Şimdi Ara

Xperia™ XZ Premium (Sony Mobile) Kullanıcılar Kulübü (196. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.962
Cevap
26
Favori
206.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır kullanmadığım için farkemediğim bir özelliği bugün farkettim ki, Parmak İziyle telefonu açma özelliği maalesef ki çalışmıyor.. Parmak İzi eklemeye çalışırken elimi tanıtıyorum fakat tanımıyor. Alırken telefon sorunsuz olur sanıyordum. 2.El olduğu için böyle birşey olabileceğini düşünmezdim, beklemezdim. Gerçi tek sıkntısı bu şuan. garantisi de bitti. Arama bölümünden test ettiğimde ''sensor is not OK'' uyarısı alıyorum sorun ne olabilir? Fabrika ayarlarına dönmek sorunu çözer mi, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler!
  • arkadaşlar telefonumun dokunmatiği çalışmadığı için,tamire gönderdim. sorunun anakartda olduğunu söylediler.garantisi bittiği için gsmiletişime göndermiştim. telefon çalışır durumda,dokunmatik dışında bir sorun yok. anakartaki sorun ne olabilir. kvk servise gönderecğim,yüksek fiyat isterlerse yaptırmayacağım.
  • Merhaba ben 2 yıldır xz premium kullanıyorum, telefonum 2 kez servise gitti ekran, ses düğmeleri ve alt hoparlör değişti. Geçen hafta alt hoparlör yine arıza yaptı ve yine kvk serviste garanti kapsamında değişti. Sormak istediğim şu alt hoparlördeki ses üstteki hoparlöre göre düşük geliyor. Acaba böylemi yoksa bendeki cihazda mı sorun var. Telefonunuzun hoparlörlerini test edip bana bilgi verebilir misiniz? Üstteki hoparlörü parmağınızla sıkıca tıkayıp alt hoparlörü sonra tersini yaparak üst hoparlörü dinleyin. Sizden haber bekliyorum teşekkür ederim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnevel92

    arkadaşlar telefonumun dokunmatiği çalışmadığı için,tamire gönderdim. sorunun anakartda olduğunu söylediler.garantisi bittiği için gsmiletişime göndermiştim. telefon çalışır durumda,dokunmatik dışında bir sorun yok. anakartaki sorun ne olabilir. kvk servise gönderecğim,yüksek fiyat isterlerse yaptırmayacağım.
    telefon fiyatı istiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amyfm kullanıcısına yanıt
    Servise göndermeyip, anakart tamiri yapan bir yere gönderdim, bakalım sonuç çıkacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet sorunu belli oldu. power entegresi arızalı. Allah rahmet eylesin. İnternette 2.el anakartı bile yok. Xz premium parça tedariği konusunda sıkıntılı bir model

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnevel92

    Evet sorunu belli oldu. power entegresi arızalı. Allah rahmet eylesin. İnternette 2.el anakartı bile yok. Xz premium parça tedariği konusunda sıkıntılı bir model
    sony türkiyeden çekildiğinden beri hep öyle.
    benim xz premiumda da anakartta bulunan şarj bordu oksitlenmişti.(soket değil) aliexpressten sipariş verip 1 ay bekledikten sonra yaptırıp kullanmaya başlayabildim.
    aliexpresse bakmanızı öneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde bugün sol üst köşede yuvarlak şekilde sararma oldu garanti bitmesine 4 ay var servise göndersem ekranı değiştirirler mi acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SK8KEMAL -- 22 Şubat 2020; 19:17:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SK8KEMAL kullanıcısına yanıt
    Hemen gönder ustam. Cunku o telefon gelecek başka sorunlar yine çıkacak. Vakit kaybetme.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SK8KEMAL kullanıcısına yanıt
    Benim ekranda küçücük bir lekeden dolayı garanti kapsamında ekranı değiştirdiler, sizde gönderin kesin değiştirirler ekranı. Ben Bakırköy'de ki KVK'ye gidiyorum memnunum..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam ozaman garanti bitmeden gönderiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba ,

    Yaklaşık 2.5 yıldır xz premium kullanıcısıyım.

    Normalde pek sorun çıkartan bir telefon olmadı bana fakat son zamanlarda bir kaç problem gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Öncelikde telefon konuşmalarında telefonun sesini dışarıya veremiyorum yani hoparlör çalışmıyor sebebi ne olabilir.?

