Şimdi Ara

XP KURMA UZMANLIK SORUSU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde bir laptop var cd romu disket sürücüsü yok.Normalde harici ama özel bir kabloyla bağlanıyor ama elimde yok.ve alet usb dende boot edilemiyor ,harici bir cd rom falanda kullanamıyorum.ben bunu nasıl formatlıycam.ağ üzerinden boot edilebiliyor ama ağdanda disketle dos üzerinden driver falan gerekecek disket yok alette. :) işte uzmanlık sorusu yardıma ihtiyacım var.saygılar.



  • çok basit cd romu disket sürücüsü olmadığına göre büyük ihtimalle eski bir model bir alet. o yüzden garantisi bitmiştir. için açıp harddiski sök pc ye bağlayıp formatla. onlarda yoksa beni aşar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Meskalamdug

    çok basit cd romu disket sürücüsü olmadığına göre büyük ihtimalle eski bir model bir alet. o yüzden garantisi bitmiştir. için açıp harddiski sök pc ye bağlayıp formatla. onlarda yoksa beni aşar.



    EN İYİ İHTİMALLE MAVİ EKRAN VERECEKTİR




  • yok çok eski sayılmaz wirelesi falan var küçük model olduğu için cd rom floppy yok.amaç format atmak değil format dedğin gibi dönüştürücülerle falan yapılabilir.ben xp kurmaya çalışıyorum.teşekkürler.
  • -2.5 ytlye 2.5 den 3.5 inch ideye çeviri alın
    -hddsini bmasaüstü pcye bağlayın
    -partisyon oluşturun ve fat32 yr biçimlendirin
    -en kısasından üzerine windows98 kurun (2000/xp başka pcde çalışmaz mavi ekran verir)
    -diskin içine windows xp cdsinin dosyalarını bir klasöre kopyalayın.
    -diski laptopa takın
    - windows xp dizininden kuru çalıştırın. ve win32 altında kurulumu gerçekleştirin. temiz bir kurulum yapın
    -windows xp ile açın, c içinde boot.ini yi açıp sadece windows xp olacak şekilde düzenleyin ve windows 98 ait dosyaları silin. (bilmiyorsanız silmemeniz daha iyi, xp dosyalarını silmeyin)

    artık pcniz xp ile açılır.

    biraz zor olsada benimde eski laptopta başka seçeneğim olmadı.




  • reber güzel anlatmış eline sağlık. şahsen hiç denemeyeceğim bir yöntem ama hayat bu belli olmaz bir gün gerekebilir. :D yazdığın yöntemle farkı var mı bilmiyorum ama hdd den xp nasıl kurulur başka bir başlıkta anlatılmış.belki ihtiyacın olabilir.

    http://forum.donanimhaber.com/m_18382410/mpage_1/key_//tm.htm#18382410
  • Arkadaşım tavsiye ettğin yöntem çok mantıklı .tek kuşkum win98 in gerçekten mavi ekran hatası vermeden açılıp açılmayacağı.yalnız yinede biraz umutlandım aklıma gelmemişti bu yöntem sağolasın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: barakudaaa

    Arkadaşım tavsiye ettğin yöntem çok mantıklı .tek kuşkum win98 in gerçekten mavi ekran hatası vermeden açılıp açılmayacağı.yalnız yinede biraz umutlandım aklıma gelmemişti bu yöntem sağolasın.


    açılıyor. toshiba pIII laptobum usbden boot etmiyor. zeten disket yok, cdromu da bozuldu. tek kullandığım yöntem bu. sadece açıldığınca yok bilmemne bridge sürücüsü, yok bu driverı, deyip "lütfen windows 98 etiketli disketi, cd rom sürücüyae takın" diye saçmalayacak. sorun yok yani. çalışır. hemen yükseltem yaparsın. sadece boot.ini dosyasımndan win98 kaldır yeter. sorunsuz çalışır.
  • eyvallah kardeşim sağolasın..
  • xp mavi ekran verir denmiş fakat ben eski p4 pcnin harddiskini yeni makineye taktım ve sorunsuz olarak açıldı.(yeni makine çökmüştü ve c'den almam gereken dosyalar olduğu için bu yöntemi kullanmıştım) yani mavi ekran olayının aslı nedir? ben yaşamadım öyle bi sorun. konuyla biraz ilgisiz ama eminim bu başlığa bakanların kafasına takılıyodur bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.