Şimdi Ara

Xiaomi Router 4A Gigabit Edition Stok ve OpenWrt karşılaştırmam, kurduğum eklentiler (sqm,adblck...) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
15
Favori
18.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • anonem kullanıcısına yanıt

    r4ac global versiyon mu? bu giga'nın da versiyon farklılığı var galiba. kurtarma yöntemi değişebilir gibi gördüm.

  • Turkforce T kullanıcısına yanıt

    İşte o prosedürlerin hepsini denedim. Cihazın üstünde R4A yazıyor. Bu nasıl bir sürüm çözemedim. Hard brick olmadı ama bi şeyleri eksik yapıyorum galiba.

    Windows 7 kullanıyorum, defender falan hepsinş kapattım ama engelleyen başka program var mı bilmiyorum, normalde kullanmam antivirüs falan..

    Dün yarım günümü harcadım deneyerek, şu an kutusuna koydum kabul ederlerse servise göndermeyi düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi Router 4A Gigabit Edition Stok ve OpenWrt karşılaştırmam, kurduğum eklentiler (sqm,adblck...)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anonem kullanıcısına yanıt

    şimdi sana iki şey lazım.


    1. global veya china sürüm r4a için firmware
    2. tinypxe tools, firmware yükleme aracı. çin veya global sürüm için



    firmware için adres


    https://miuirom.org/miwifi/mi-router-4a-gigabit



    tinypxe için adres


    https://hoddysguides.com/xiaomi-debrick-tools-all/#google_vignette




    iki firmware, iki yükleme aracı. cihazın ip alıp almaması önemli değil. tiny programını extract yaptığında, içindeki config dosyasını notepad ile aç ve bak. router için hangi ip ve subnet kullanıyor. veya şöyle de yapabilirsin. programı çalıştırdığında otomatik olarak hangi ip ve subnet'i programda gösteriyor? bunu belirle ve önce ethernet ip yapılandırmasını manuel yap. router'ın alacağı ip'nin bir üst nosunu pc'ye ata. subneti yaz router ip'sini yaz. bir ihtimal router ip'sini yazmadan da tiny programını deneyebilirsin. yükleyememe sorununun sebebi, ağ yapılandırma ayarlarını düzgün yapılandırmamak olacaktır. bir şekilde yükleyebiliyor olman lazım. acele etme download işlemi uzun sürebilir. ne hızda 14mb mı nedir? dosyayı flush edeceğini düşünürsek eğer, vakit alacaktır. yazma işlemine başlayıp başlamadığını zaten görürsün. başladığını görürsen, bekle. başlamazsa eğer yapılandırmada sorun vardır. bir şekilde yazabiliyor olman gerekir.


    galiba yeni modellerde eon chip kullanılma durumu var. bu chiplere wrt yüklenemiyor diye okudum. bu durumda olup olmadığını anlamak için router'ın içinde chip kontrolü yapabilirsin.


    https://openwrt.org/inbox/toh/xiaomi/xiaomi_mi_router_4a_gigabit_edition#unable_to_install_openwrt_to_new_r4a_gigabit_edition





  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim. %90 ihtimalle eon chip. Mart 2022 üretim.

    Benim gibi brick yapıp düzeltemeyen kullanıcılar var.

    Hatta Hoddy’nin kendisine de ulaştım ama o da farkında benim düzeltemeyeceğimin. Düzeltrseniz haber verin nasıl yapıldığını paylaşalım diyor 😬

    Bahsettiğiniz şeyleri ziyadesiyle denedim. Tabi bu yazınızı okumuş olsam daha bilinçli olarak girerdim bu işe ama yeterli bilgim var sanıp bi heves dalmış bulundum..

    Neyse ürünü elime gelir gelmez bozduğum için bir umut servise gönderdim. Altına da bir not yazdım. Eğer eski haline döndürürlerse ne ala.

