Şimdi Ara

XP modifikasyonlarının getirdikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu okuduklarınızı hiç kafanızda muhakeme ediyor musunuz? yani programları inşaa eden adamların bir şeyi 1 değil de 10 yapmalarının sebebi nedir diye? Kendi kendinize soruyor musunuz hiç bu Windowsu yapanlar rahatsız mı da bizi ekstradan bekletiyorlar diye?
    Bu optimizasyonları ben deyapardım bir ara dergilerden okuyup okuyup sonra bir gün arkadaşım beni bir azarladı.. sonra olaya bakışım değişti.
    Mesela;
    Bir arkadaşın topikinden aldım, o da bir dergi veya siteden almış:

    quote:

    WINDOWS’UN VE PROGRAMLARIN KAPANMA SÜRESİNİ AZALTIN

    Kayıt defterinde yapacağımız birkaç ufak değişiklikle bilgisayarımızın kapanma süresini en aza indirmek mümkün. Bu işlem için ”HKEY_CURRENT_USER\ control Panel\ Deskop” anahtarını etkinleştirdikten sonra yandaki mönüde bulunan “” üzerine çift tıklayın burada ki değeri “1” olarak değiştirin işlem tamam.

    Xp nin kapanmasını geciktiren servislerin kapanma süresini 20 saniyeden daha aşağılara çekmek için kayıt defterinden ”HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ Controlset001\Control anahtarını etkinleştirin, ve buradaki “” öğesinin mevcut değerini “2000” olarak değiştirin.
    (Orijinali : 20000)

    Programların daha hızlı kapanmasını sağlamak için Kayıt defteri düzenleyicisindeki “HKEY_CURRENT_USER \Control Panel \Deskop” anahtarını etkinleştirin, “WaitToKill AppTimeout” değerini “5000” olarak değiştirin. (Orijinali : 20000) Aynı bölümde bulunan “AutoEndTasks” kaydının değerinin üzerine çift tıklayın ve burada ki “0” değerini “1” olarak değiştirin.


    Bu AutoEndTask, WaitToKillServiceTimeout, nedir?
    İlk olarak bir ön bilgi vereyim: niye bilgisayarın fişini çekmek yerine oturumu kapatıyoruz? çünkü bazı uygulamalar bir sonraki açıldıklarında kendi iç yapıları için bazı kapanma hazırlıkları yaparlar. Eğer usturuplu kapanmazlarsa birdaha sağlıklı açılamama ihtimalleri var.
    Şimdi konuya dönelim;
    işletim sistemi kendi bünyesinde bir sürü uygulama çalıştırır ctrl alt del ile gördüğümüz listedekiler mesela. Bunlara sürekli dışarıdan yeni komutlar gönderir ve çıktılarını alır. bazen uygulamaya bir işlem yaptırmak için komut verdiğinde kırılmalar olabilir ve bir yanıt alamayabilir. Ama bazen yapmasını islediği işlem uzun sürebilir.. peki aradaki farkı nasıl anlayacak? aradaki ayrıntıları geçiyorum belli bir müddet sonra geri sayım yapmaya başlar işlemin yanıt vermesi için, ve eğer yanıt gelmezse uygulamayı öldürür.
    Eğer uygulama gecikmişse işlemi tamamlamak iiçin bitirip cevap verebilirse sistem onu öldürmez.
    Şimdi yukarıda sisteme yapılan modifikasyonu bir yorumlayalım..

    blablablabla.. gerisayım süresi=20.000 (di) 2000'e düşürün..

    Ben bu dergi yazarlarını anlamıyorum acaba microsoft lab.ında adam bunu yaparken geriye yaslanıp "Vedat abi kaç koyalım?" filan mı dediklerini zannediyorlar? onun bir ton optimizasyonu var.. yazarlar da da bir yerden görüp yazıyorlar sonuçta ama hiç mi bilgi birikimi, zamanın getirdiği yorumlama yeteneği yok anlamıyorum..

    Bu yukarıdaki modifikasyonu makine dilinden Türkçeye çevireyim:
    Ey sistem, hani sen programlara emir verdiğinde sana 20.000 milisanye cevap vermezlerse öldürüyordun ya; sen onları 2000 msn bekle yeter. Cevap vermezlerse onlar düşünsün. (WaitToKillServiceTimeout)
    Ve hatta cevap vermediğini düşündüğün ne varsa öldür geç kullanıcıya ne soracan? (AutoEndTask)
    Buna ön bilgiyi ekleyerek yorumladığımızda, her oturumu kapattığımızda yarı yarıya resetlemiş gibi oluyoruz. Ha ben kesin bir haltlar olur demiyorum ama reset atınca da bir şeyler olacağı kesin değil.. oluyorsa da bunu farkedip etmeyeceğimiz gibi.
    Demek istediğim hepimizin uzun kısa bir yazılım geçmişi var okuduklarımızı yorumlayalım nedir ne değildir ona göre davranalım.
    Uzun bir yazı oldu umarım faydası olur.
    Saygılar.
    Edit: Anladığım kadarıyla bayram nedeniyle gözden kaçmış. Modifikasyon topiklerine link koydum ama göz ardı ediliyor cevaplardan hissediyorum ismi değiştirip tekrar güncellemek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calendil -- 15 Ocak 2006 19:30:36 >







  • heheh haklısın vallaha, bilmiş 1-2 zeki kişilikte ortaya atlayıp, aha onu kısarsan logo gider daha hızlanır.. aha güvenlik servisini kaparsan hızlı açılır.. sonra zırt pırt çöksün windows.. koskoca işletim sistemi yapmış adamlar ama insan olamamışlar sanki :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: calendil
    Ben bu dergi yazarlarını anlamıyorum acaba microsoft lab.ında adam bunu yaparken geriye yaslanıp "Vedat abi kaç koyalım?" filan mı dediklerini zannediyorlar?
  • ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.