Şimdi Ara

XP DE SİFRELENMİS(EFS) DOSYALARI ACAMIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • xp de belgelerimim üzerine gelip sağa tıklayarak özellikler/gelişmiş/veriyi korumak için şifrele yapıp diğer kullanıcılar açamasın diye koruma altına almışlar sonra bu belgelerin yedeğini alıp harddiski formatlayıp yeni xp kurulmuş ve şimdi bahsi geçen belgeleri açamıyorum kullanıcı yetkiniz yok gibisinden mesaj veriyor bunun yolunu bulamadım.

    BUNLARI DENEDİM OLMADI
    1-win2000 administratorde actım izinleri verdim ama dosyaya erişemedim.
    2-format atılmadan önceki bilgisayar adı ve oturum adını ögrendim bu bilgileri kullanarak yeni bir xp kurdum olmadı
    3-bir kac tane linux sürümünü denedim olmadı
    microsoft sifre koyduguz windowsu sildiyseniz acamazsınız dedi ama bu dosyaları acmanın mutlaka bir yolu vardır.microsoft kendi sifrelerinin nasıl kırılacagını söyleyecegini beklemiyordum ama sansımı deneyeyim dedim.çünkü yazılımla konulan bir sifre yine farklı bir yazılımla(vb bir yolla) çözülür diye düsünüyorum.







  • Bence maalesef Microsoft firmasının yine bir gafıyla karşı karşıyasın. Yazdıklarından anladığım kadarıyla maalesef ki verilerine hoşçakal demen gerekecek.

    Şöyle birşey tahmin ediyorum: Dosyaların şifrelenmesi o bilgisayara özgü bazı ayarlarla ve donanımla ilgili olarak rastgele bir mantıkla yapılıyordur muhtemelen. Aynı bilgisayara aynı özelliklerde Windows kursan bile muhtemelen yine açılmayacaktır. Çünkü en azından sisteminin tarihi ve saati değişik olacağından yine aynı şifreleme algoritması farklı birşey üretecektir.

    Ufak bir tavsiye: Microsoft'a dosyalarını gönderip onların kurtarıp kurtaramayacağını sorsan nasıl olur?

    Kolay gelsin... Zor bir durum.
  • O dosyaların üzerine bir bardak soğuk su iç kardeşim.
    Microzort bile kurtaramaz o dosyaları. Sordum kerndilerine çünkü
  • ben hala ümitliyim.bu aralar cok yogunun.delphi kullanıyorum ama delphi yeterli olmayabilir. assembly bilgimde cok fazla degil ama 1 haftamı bu iş için ayıracagım.eger çözüm üretebilirsem mutlaka buraya yazacagım.
  • hep telekom mağduru oluyoruz. şimdide microsoft mağduru. umarım çözülür sorunun
  • Sorunun çözümü yok,
    Çünkü siz dosyalarınızı format atmadan önceki kullandığınız kullanıcı ile şifrelemiştiniz.Dolayısıyla format attıktan sonra o kullanıcıda yok olmuş oluyor ve herhangi başka bir kullanıcıda dosyalarınızı açamıyor. Sonuç olarak dosyalara erişemezsiniz.
  • windows işletim sistemlerindeki dosyaların efs ile şifrelenmesi durumunda o kullanıcının security identifier no'suna göre şifreleme yapılır. onun için kullanıcı ID'ini değiştir, istersen format at farketmez. yalnızca o an için yarattığın kullanıcı ile girebilirsin dosyaya. ilk tecrübemi seninki gibi yaşamıştım, sonunda silmek zorunda kaldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odut -- 7 Şubat 2006 12:57:07 >
  • arkadasım efs SİFRELEME SİSTEMİ İLE SİFRESLEDİGİN DOSYALARIN AÇILMASINA İMKAN YOKK
    bunubendemiom dergide okudum işletim sistemi uanmanarı sölüo dosyalar kesinlikjle açılmaz üzgünüm ama böle ii günler
  • Hayatta hiçbirşey imkansız değildir.Ve buda imkansız değil Advanced EFS Data Recovery v3.0 diye bir program var.Onunla eğer encrypte edilen dosyaların şifrelenmiş olduğu şifre yi hatırlıyorsan dosyalarını decrypte edebiliyorsun.
    Link:www.google.com
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sescii

