Şimdi Ara

Xiaomi Robot Süpürge (S50, S5 Max, S6, 1S, 1C, STYJ02YM, Viomi V2 /Pro /V3) Kullanıcılar Kulübü (572. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23.840
Cevap
654
Favori
561.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 570571572573574
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • E.S.Y. E kullanıcısına yanıt
    Hocam Merhaba. Ben de s5 Max almak üzereyim. 4571 TL fiyat çıktı beyaz için. Bunun ödemesini kredi kartı ile yapma şansımız var mı? Siz ödemeyi nasıl yaptınız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • allmylife kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam , ben banka kartı ile geçtim siparişi, banka kartı ile olduysa kredi kartı ile de sorunsuz olacağını düşünüyorum.
  • kargo takibini nerden yapıyoruz arkadaşlar bilen var mı
  • E.S.Y. E kullanıcısına yanıt
    Şimdiden hayırlı olsun hocam. Beyaz rengi seçtiğiniz için kargolanma süreci biraz uzun olacaktır, ama kargoya verildikten 1 hafta sonra teslimatı yapılacaktır size.
  • gmrv G kullanıcısına yanıt
    Sizinle aynı tarihse sipariş verenlerin ürünleri kargolandı hatta teslim bile edildi, sizde başka bir durum var gibi. Yerinizde olsam iptal talebi verirdim.

    Banggood'dan diğer ürünlerden alış yapmayı düşünebilirsiniz, oldukça hızlı gönderimleri sağlanıyor çünkü.
  • f1bekir F kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın:) Robota biraz yardım etmek lazım, fırçalarına dolanıp takılacağı şeyler (dediğiniz gibi örtü, perde gibi) kaldırıp rahatlık temizlik yapmasını sağlamak şart.
  • tekiz kullanıcısına yanıt
    İptal etsem allah bilir ne zaman iade yapacaklar satocı asla cevap vermıyor benım gıbı bir arkadasım daha var onunda hala gelmedi ne oldugunu bılmıyoruz kargo hareketi yok anlamadık gitti

    Xiaomi Robot Süpürge (S50, S5 Max, S6, 1S, 1C, STYJ02YM, Viomi V2 /Pro /V3) Kullanıcılar Kulübü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ruşenamcanınoğlusedat kullanıcısına yanıt
    https://www.17track.net/tr

    En iyi takip burdan yapılabilir.
  • gmrv G kullanıcısına yanıt
    Bu otomatik bir mesaj, kargo firmasına kargonun girişi yapılmış, ama kargo teslim edilmemiş daha firmaya. Yola çıktığı zaman bu mesaj güncelleniyor.
  • tekiz kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle 27 mayısda sipariş verip yeni teslim alan arkadas kargo hareketlerını atti hareket var bencede hala kargoya verilmedi ama canlı destek yardımcı olmuyor satıcı asla cevap vermıyor sorun ne anlamadık napcm bılmıorm gearbest rumuzlu arkadas yardımcı olmaya calısıyor donen kısı gumrukte fln dıe bahsediyor ama bir aydır nasıl bir gelısme olmaz ımkansız cındeki sıparısler coktan geldı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gmrv G kullanıcısına yanıt
    Gümrükte olduğunu zannetmiyorum, kargo takipte illaki bir değişim olurdu çünkü. V2 pro stoklarında sorun olduğunu biliyorum ama yavaş da olsa gönderimler yapılıyor, sizinki ayrı bir durum gibi geldi bana. İptal etme seçeneğini değerlendirin derim ben tekrardan.
  • 11 Haziran’da sipariş ettim s5 max’ı 14 gün içinde elimde oldu. Üstelik Artvin siparişi verdiğim halde :)

    Hız konusunda banggood’un gearbestten fersah fersah önde olduğunu söylemek mümkün, güvenilirlik konusunda da, alışveriş yapanların bile büyük çoğunluğu gearbestten şikayetçi. Para iadesini 2 ay boyunca alamayanlar olduğunu gördük.

