Şimdi Ara

XVID-DIVX'den MPG'ye çeviri programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde eski ve önemli bir video var, format olarak xvid yazıyor detaylarında...
    bunu bir siteye upload etmem lazım fakat boyutu çok büyük 360 küsür mb...
    mpg'ye çevirmem lazım, tavsiye edebileceğiniz güzel ve kullanışlı program ismi varmı ?



  • Video zaten xvid olarak sıkıştırılmış durumda anladığım kadarıyla,daha da küçültürseniz kalite kaybı meydana gelir.Zaten mpg formatına çevirirseniz tam tersi şekilde boyutu artar.Belki mp4 formatına çevirirseniz çok az bir kalite kaybı ile boyutunu ufaltabilirsiniz.Benim önerim Format Factory programıdır.
    Download:
    http://www.formatoz.com/download.html
  • bölüp upload edebilirsin

    kesmek için movie makeri kullanabilirsin

    ayrıyetten buraya bakabilirsin
    http://www.freedownloadscenter.com/Best/free-video-cut.html

    arkadaşın dönüştürmek için verdiği programda her pcde olması gereken program olarak söyleyebilirim .
  • http://www.erightsoft.com/Superdc.html çok güzel bir program üstelik ücretsiz.Manuel ayalarının olması beni cezbetmişti.Bir de sitesinde adamakıllı direkt indirme linki verilse süper olacak, 3-4 kere "download" yazan indirme linklerine tıklaman gerekiyor. Bu arada xvid olan bir şeyi mpg yaparsan ve kalite aynı olacaksan dosyanın boyutunu küçültmekten çok büyütmüş olursun.Ancak kalitesini düşürerek yükleyebilirsin ya da parçalara bölebilirsin. Temel olarak iki farklı bölme şekli var:

    1.videoları izlenebilir şekilde parçalara bölmek.Bu yapıldıktan sonra parçaların her birini bilgisayarında bunları açacak codec var ise -ki mutlaka vardır- izleyebilirsin parça parça.Yalnız şu var bu işlemi adamakıllı yapan bir programa rastlamadım.Çünkü bu programlar hem her videoyu desteklemiyor -xvid demişsin konteynırı .avi ise büyük olasılıkla destekler- bölemezsin. Bir de videoyu bölen program bölme işlemini yaparken re-encode (tekrardan çeviri) yapıyor ve videonun kbps değerini kafasına göre ayarlıyor.Bu durumda parçalar istediğin boyuta gelse bile toplam boyut artalabiliyor ya da kullandığın program kaliteyi bozabiliyor.Etrafta "videoları bölebiliyorum ve birleştirebiliyorum hatta çok pratiğim" diyen programların gözü kör olsun. Windows movie maker'da da bölümleme ve birleştirme yapabiliyorsunuz ama o da re-encode yapıyor ve yanılmıyorsam yalnızca .wmv olarak çıktı alabiliyorsunuz.Kaliteyi yüksek tutsanız da görüntüde hafiften bulanıklık oluşuyor ve boyut yine büyük oluyor.Hep bulaşmak isteyip de üşendiğim sony vegas gibi programlar belki bir umut ışığı.Upload edeceğin site eğer youtube gibi bir video paylaşım sitesiyse yani videonu yükleyince verdiğin linke tıklayanları tıkladıkları gibi izleyebilmelerini istiyorsan ya videonun kalitesini düşüreceksin ya da parçalara bölüp yine hafiften kalitesini düşüreceksin.

    2.Her ne dosyası olursa olsun winrar gibi arşiv programlarıyla ya da hjsplit gibi parçalama-birleştirme programlarıyla bölmek.Upload edeceğin site r@pidsh@re, meg@uplo@d gibi sitelerse yani yükleyince linki verdiğin tıklayanların indirdikten sonra izlemesini istiyorsan özellikle winrar ile parçalara ayırmanı tavsiye ederim. Çünkü hem video re-encode edilmeyecek böylelikle boyutta aşırı büyüme ve upload için artan zaman kaybından yırtacaksın hem de boyutta büyüme olmasa hatta küçülme olsa bile kalite kaybından yırtacaksın.

    Kompozisyon yazmışım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 5 Mayıs 2009; 1:49:54 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.