Şimdi Ara

Yabancı madde kullanan sevdikleriniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar.Ben 6 senedir İzmir deyim Ailem ise Denizli de yaşıyor.Bu olay yaşanana kadar ben ailemde hicbir sıkıntı kavga tartısma kötü söz görmedim ve bazen dünyada ki en iyi aile benim ailem diye düsünürdüm . Kardeşim sanırım 3 yıla yakındır esrar ot falan içiyordu kız arkadası kullanıyormuş Hele ki son 1 senedir Kristal met diyorlar er_oin içiyormuş.Daha önce Aralık ayında yakalanmış ailemin haberi yokmuş bundan ve Denetim serbestlik gelmiş ama Denetim serbestliği Tebliği tutuklandıktan(27 subat 2018) 4 gün sonra gelmiş eve(02.02.18) (operasyon yapılmış Denizli çevresi, evde arama yapılmış sadece hastaneden verilen Receteli madde bulunmuş evde(Bu bi yandan iyi cünkü en azından pişman ve rehabilite olmak için hastaneye basvurmus)) Neyse Şu an kardeşim 31 gündür hapishanede ve Taraf Rolü olarak "İlişkili Adli Olgu" olarak 23 kisi ile beraber tutuklu şu an kardeşim Teknik takip(telefon görüşmeleri) sonucunda tutuklandı üzerinde veya evde Reçeteli madde den başka birşey cıkmamış . Ben 6 ay kadar iş ve okul kaynaklı ailemden uzak kaldım ama bu zaman zarfında durmadan kardeşimin durumunu sordum ve bana her defasında ben üzülmiyeyim diye hastaneye götürdük bagımlılıgı yokmus kanı temiz cıktı dediler ve öyleymişte ama bu illetide kullanıyormuş.
    Kardeşimin durumu su an hiç belli degil umarım şebeke ile bir baglantısı yoktur kardesim 22 yasında ve Türkiye'de bu kardeşim gibi hastalara rehabilite yerine ceza veriliyor ve cıktıklarında girdiklerinden daha kötü bir hale gelmesini sağlıyorlar.Ben tutuklanmadan 27 gün sonra haber aldım sınavlarım oldugundan ötürü ailem hiçbirşey söylememiş bana. Bunu ögrendim ve bu 1 haftadır bu zamana kadar cektigim sıkıntıların ne kadar boş oldugunu böyle bir acının, sıkıntının, endişenin olmadıgını, özgürlüğün veya saglıgımın (her yönden) ne kadar degerli oldugunu ögrendim .Ve her uyandıgımda eğer ki uyuyabilirsem bütün bunlar rüya mı diyorum ama gerçek.Durmadan kardeşimi düsünüyorum anneme avukata bile gerek yok çıkartırlar beni demiş belki de öyle düsünüyor kendince ama cezalarda baya bi arttı şebekeden girerse 10-15 yıl hayatı biter 32 yaşında çıksa bu cocuğun ve allah korusun intihar edeceginden korkuyoruz çünkü bağımlıların cogu hayatından endişeliler gelecek ümitleri yok ve intihar meyilliler. Mahkemeye cıkacak tarihi belli oldugunda umarım o zamana kadar kafayı sıyırmam ve de anne-babama daha da sıkıntı cıkarmaz bu olaylar.
    Eğer benim gibi kardeşiniz var ise veya oğlunuz sadece onu cok sevmeniz ve ona bu sevgiyi göstermeniz yetmiyor bi seylerden şüphe duydugunuzda Amatem bu konuda oldukca basarısız cünkü oradakilerle arkadaslık kuruyor ve bagımlılıgı daha da kötüye gidiyor.Yapmanız gereken onu hiç yalnız bırakmamak öncelikle bagımlılık durumuna göre özel bir rehabilitasyon merkezi (UBAM)daha sonrasında hiç canı sıkılmaması için Spor,Playstation,geziler akşam hovardalıkları, işimden geri kalan tüm zamanımı kardeşimle geçirme planları yapıyorum şimdi.Aileme o kadar baskı yaptım ki bu zamana kadar gelin İzmir e kardeşimi Amatem e yatıralım diye kardesim de karsı cıktı tabi Amatem'e yatıracagım diye de korktu bizimkilerde ciddi ye pek almadılar tedavide oluyor ve kardeşimde içmiyorum diye oyalamış hep tabi bu şekilde Keşkelerle aileme de sucluluk hissi vermek istemiyorum çünkü ikisininde durumlardan gercekten cok fena durumdalar. Belki de denetimli serbestlikle yırtacak yırtsa da da bizim lafımızı dinleyecek mi bir baş edebilecek miyiz? teleşı var içimizde Cıksında diyorum memuriyetimi yakarım 2 bacagına sıkıp sakat bırakırım gerekirse elini kolunu bağlarım diye bile düşünmeye basladım sırf bağımlılıktan kurtarmak için .3.4.18 de acık görüşme var nasıl dayanırım bilmiyorum umarım mahkemeden sonra hemen salarlar beni buradan diye düsünmüyor her türlü duruma hazırlamıştır kendini.
    Umarım böyle durumlar sizin basınıza gelmez en ufak bir şüpheyle karsılastıgınızda hemen arkadaslarıyla iletişimi kestirip gerekirse telefon internet ulasımını kısıtlayıp tedavisini önemseyin ve cocugunuzun üstüne daha da cok düşün sizin tanımadıgınız arkadasları olmasın şüphe ile karsılastıgınızda aslında bu olayların temeli gercekten sigara ve geniş düşünememekten kaynaklı ve de bana birşey olmaz durumu. Ve uyuşturucuların ne kadar kötü oldugunu küçüklüğünden cocuklarınıza aşılayın uyusturucu kullanan insanların vidyolarını izlettin ki uyusturucunun tek kullanımda bile bagımlılık yapabilecegi bilincine sahip olsunlar

