1500 kmde en az 1 litre yağ yakıyor. Daha fazla bile olabilir. Acaba bu motorun öldüğü anlamınamı geliyo?

    bu arada araç 180binde
  • 1000 - 1500 km de 1 litre falan çok ciddi bişey hiç normal değil. Benim eski arabam 94 model Astra 1.6 si idi, 108bin km de sattım, satana kadar hiç yağ eksiltmedi. 7500 km oldu mu bakımını yaptırırken yağ konulurdu, 7500 km sonunda yağ çubuğu gene max seviyesinde olurdu. Normali böyle zaten, eksiltmesine normal diyen ustaya aracınızı teslim etmeden önce 2 kere düşünün.
  • Ben 5-6 sen önce gazlı Broadwayim yağ yakmaya başladığında o zaman 444 Motor yağ katkısı atmıştım neredeyse yağ yakmaz olmuştu. Sadece uzun yolda eksiltiyordu en son.
  • ARKADAŞLAR
    BENİM ARACIMDA YAĞ YAKIYORDU. FARKINDA DEĞİLDİM AMA 3000 KM YOL YAPIPTA ARACIMDA YAĞ KALMADIĞINI FARKEDİNCE KONUYA YOĞUNLAŞTIM.. ACEBA MOTOR ZAMANI MI GELDİ DİYE DÜŞÜNÜRKEN BİRAZ ZAMAN SONRA EGZOSTUN MAVİ MAVİ DUMAN ATTIĞINI ÇEKİŞİN DÜŞTÜĞÜNÜ,MOTORUN DA ANORMAL ŞEKİLDE ÜFLEDİĞİNİ FARKETTİM.. ARACIMI ÖZEL SERVİSE GÖTÜRDÜM..İLK BAŞTA YETKİLİLER MOTORU ÜSTTEN AÇALIM BAKALIM SİBOPLARA DEDİLER. MOTOR AÇILDI Kİ REKTEFİYE GEREKİYOR. PİSTONLAR AŞINMIŞ HONLAMA GEREKİYORMUŞ KRANKLAR TAŞLANACAKMIŞ.. BANA MALİYETİ 1.400 LİRAOLDU BUNA BASKI BALATA DA DAHİL 1400/10 TAKSIT. MALUM MEMURUZ... YAG YAKAN MOTORDA EN BASIT TEPIT EGZOSDAN CIKAN DUMAN.. SONRA KOMPRESYON VS VS..

    BİLEN BİRİ VAR SA YADA REKTEFİYE YAPTIRAN VARSA SORUYORUM REKTEFIYELI MOTOR RANDIMAN VERIR MI VE NASIL KULLANMAK GEREKIR.

    HERKESE TESEKKURLER..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ogün®

    1. Yağ yakan arabayı kullanarak anlarsınız. Tam doldurduğunuz yağ bir süre sonra eksilmeye başlar. Yağ çubuğundan anlarsınız.

    Mavi dumanı ancak yoğun yağ yakmada farkedebilirsiniz. Çoğu zaman farkedilmez bile.

    2. Kompresyon testi ile sadece motorun performansını ölçebilirsiniz, yağ yakıp yakmadığını anlayamazsınız.

    Yağ yakan aracın motoru bitik demek değildir. Hatta yağ yakan araçların motorları çoğu zaman emsallerinden daha güçlüdürler.

    3. Motor yağ yakıyorsa en basit çözüm araçtan kurtulmaktır.

    Doğan, Tempra gibi teknoloji harikası araçların 3000-4000 km de 1 litreye kadar yağ yakmaları normaldir. Bunun dışında hor kullanılmış Avrupa araçların da 100 bin km sonrasında bu değerleri yakalaması normaldir.

    Boşu boşuna Japon otolarını methetmiyoruz. Hiç biri babamızın oğlu değil.

    4. Hiç bir mühendis, usta, motor uzmanı bana; 1000 kmde 1 litre yağ yakan bir motorun normal olduğunu açıklayamaz. Anlamam kıttır.

    95 model aracım 12-13 bin km yol yaptıktan sonra, koyduğum yağı aynen alıyorum. Eksiltme varsa bile önemsenmeyecek ve ölçülemeyecek miktarda.

    1000 kmde bir 1 litre yağ yakan motor, motor değildir. Buna normal diyen usta da usta değildir.

    Saygılar.


    İşin aslı Ogün bey lafı ağzımdan aldın. 1994 model 180.000 deki aracıma koyduğum 5.5 litre 10/40 yağı 10.000 km sonra geri alıyorum. Allah nazardan saklasın.




  • ogün ve vezir ustalarıma bir sorum var. arabam hyundai h100 1997 model 202000 kmde. 120000 kmde aldım yaklaşık 9 senedir kullanıyorum hiçbir sorun çıkarmadı (Allah kazadan beladan nazardan saklasın) koydugum yağı aynen alıyorum yag eksiltme yok ama yağ karterinin etrafı devamlı yağlı ne yaptısam olmadı temizliyorum ama bir süre sonra gene yağ oluyor. terleme olduğunu söylüyorlar ama kapalı kutu içindeki yağ nasıl terler ve dışarıya ter olarak çıkar????? tekrar belirtiyorum yağda kesinlikle azalma sözkonusu değil ama yağ karterinin etrafındaki yağlar beni deli ediyor. sizce bu olayın çözümü nedir acaba ????????

    birde motorsilk yağ katkısı aldım ama kullanmadım yağ değişimine 2500 km var sizce bu yağ katkısı iyimidir????
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.