    Yoksa bunun asıl çözümü, yuutuptan izledim, içinden bir parçayı lehimle söküp yazılımı öyle içine kopyalamak ama onu yapacak birilerini bulmam gerekecek.. Ne eon çipmiş arkadaş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni versiyon 4a giga versiyonunu aldıktan sonra bu konuyu okumayıp da wrt işine girişen, cihazı brick edecek demektir. çözümü henüz yok gibi görünüyor. şu linkte birinin paylaştığı bir bin dosyası var ama biri çözüme ulaşmış bir diğeri ulaşamamış. eon chip kullanan çözüme ulaşmış mı anlamadım. https://forum.openwrt.org/t/xiaomi-r4a-v3-0-27-cannot-debrick/136217/25



    bu eon chip olayı hakkında; xiaomi bu modeli tercih edenlere, "closewrt" şakası yapmış. Xiaomi Router 4A Gigabit Edition Stok ve OpenWrt karşılaştırmam, kurduğum eklentiler (sqm,adblck...) 


    aslında kötülemiyorum ama yasal olmayan bir yazılım yani tüzel kişilik değil, bir proje. şunu da hep düşünmüşümdür: chip açısından uygun ise misal 300₺'lık bir donanıma da yüklüyorsun, 3000₺'lık bir donanıma da yüklüyorsun. peki openwrt, her iki donanımda nasıl bir fark yaratmış oluyor? kaç senedir var. tp-link ürünlerinden birine de kurmuşluğum var. çinden wrt yüklü cihaz almışlığım da var. beni pek cezbetmedi açıkcası. uğraşılmaz diyorum. Xiaomi Router 4A Gigabit Edition Stok ve OpenWrt karşılaştırmam, kurduğum eklentiler (sqm,adblck...) 





  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    "peki openwrt, her iki donanımda nasıl bir fark yaratmış oluyor?"


    Openwrt sitesinde herhalde 3-5 saniye kadar takıldınız... Her işlemci ve cihaz için ayrı ayrı otomatik build yapan buildbot var.

    Microsoft binbir çeşit işlemci için aynı Windows10 sürümünü çıkarıyor. Aynı cümleyi onun içinde mi kuracaksınız?



    Kendi yazılımı ile sürekli olarak network sorunu yaratan wifi kopması olan yani çöpe gidecek olan tarihi eser cihazları yıllarca 7/24 kullandırıyor.

    Bu yeterli olmaz mı? Yani nasıl bir fark yaratmasını bekliyorsunuz o da ilginç bir durum.



    * Ayrıca bugüne kadar EON çipli daha 1 tane bile cihaz denk gelmedi. Cihazın içine telefonla az ışık tutup çözülecek bir konu için sadece tahminle EON olduğunu iddia edip sonrada konunu çözümlenemediği ile devamını getirip noktayı koymak çok enteresan. Konu içerisinde zerre kadar teknik bilgisi olmadığı halde cihazını debrick etmeyi başarabilmiş birçok arkadaş var. İşi becerememek, yapacak birşey yok olmuyor deyip 2 saniyede vazgeçip sonrada içinde bilmemne çipi varmış ya ondandır diye tahminle noktayı koymak...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 2 Aralık 2022; 10:12:2 >




  • İnanın bana o gün yabancı forumlarda dolaşarak adım adım uğraşarak çözmeye çalıştım ama başaramadım.

    Benim en büyük sorunum uygun romla iş yapamamak oldu.

    Okyanusu geçtim derede boğuldum.

    Servisi bi deneyeceğim. En azından cihazı bir çalıştırsınlar. Sonrasında pes etmiş değilim. Araştırmaya devam edeceğim.

    Reklamsız ve pingsiz bir ağ için 700 liralık router'la uğraşmaya değer.

  • Arkadaşlar normal versiyon ile giga versiyon arasında çok fark var mı? Benim kullanma amacım evde ki 2.4 ghz modeme bağlayıp 5ghz wifi kullanmak. Çünkü 100 lük VDSL pakete sahibim 2.4 ghz modem ile en fazla 40 mbps download alıyorum.Yorumlarınızı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt

    Ürün servisten geldi.

    Testlerden başarı ile geçti yazmışlar, hemen taktım baktım alakası yok. Cihaz sürekli reboot atıyor.