    Ben bu şekilde özetledim belki benim gibi bu durumda olanlar varsa siz nasıl bir yol izliyorsunuz bagımlılık sonrası Bağımlılıktan kurtarmak icin sevdiklerinizi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunbars -- 1 Nisan 2018; 22:56:28 >







  • Esrar olsa durum daha kolaydı. Oysa birisi eroin içiyorsa ona hükmetmek imkansıza yakın. Eroin bulabilecek kabiliyeti bulan bir gencin hem kişisel özellikleri üzerinden mutlak baskın olduğunu kanıtlar, hem de eroin bulabilmesi çevresel bağlantılarının güçlü olma gereği üzerinden mutlak şebeke bağlantısının olduğu gerçeğini kanıtlar, hem kullanılan maddenin ağırlığı hem de organize şuç şebekesi bağlantısı ağır sürecin kanıtı. Kullanılan maddenin ağırlığı bağımlılıktan kurtulmanın zorluğu ve suçun ağırlığı göz önüme alındığında en kötü sonuçlara şimdiden programlanmalı. Oysa ortada işin vahametini hafifletmeye dayalı bir davranış var. Hem bağımlı yönünden hem kardeşi yönünden. İşin en vahametli kısmı ise bağımlının olayı normalleştirmesidir. Bu da isteyebileceğimiz en kötü senaryodur. Daha kötüsü öldürmeyen ama öldürmekten beter eden bir madde bağımlı olması..
    Bu lanet maddeden kurtulmanın tek yolu, bununla alakalı olan her şeyden uzak durmak, araya mesafe koymak! En yakın arkadaşınız dahi olsa sileceksiniz, eski takıldığınız mekanların yanından bile geçmeyeceksiniz! Metamfetamin 'i çağrıştıran onu hatırlatan ne varsa hayatınızdan çıkaracaksınız, yoksa en ufak bir istekte tekrardan kayıp kullanmaya başlarsınız. Bu sefer dozum azaldı diyip kendinizi kandırmayın her bırakıp tekrar başlamada dozunuz eski dozunuzun iki üç katına kadar çıkıyor, çünkü eskisinden fazlasını istiyor hep vücut, beyin.

    Madde bağımlının beynini, bağımlının beyni de bağımlıyı, bağımlı da kendi yakınlarını kalbini ele geçirir. Bağımlının size hükmetmesine asla izin vermeyin ki öyle gözüküyor. Bağımlının beyni sizi ele geçirmesine, sizi kontrol etmesine asla izin vermeyin, hiç bir zaman dönmek için geç değildir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 2 Nisan 2018; 7:55:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.