Şimdi Ara

xray cihazından geçen cdler bozulur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • xray cihazından geçen cdler bozulur mu ? bu konuda bir bilgisi olup açıklama yapabilecek olan var mı acaba :S



  • Ben geçirmiştim kutusunda bozulmamıştı.
  • Yanıt: Hayır, X-ray cihazından geçen CD'ler bozulmaz. CD (Compact Disk) optik bir cihaz olup üzerinde oluşturulan mikroskopik ölçekli çiziklerin bir lazer tarafından okunması prensibiyle çalışır. Lazer'den başka hiçbir yöntemle üzerindeki bilgiler okunamaz ve manyetik alanlardan etkilenmez (çok çok aşırı kuvvetli olmadığı sürece). Bir CD'ye hasar vermenin iki yolu fiziksel (çizmek, kırmak, vs...) ya da termal hasar (yakmak, ısı ile yüzeyini bozmak) vermektir.

    Ayrıca X-ray cihazları o kadar etkili cihazlar değildir. X-ray makinesinin içinden geçseniz bile en fazla röntgen çektirmiş gibi olursunuz. Yine de tavsiye edilen bir davranış değil tabi. X-ray cihazından geçen yiyecekleri, içecekleri dahi güvenle tüketebilirsiniz, herhangi bir sorun olmaz.
  • 1 HiT u DowN teşekkür ederim , thunderwatcher açıklayıcı bilginiz için gerçekten teşekkür ederim , o zaman benim için önemli olan cdlerimi sırt çantamda taşımamda hiç bir sakınca yok çünkü alışveriş merkezlerine girip çıkarken hep xrayden geçiyorlar o yüzden endişelenmiştim.
  • Ohooo... Alışveriş merkezlerindeki güvenlik kapıları hiçbir haltı yakalayamaz. Kaldı ki bu kapılar X-ray değil manyetik kapılardır. Yarattıkları manyetik alanın içinden geçen metal nesnelerin manyetik alanda yarattığı dalgalanmaları tespit etme prensibiyle çalışırlar (bu yüzden kıytırık bir ışıklı ekrandan başkagöstergeleri yoktur ve seramik ya da plastik alaşımlı Glock benzeri silahlar zaman zaman bu kapılardan tespit edilmeden geçebilmektedir. O derece işe yaramazdırlar. Gerçek X-Ray sistemler havaalanlarında ya da bazı alışveriş merkezlerinde yer alan ve taşıyıcı banta sahip çantanızın bir uçtan girip diğer uçtan çıktığı LCD ekranlı sistemlerdir. Ancak bu sistemler de CD'leri bozamaz. Bununla birlikte manyetik kapılardan geçerken cep telefonu, laptop gibi cihazların kapalı olmasında ya da makinadan geçmemesinde fayda var. Bir şey olacağından değil ama bu konuda yapılmış bilimsel bir çalışma da yok. Ne olur, ne olmaz...




  • malumunuz harddiskler verileri manyetik disklere kaydederler. telefondaki hafıza kartlarıda elektrik sinyalleriyle veri yazıyo. eh çalışır durumdayken oluşan bu veri trafiğini manyetik alana maruz bırakınca yoldan sapmalar olabilir. sanırım o sebepten kapalı olsun demişler. ama cdlerde durum çok farklı. üzerlerindeki veri sabit. deiştirilemez.
  • direkt güneş ışığı da zarar veriyor çoğu cd dvdye.

    pencerenin önüne konulmuş 8 adet cd medya için meraklı birinin yaptığı ev testinde,

    Kodak Gold Ultima 12X %100 sağlam

    LG 40x white label discs (CMC magnetics) - 2% hasarlı, 1% den az hiç okunamayan veri

    MMORE 32x color label discs (MBI) - 1% , 3%
    Princo 24x white label - testi mümkün olmamış cd sürücü tükürmüş bu cdyi
    Princo 48x white label - tükürülmüş

    Samsung Unbranded 24x media (Postech) -tükürülmüş

    http://club.myce.com/f33/cd-r-media-exposure-sunlight-63616/

    bu sayfada buldum bu verileri daha sonra yapılan testlerde var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TVT(Patron) -- 19 Haziran 2010; 2:50:52 >




  • birde mikrodalga fırın dvd cd yok etmek için birebir güzel bir gösteri aynı zamanda maytap gibi
  • dvd abim her hafta 2 koli dvd geçriyo bozulsa onun bozulur.
  • xray gözlük çıksa iyi olurdu ama .
  • Böyle bir durum söz konusu değildir. 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.