    Işıkta çipine baktım. EON QX128A çipi.


    Evet.. Ürünü kime göndereyim. Var mı yapabilecek bir hayırsever. Sıfır routera yazık olmasın..

  • anonem kullanıcısına yanıt

    Elimde çok eskiden kalma uart bağlantısı için birşey mevcuttu, halen çalışıyor mu onu bile bilmiyorum.

    Uğraşacak vaktim de yok bu aralar maalesef, söz verip mahçup olmak istemem.

    Diğer arkadaşlardan halledebilecek durumda olan varsa umarım yardımcı olur.

  • Belki @0ldskool ne yapılacağını bilir.

    Şu an yeniden servise gönderdim ama parasıyla dahi tamir etmezler diye tahmin ediyorum. Uğraşmaz gibiler.

    1 ayda anca test edip geri gönderdilerdi onu da yanlış test ettiler..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anonem kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Bu cihazların yeni üretimlerinde eon flash çipi (EON EN25QX128A) geliyor. Hatta yüklü olan stok firmware eski üretim cihazlarla uyumlu da değil. O yüzden internetten bulduğunuz recovery yöntemleri sizin cihazda çalışmaz. Boşuna denemeyin.


    O çipin OpenWrt desteği zaten daha yeni çıktı. Şu an sadece master snapshotlar'da ve back port edilerek 22.03 ve 21.02 release snapshotlar'da mevcut. Bu yamayı içeren stable sürüm henüz yayınlanmadı. Siz bu yamayı içermeyen bir firmware yüklediyseniz doğal olarak cihaz bootloop'a giriyor. O aşamadaki bir cihazı kurtarmak için 3 yolunuz var. (Hatta şimdilik 2 diyelim)







    1) Bu cihazdaki flash çipiyle uyumlu stock firmware dosyasını tftp'den cihaza geri kuracaksınız. Ama bu dediğim dosyayı xiaomi internette yayınlamadı. İnternette dosyayı bulan kimseye denk gelmedim. Firmware yok; bu ihtimal şu anda mümkün değil.




    Diğer iki yöntem için donanımsal müdahale lazım. Onlar ise şöyle;



    2) Bu flash çipine sahip çalışan cihazdan komple flash çip yedeği (dump) alıp sizdeki cihaza yazacaksınız. Bunun için tabii dediğim gibi çalışan cihaz, spi flash programlayıcı falan şart. Çalısan cihaz bulacaksınız da flash çipi eon en25qx128a olacak falan bu ihtimal de pek olası değil.





    3) Bir diğer ihtimal sizdeki cihazın flash çipini uyumlu bir çip ile değiştireceksiniz. Değiştireceğiniz flash çipinin tam model kodları Gigadevice için 25q128csig, Winbond için 25q128fvsg olacak. Türkiye'den veya yurtdışından bu entegreleri tedarik edebilirsiniz. Taş çatlasın bugün 50 lira falandır herhalde. İnternette bir sürü xiaomi mi router 4a gigabit için dump var hatta xiaomi router ana konusundaki ilk mesajda 10 tane backup içeren bir download linki de mevcut. Oradan bir tanesini seçip yeni flash entegresine yazıp boot ediyor mu etmiyor mu deneyeceksiniz. Tahminimce içlerinden illa ki birkaçı uyumlu çıkar.



    Hatta ben sizin yerinizde olsaydım hazır uyumlu flash'a geçiş yapacaksam flash'ı sökmüşken üzerine stok bootloader yerine db260179 (David Bentham) u-boot bootloader'ını yazardım. Böylece xiaomi ile hiç bir bağı kalmaz. Yarın öbür bir şekilde cihaz çökerse bu arkadaşın hazırladığı özel u-boot bootloader'ındaki web arayüzünden çat diye firmware yüklersiniz. Hiç öyle pc ile tftp boot tinypxe falan ile bir işiniz kalmaz. Cihaz web recovery özelliği kazanır.