    Hayatta hiçbirşey imkansız değildir.Ve buda imkansız değil Advanced EFS Data Recovery v3.0 diye bir program var.Onunla eğer encrypte edilen dosyaların şifrelenmiş olduğu şifre yi hatırlıyorsan dosyalarını decrypte edebiliyorsun.
    Link:www.google.com


    arkadaşım,

    EFS ile yapılan şifreleme senin bildiğin tarzda foruma girerken yazılan cinsten bir şifre değildir ve dolayısıyla o şifreyi de bilemezsin. Kullanıcının SID'ine göre şifreleme yapılır. Senin dediğin şifreleme tarzının ismi plain-text'dir ya da clear-text'dir.
    Burada authentication ile encryption arasındaki fark da ortaya çıkmış oluyor, bu ikisi birbiriyle çok karıştırılıyor.

    dediğin yoruma gelince;

    "dosyaların şifrelenmiş olduğu şifre yi hatırlıyorsan dosyalarını decrypte edebiliyorsun." diye bilgisayar dilinde bu tarz bir tabir yoktur. Şifrelenmiş şifre hatırlanmaz olduğu gibi aynı zamanda bilinmez de, burada bir algoritma sözkonusudur.Demin bahsettiğim clear-text tarzı bir şifreleme sözkonusu değildir.
    Diğer yandan şifresi bilinen bir dosya açılsa dahi, buna "decyrpt" edilmiş denmez.Şifreyi buldum denir...Encyrpt edilmiş bir dosya ancak decrypt edilebilir yani.

    Anlatabildiysem ne mutlu bana, biraz karışık oldu gerçi..

    not: buradan da anlıyoruz ki, google'da search bölümüne EFS yazmakla iş bitmiyor, biraz araştırmak lazım arkadaşlar. Çünkü Google'da yalan yanlış bir çok bilgi de barınmakta.




  • bu arada şunu ekleyeyim, bahsettiğimiz terim Türkçe'mizde sadece "şifre" olarak kullanılmakta daha doğrusu genelde böyle. Biz password'e parola demeyiz şifre deriz, aynı zamanda encyrpt de şifreleme'dir..Burada kavram kargaşası doğuyor.
    Burada sescii arkadaşımızın da düştüğü karmaşık durum bu. Her iki kavram da şifre olarak geçtiği için biraz karışıklık oluyor haliyle.

    Ama şu da var, bir şifre(buna parola diyelim) şifrelenebilir. Bilgisayar dilinde teknik konuşursak, bir password, encyrpt edilebilir Ama windows'ta EFS ile clear-text tabanlı bir şifreleme yoktur o yüzden şifrelenecek bir şifre de bulunmamaktadır diyip bu konuyu fazla cılkı çıkmadan bitiriyorum




  • Tamam benim anlattığım olay biras karmasık olabiliar ama anlamak isteyen kişi de yani gerçekten ihtyacı olan kişi anlar.
    1-)Ben google a gir EFS diye arat demedim,programın ismini verdim onu arat dedim.
    2-)"dosyaların şifrelenmiş olduğu şifre yi hatırlıyorsan"Bu cümleden kasıt formattan önceki şifreni hatırlıyorsan olacak.Program sesnin daha önceki şifrene göre SID numarası üretiyor.Bu şekilde data larını kurtarıyorsun.
    3-)Ben bu programla kendi data larımı kurtardım.Gerçekten ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum.
    4-)Programı da burdan indirip kullanabilirsiniz.
    http://****.de/files/12733692/aefsdr.zip.html

    Herkese saygılar,sevgiler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sescii -- 7 Şubat 2006 12:54:46 >