    Vesile olduğu için, konu sahibine teşekkür ederim. Ancak öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, alınmayan her gün zarar. Ben karar verme aşamasında çok vakit kaybettim, 500-600 tl zararım oldu, 4100 tlye denk geldi, biraz da zaman kaybetseymişim, bir 400 tl zarar daha edecektik.

    Aslında söylenecek şey çok ama..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • castroll C kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam, güzel günlerde keyifle kullanmanız dileği ile. İlginiz için de ayrıca teşekkürler.

    Haklısınız, her ay yeni gelen gümrük vergileri, artan dolar derken fiyatlar borsadan daha oynak, genelde yukarı yönlü bir oynama tabi. Alınmayan her günün keseye zarar olacağına sizinle hemfikirim.
  • tekiz kullanıcısına yanıt
    İptalde iade sürecini kesin uzatcaklarını tahmın edıyorum oncesınde odeme itirazında buluncam olursa en azından siteyle ugrasmıycam ama baska nasıl bir sorun olabılır neden boyle oldu bılmıyorum okadar cok isteyerek sıparıs verdım ki suan geldiğim konu saka gibi benımle aynı konumda olan bir arkadasım daha var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gmrv G kullanıcısına yanıt
    Direk bankaya ödeme itirazı bile verebilirsiniz, siparişi iptal eder etmez. Böylece site ile muhatap olmadan hızlıca para iadeniz sağlanmış olacaktır.
  • STYJ02YM cihazıma sadece moplama için kullanmak üzere aşağıdaki linkteki ürünü sipariş verdim.
    https://tr.aliexpress.com/item/4001043043635.html

    Gümrük için de 33 TL ödedikten sonra açtığım pakette, zaten makinenin kendisinde var olan su+toz haznesi versiyon olduğunu gördüm. (Siparişini verdiğim ürün solda, gelen ürün sağda)
    Xiaomi Robot Süpürge (S50, S5 Max, S6, 1S, 1C, STYJ02YM, Viomi V2 /Pro /V3) Kullanıcılar KulübüXiaomi Robot Süpürge (S50, S5 Max, S6, 1S, 1C, STYJ02YM, Viomi V2 /Pro /V3) Kullanıcılar Kulübü

    Satıcıya durumu anlattım, inanmadı. Ürün ve koli resimlerini istedi, gönderdim. Takip no değiştirilmiş, posta şirketinin kabaati deyip kapattı. Dispute açtım. Orada da kargo firmasının ürünleri karıştırdığını yazdı. Ben de üşenmedim, kutu üstündeki etiketi söküp alttaki numara görünene kadar kazıdım. Tüm bu işlemler sırasında da video çektim. Videoyu da Aliexpress'e gönderdim ve şu an bekliyorum.

    Diyeceğim odur ki:
    1 - Aldığınız şey her ne ise mutlaka açarken video çekin, elinizde delil olsun.
    2 - "viomi Official Store" gibi kurumsal bir isme ve 15bin küsür takipçiye sahip olsa bile tanıdığınız referansı olmayan satıcılara güvenmeyin.




  • tekiz kullanıcısına yanıt
    Bangoodda fiyat ne suan peki gümrük dahılmıydı birde orada

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tekiz kullanıcısına yanıt
    Zahmet edip su mesajı atmıs yeni

    Xiaomi Robot Süpürge (S50, S5 Max, S6, 1S, 1C, STYJ02YM, Viomi V2 /Pro /V3) Kullanıcılar Kulübü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cheetahonline kullanıcısına yanıt
    kurtb K kullanıcısına yanıt
    Kötü bir deneyim olmuş hocam, dediğiniz gibi ne kadar kurumsal da olsalar böyle saçma karışıklıklar yapıp bir de üstüne yaptıkları hatayı kabullenmeyebiliyorlar

    @kurtb nickli arkadaşımız da Banggood'da aynı durumu yaşamış, 1c için yedek parça siparişi vermiş vacuum mop pro olanı göndermişler. Bir türlü de inandıramamış hatalı ürün olduğuna.
  • 
Sayfa: önceki 570571572573574
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.