    -----

    Belki bir ihtimal de şu olabilir. Duruma göre yeni flash çipine gerek olmayabilir ama bu üstte bahsedilen u-boot sizin eon çiple uyumlu mu bilmiyorum önce onu araştırmak lazım. Eğer uyumluysa sizin çip + custom u-boot bootloader ile kurtarabilirsiniz. Ama dediğim gibi sadece ihtimal. Web recovery cihazı kurtarmak için büyük kolaylık. Keşke her markada bulunsa.



    Xiaomi Router 4A Gigabit Edition Stok ve OpenWrt karşılaştırmam, kurduğum eklentiler (sqm,adblck...)



    Bir de normalde xiaomi servisleri bu şekilde çökmüş cihazları kapalı kutu cihazla değiştirirlerdi sizin cihazı neden değiştirmediler acaba anlamadım. Ya ellerinde stok yok ya da müşteri memnuniyetine eskisi kadar önem vermiyorlar... Geçmiş olsun umarım en çabuk şekilde mağduriyetiniz giderilir.





  • Hocam merhaba,

    cevabınız için çok teşekkür ederim.

    Aynen dediğiniz gibi brick oldu ve her şeyi denememe rağmen kurtaramadım. Uygun rom bulabilsem muhtemelen fabrika ayarına döndürmüş olacaktım ama dediğiniz gibi şu an piyasada yok.

    Dediğiniz yöntemlerin hepsinden anlamadım ama lehim işinde kendime o kadar güvenmiyorum.

    Bir elektronikçiye gidip dediklerinizi belki yaptırabilirim. Onu da bulamazsam size gönderirim artık 😬


    Ama öncelikle ikinci kez serviste, bakalım nasıl sonuçlanacak..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anonem kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Yok hocam ben o topa girmem. Hoş gerçi yapayım desem bile boş zamanım yok.


    Eğer garantiden çözülmezse ve teknik beceri olarak da kendinize güvenmiyorsanız; bu cihaza uyumlu recovery işlemi için stock firmware bekleyeceksiniz. En kolay çözüm o çünkü. İlgili dosya elbet bir yerden internete sızar ama ne zaman olur kim bilir. Şu an için donanımsal + yazılımsal müdahale şart.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim.
    Aynen bekleyeceğim gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, xiaomi routerlarda internet kesildiği zaman veya offline olduğu zaman bildirim geliyor mu mobilden acaba?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Hocam şu başlıkta konuyu sanırım çözmüşler ama emin olamadım.


    Xiaomi Router 4A Gigabit Edition Stok ve OpenWrt karşılaştırmam, kurduğum eklentiler (sqm,adblck...)
    Xiaomi Router 4A Gigabit Edition Stok ve OpenWrt karşılaştırmam, kurduğum eklentiler (sqm,adblck...)github
    xiaomi-4a-gigabit-edition has a new flash which is EN25QX128@44Mhz cause a endless reboot · Issue #9442 · openwrt/openwrt
    https://github.com/openwrt/openwrt/issues/9442

    Burda bi kaç dosya var ama hangisi iş görür bilemedim.

    Benimki servisten gelince denemek istiyorum. Henüz nasıl hangi programla yüklemeye çalışacağımı bilmesem de..

    Xiaomi Router 4A Gigabit Edition Stok ve OpenWrt karşılaştırmam, kurduğum eklentiler (sqm,adblck...)drive.google.com
    openwrt-21.02-snapshot - Google Drive
    https://drive.google.com/drive/folders/1bc5dCxMRMwbkVDSNgYFkol4hZqry2WPf




  • anonem kullanıcısına yanıt

    Linkleri inceleyemedim mobil cihazdayım fakat dün hazırlanmaya başlanan OpenWrt 22.03.3 sürümü eon flash’lar ile uyumlu görünüyor. Custom build kurmanıza gerek olmayabilir.

    https://github.com/openwrt/openwrt/commits/v22.03.3



    Tabii olumsuz bir durumda tekrar aynı duruma düşmemeniz için denemeden önce full flash dump almanızı tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    full flash dump nasıl alınır bilmiyorum ama öğreniriz.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.