  • şimdi şöyle açıklayayım. Formattan sonra, değil advanced EFS Data recovery Bill Gates'i getirseniz o dosyayı açamazsınız Şaka bir yana, Ama durum şu şekilde olursa istisnaları var tabi ki..Diyelim ki domain var ve AD üzerinde "Data recovery Agent" dediğimiz Windows ile birlikte sabit olarak gelen kullanıcı yaratılarak, dosya kurtarılabilir. Ama burada durum farklı..Eğer sistemimiz, hiçbir şekilde ellemeden bu programı kullanırsak işe yarayabilir. Ama kesin yarar demiyorum.

    Şimdi sescii, sen diyorsun ki, önceden şifreyi biliyorsan...ama buradaki şifre dosyaya yüklediğimiz herhangi bir şifre değil, bu şifre Windows'a login olurken kullandığımız şifredir. En azından senin bahsetmek istediğin şifre budur. Klasöre ya da dosyaya verdiğimiz şifre değil, keza zaten şifre de verilmez klasör ya da dosyaya EFS ile.

    Sonuç olarak, sistemi formatlamadan, herhangi bir silme vs. işlemi yapmadan, windows'a log in oluyoruz. Daha sonra EFS Data recovery ya da benzeri programı çalıştırıyoruz. Burada zaten hangi klasörlerin dosyaların şifrelenmiş olduğu ortaya çıkar.

    Ok, senin dediğin bu şekilde yürüyor ama buradaki sorun farklı. Arkadaş format atmış bilgisayarına.

    Ben yine diyorum ki, dosyayı açması çok zor.




  • merhaba,

    Arkadaşım,

    aynı programı bu durumda bende kullandım.

    yaramadı.
    hatta şifreli dosyaları yedek aldıktan sonra sildim ve data kuratrma programları ile kurtardım (Kurtarılan dosyaları FAT32 olan bir partitiona yerleştirecek şekilde ayarladım.) dosyalar dönüyor fakat kullanılmaz halde oluyorlar. Bunun gibi birkaç şey daha denedim sonuç mafiş.

    XP KURDUKTAN SONRA BUNU YAPARSANIZ İLERİDE BAŞINIZ AĞRIMAZ.

    1. admin olarak oturum açtıktan sonra "kurtarma aracısı" olmalısınız.

    2. sonrada size verilen sertifikayı yedeklemelisiniz. Bir de key vardı galiba ama çok uzun zaman önce yapmıştım. şu anda net hatırlamıyorum.

    3. unutmadan. bundan sonra o windowsta herhangi bir kullanıcı olarak dosya şifrelerseniz; şifreleme esnasında kurtarma aracısı olarak admin hesabını seçin.

    daha sonra format atın ne yaparsanız yapın farketmez.

    kurtarma aracısı olarak kendinizi sisteme tanıtırsınız ve olay biter.

    ASLINDA OLAY BİRAZ DAHA DETAYLI

    ADMİN HESABININ KULLANICI KEY GİBİ BİR ŞEYİ VARDI BUNU DA YEDEKLEMENİZ GEREKİYOR OLABİLİR.

    YARDIM EDEYİM DERKEN AKIL BULANDIRDIM GALİBA AMA SADECE YARDIM DOSYALARINI KULLANARAK VE İYİ OKUYARAK BUNLARI RAHATÇA OLMASA DAS YAPABİLİRSİNİZ.


    bunun yapılması kolay fakat sistem yapılandırmasıyla ilgili yeterince bilginiz yoksa çok zorlanabilirsiniz.

    windowsun yardımını kullanarak ilerleyebilirsiniz. ben böyle halletmiştim.

    birazdan çıkacağım.

    yapamazsanız yarın dener ve buraya adımları yazarım.

    uzuzn oldu ama napiim....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamenzü -- 7 Şubat 2006 15:36:21 >




  • Kaç gündür uğraşıyommm

    bi çözüm hala bulamadımmmm

    sonuna kadar da beklicemmm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.