    İkinci olarak da ses çıkışında azalma bunun sebebi tozlanma vs olabilir mi? Bildiğim kadarıyla toza dayanıklı bir telefon ama sebep olmuş olabilir mi merak içindeyim?

    Bir başka sorun da telefona kulaklık takıp bi süre sonra çıkarınca örneğin twitterda dolaşırken ses içeren videolarda ses çalmıyor? Düzelmesi için telefonu açıp kapamam gerekiyor bu konuyla ilgili de bi çözüm bulamadım.

    Bu sorunlarla ilgili bilgisi olan ya da yaşayıp çözen vs birileri varsa yardım ederseniz sevinirim. Telefonu gerçekten çok severek içime sinerek satın almıştım bu sorunlardan dolayı soğuyup bi kenara atmak istemiyorum.

    Dönüşlerinizi bekliyorum.




  • onder_kı kullanıcısına yanıt
    Maalesef hoparlör sorununu ben de 2 kez yaşadım özellikle alt hoparlörden sorun oluyor, benim iki kere garanti kapsamında serviste değişti alt hoparlör, ama yine de üst hoparlörden biraz az ses veriyor. Diğer ses sorunuda nadiren bende oluyor kapatip açınca düzeliyor çok önemsemiyorum, ama sende çok sık oluyorsa format atmanı öneririm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SK8KEMAL

    Tamam ozaman garanti bitmeden gönderiyim
    Ben 1 tane ölü piksel için gönderdim, telefonun başına gelmeyen kalmadı.
    Anasını bellediler telefonun.
    Ekran değişti geldi, kasasında da sorun vardı değişti.
    Şimdi yeni takılan ekranın bir tarafında beyazlık var. Görmediğim pikselden görebileceğim beyaz ekrana geçiş yaptım.
    Telefonu tamirden aldıktan 2 ay sonra şarj almama sorunu çıktı, garanti bitimine yakın yolladığım için garantiye yollamadım.
    Bir telefoncuya yolladım, adamlar şarj soketinde kırılma olduğunu felan söyledi ona para verdim bir de.
    Zaten açıldığı için telefonun suya dayanıklılığı da iptal.
    1 piksel için saçma sapan şeyler yaşadım, çok abartı göze batmıyorsa göndermeyin.




  • 3 yılını doldurdu hala taş gibi telefon. :) XZ ile arasında dağlar kadar fark varmış ikisinide kullanmış biri olarak diyebilirim ki. En büyük farkı da işlemcisi olsa gerek her ne kadar NM değeri 4 seviye oynasa da kağıt üstünde, SD 835 daha başarılı bir işlemci. üstüne optimizasyon da eklenince XZ Premium'un performansı üst seviyelere tırmanıyor. Lafın kısası; 2.el almama rağmen herşeyiyle çok memnun olduğum bir telefon. Alacaklara da tavsiye ederim her türlü işi yapabileceğiniz bir telefon. Çizim'den tut Oyuna, Oyun'dan tut Filme, 4/4'lük bir telefon. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim...
  • Son 1 haftadır arama yapacağım zaman sunucuya bağlanamıyor hatası alıyorum.Yenidenbaslatinca düzeliyor ama 2 gün sonra aynısı oluyor. Başına gelen var mı böyle bir sorunla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hidod H kullanıcısına yanıt
    Evet, son 1haftadir 3-4kez bendede oldu.. Dediginiz gibi yeniden baslatinca duzeldi... Vodafone kullaniyorum..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dmrbrn kullanıcısına yanıt
    Bende Vodafone kullanıyorum. Telefonu o sırada 3 g ye alıyorum düzeliyor. ?u an aynı zamanda müşteri hizmetlerinin cvp vermesini bekliyorum. Bazı yerlerde volte kapatın düzelir diyor bakalım nasıl düzelteceğiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vodafone müşteri hizmetlerini aradığımda 4.5 g de aramada sorun olduğunu nü dile getirdim. Güncelleme yaptıklarını söylediler. Muhtemelen volte yi kapattılar. Artık volte yazısı çıkmıyor. Bakalım hat düzelecekmi zaman gösterecek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dmrbrn kullanıcısına yanıt
    Şu an se de volte yazısı görünüyor mu ustam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.