Şimdi Ara

Yabancılara gayrimenkul yasaklansın. 10 adet üstünde gayrimenkule izin verilmesin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
68
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Buradaki konu üzerine açıyorum. https://forum.donanimhaber.com/enflasyon-buyun-kotuluklerin-anasidir-ortalik-yangin-yeri-ev-sahibi-kiraci-kavgalari--154495707#154516786



    Başlıkta yazdığım konulara destek vermezseniz yakında KATAR'lı ARAP ev sahipleri ile konuşursunuz kira artışlarını.



    1 adam evine et, balık, tavuk alamıyor 1 adamın 60-70 tane dairesi var. NEDİR ABİ BU GELİR DENGESİZLİĞİ. Millet ATOM PARÇALIYORDA bizim mi haberimiz yok.



    Yazılımcıyım 25 senedir asgari ücretin 2-4 katı maaşım oldu her zaman 10 senede kredi ile 1 evi zor alabildim. 2 senedir anadoludayım EV SAHİBİ yüzünden ev almayı düşünüyorum. Bu yaştan sonra 20 sene daha (ölene kadar) çalışsam anca ev sahibi olabilirim oda 65-70 yaşında halen asgari ücretin 2-4 kattı maaş alabilirsem.



    Türkiye'de insanlar 2021 yılında ev sahipliği oranında azalma. Kirada artış olmuş.(Kaynak-1) Yani insanlar 10-20-30 sene çalışıp edindikleri evleride satmak zorunda kalıyorlar.

    Az bir oranda azalma olmuş olsada Türk Milleti BORÇ YÜKÜ altında eziliyor ve elindeki varlıkları satmak zorunda kalıyor.



    Tabi bu 60-70 dairesi olan adamlar satmıyor. Benim gibi 1 yerden kira alıp 1 yerde kiracı olarak oturanlar satıyor. Çünkü istanbuldan aldığım kira anadoluda kiramı karşılamıyor. Bende satacağım evi buradan kendime ev alacağım. (Alabilirsem) AVUKAT arkadaşlar bir belirtsin böyle hakkım varmı? Kiracı gezdirmem kimseyi ben evime sokmam falan diyor.




    Türk Milletinin %63'ü evdeki mobilyalarını ve eşyalarını yenileyemiyor. %40'a yakını 2 günde 1 et, tavuk, balık yiyemiyor. (Kaynak-2) Üstelik bunlar TUIK rakamları


    Arkadaşlar bir milletin BARINMA ve SAĞLIKLI BESLENME ihtiyacını karşılayamıyorsanız çok sıkıntılı bir sürece girmiş durumdasınız.



    Türkiye 3. hatta neredeyse 4.dünya ülkelerine yaklaşmış durumda. Nüfus ve Coğrafya durumu, toprak zenginliği genç nüfus oranı vb. bir çok şeye baktığımızda bu durumda KESİNLİKLE OLMAMAMIZ gerekiyor.



    Türkiye'de %20 'lik kesim %80'in geliri kadar geliri var. Bu tespit edilen ben gayri resmi rakamlar ile bunun çok daha fazla olduğunu düşünüyorum.



    Türk milleti osmanlı zamanında bir tebaa olmaya razı olmuş olsada 100 sene önce bu zincirleri kırdı.



    Mısırda ZENGİN SEMTLERDE sokak polisleri vardır. Mahallenin GİRİSLERİNDE ve ÇIKISLARINDA dururlar. Bunların sebebi zenginlerin güvenliğini sağlaması için.














    Eski haber : Emlak zenginleri (Gelir İdaresi gayrimenkul zenginleri açıklardı ama uzun zamandır karşılaşmıyorum bu listeler ile bilgisi olan eklesin lütfen. Gayrimenkul Sermaye İradı listesi 2022 diye arattığımda hiç bir şey çıkmıyor.


    Yabancılara gayrimenkul yasaklansın. 10 adet üstünde gayrimenkule izin verilmesinarsiv.ntv.com.tr
    Kira milyarderleri belli oldu
    http://arsiv.ntv.com.tr/news/73122.asp#BODY

    Bu arkadaşı eklemesem olmaz. (Korkmaz Yiğit) Bazı internette dolaşan bilgilerde bu devirler çok konuşuldu.


    Yabancılara gayrimenkul yasaklansın. 10 adet üstünde gayrimenkule izin verilmesintr.wikipedia.org
    Korkmaz Yiğit - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Korkmaz_Yi%C4%9Fit









    (Kaynak-1) Kendilerine ait bir konutta yaşayanların oranı %57,5 oldu

    Oturulan konuta sahip olanların oranı geçen yıla göre 0,3 puan azalarak 2021 yılında %57,5 olarak hesaplanırken, kirada oturanların oranı %26,8, lojmanda oturanların oranı %1,2, kendi konutunda oturmayıp kira ödemeyenlerin oranı ise %14,6 oldu.


    (Kaynak-2) Taksit ödemeleri veya borçları olanların oranı %63,7 oldu

    Geçen yıla göre konut alımı ve konut masrafları dışında borç veya taksit ödemesi olanların oranı 5,4 puan artarak %63,7 oldu. Nüfusun %6,6'sına bu ödemeler yük getirmezken %23,0'ına çok yük getirdi. Hanelerin %60,8'i evden uzakta bir haftalık tatil masraflarını, %38,3'ü iki günde bir et, tavuk ya da balık içeren yemek masrafını, %33,4'ü beklenmedik harcamaları, %20,5'i evin ısınma ihtiyacını, %62,9'u eskimiş mobilyaların yenilenmesini ekonomik olarak karşılayamadığını beyan etti.


    Yabancılara gayrimenkul yasaklansın. 10 adet üstünde gayrimenkule izin verilmesin



    Kaynak:








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.