Şimdi Ara

Xperia Z telefonum kendiliğinden kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Xperia Z telefonum kendiliğinden kapanıyor. Telefon cebimdeyken alıyorum bir bakmışım ki telefon kapanmış. Telefonu açıyorum saati 2-3 saat bazen daha fazla hatta 1-2 gün tarihi geri gösterdiği dahi oluyor. Sizce neden oluyor? Şarj yuvasında sorun var sizce bu etkiler mi? Orijinal şarj aleti elimde yok o yüzden ttec usb şarj aleti ve powerbanklerin yanında verilen bir usb kablo ile şarj ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim..



  • battal5554 kullanıcısına yanıt
    Yeni telefon al.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk başta telefonunun soketini değiştirin 40-50 lira gibi bir fiyata değişir. Daha sonra yazılım onarması yapın eğer düzelmez ise bataryanın değişim zamanı gelmiştir.Kullandığınız TTec şarj makinasının çıkış gücü orjinal aletten fazla olduğundan bataryanın ömrünü etkilemiştir.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Soketi değiştirmek şart oldu evet. Bataryayı değiştireli 2 ay olacak orijinal bir batarya almıştım. Bu arada telefonun arka kapağı cam kapak, silikon kılıfla kullanıyordum fakat nasıl olduysa telefonun alt kısımlarından saat pili tarafında bir kırılma oldu. O küçük pile mi bir şey oldu diye düşünmeye başladım. O pile bir hasar gelmesi telefonu nasıl etkiler hocam? Çünkü açtığımda saat hep geri kalıyor. Format attım yine devam ediyor.
  • alpagut0 A kullanıcısına yanıt
    Yaza doğru düşünüyorum şart oldu artık.
  • battal5554 kullanıcısına yanıt
    Şimdi netleşti hocam bios pilin ya bitti yada temassızlık yapıyor bu yüzden saat geri kalıyor. Eğer pili tutan kıskaç kırıldıysa lehim atmaya çalışabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ouzqan

    Şimdi netleşti hocam bios pilin ya bitti yada temassızlık yapıyor bu yüzden saat geri kalıyor. Eğer pili tutan kıskaç kırıldıysa lehim atmaya çalışabilirsin.

    Allah razı olsun hocam, şu pilin adını internette o kadar aradım bulamadım. Sayende öğrenmiş oldum. Büyük ihtimalle orada bir sıkıntı var. Ben hiç riske girmeyeyim telefoncuya yaptırırım. Pahalı mı ki acaba?
  • battal5554 kullanıcısına yanıt
    Çok birşey tutmaması lazım. Birde kırık varsa durumu önemli bazı kırıkların tamiri kolay olmuyor. Ama sadece telefon açılıp kapandığındaki pil sorunu dışında sorun yoksa bence dursun hocam Z serisinin tamiri kolay olmuyor su geçirmemezlikten dolayı. Yok illa yapılsın istiyorsan iyi bir yere götür lehim işi önemli .
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Hocam telefon daha önce kırıldı ve ekran+kasa+kapak komple değiştirdim 240TL falan tuttu. Ki yaptırmama rağmen mutlaka su geçirir. Arka kapak orijinal değil ve orijinal kapaklardan bulmak çok zormuş, sıfır olarak üretilmiyor diye biliyorum. Yeni kapak camdan yapılmış oldukça adi bir şey. Sadece kapak kırık diye biliyorum. Lehimi yaptıracağım artık. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.