Şimdi Ara

Xiaomi Mi6 hakkında her şey: Gönüllerin efendisi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
8
Favori
21.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Band 20 varsa düşünürüm.
  • Çok samimimi harika bir video olmuş çok teşekkürler.Bir xiaomi kullanıcısı olarak mi6'ya geçmeyi bekliyorum.

  • kulaklık girişi yoksa müzik dinlemek nasıl oluyor
    ben sürekli telefonda birşeyler dinleyip izliyorum
    tek çözüm bluetotth kulaklık mı yoksa mi6 da farklı bir kulaklık var mı
    (kutusundan telefona uyumlu kulaklık cıkıyor mu )
  • Xiaomi Mİ Max alalı üç gün oldu bu üç gün içinde daha önce kullandığım telefonlardan hiçbir farkı olmadığını hatta biraz daha iyi olduğunu söyleyebilirim , özellikle de Samsungun Exynos işlemcilli telefonlarının performansı her ne kadar çok iyi denilmiş olsa da ortalama bir yıl içerisinde düşüş yaşanıyor yani uzun vadeli bir performans sunmuyor çünkü bende samsung kullandım , çevremdeki kullanan birçok kişiden biliyorum ki bu konuda oldukça rahatsızlar . 2 yıl önce aldığım HTC Desire 820 bile Performans düşmesi bile yaşamamışken S7 edge'in performansından şikayetçi olan arkadaşım var. Parası olan ve S8 alacak olan kişilere hiçbir sözüm olamaz ama sadece hava atmak için alacak birileri varsa iphone 6 PLUS ile daha fazla hava atılabilir .

  • 800 bandı içinde bir duzenleme yapsalar çok iyi olacak...

  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Normalde İphone kullanıcısıydım hocam, Android telefonlar ilk çıktığında kullanmaya başlamış, düşük ana hafıza, takılmalar, çökmeler yüzünden nefret etmiştim. Daha sonra da 2012 yılında (iphone 4s lasmanı yapıldığı hafta) İphone 4 almıştım. İphone den oldukça memnundum. Kasma yok, çökme yok, zaten tasarım olarak harikaydı o zamanlar için. Daha sonra iphone 4 ü satıp, İphone 7 ye kadar beni idare edecek bir telefon lazımdı. Kendimi İphone 7 ye odaklamıştım çünkü. Neyse iphone 4 satıp İphone 5 aldım. Bir süre kullandıktan sonra o da yavaş gelmeye başladı. Ama bir baktım iphone fiyatları uçmuş.

    Yüksek İphone fiyatları beni Android telefon düşünmeye itti. Ama kafamda o soru var, lan yine bu kasarsa, saçma sapan hatalar verirse?

    Arada bir arkadaşların S3 üne falan bakıyorum. Telefon bildiğin symbian anasını satayım. Bu arada da Xiaomi nin bir çok ürününü kullanıyorum. Powerbank, aksiyon kamera, bluetooh kamera v.b Markayı tanıyor ve seviyorumda.

    Neyse shiftdelete diye bir sitede daha önce xiaomi mi5 testini yapmış sarışın zayıf gençten bir arkadaşın youtube de canlı yayıyını görünce twitter üzerinden soru sordum.

    Özetle dedim ki, İphone5 kullanıcısıyım, Mi5 alırsam kasma donma yaşarmıyım, pişman olur muyum? O arkadaşta kasma yaşamazsın hatta İphone 5 ten sonra Mİ5 çok seveceksin gibisinden cümle kurdu. Bunun üzerine bende gittim aldım.


    Lafı çok uzattım biliyorum :) Gelelim kasma konusuna;

    Mi5 kullandığım süre boyunca bir gün dahi, 0,02 ms bir kasma donma dahi yaşamadım. Mui ara yüzü sıcak pide üzerindeki terayağ gibi akıp gidiyor. Telefonun ara yüzünün sadeliği falan da o terayğın üzerine dökülmüş bal etkisi yapıyor.

    Kasma yok, Donma yok, arka arkaya onlarca uygulama da açsan telefon banamısın demiyor. Tek istisnası Android 7 geçince telefon sanki uygulamaları açarken çok az daha bekletmeye başladı beni. Bunu da şarj ömrü için bilerek yapmış olabilirler diye tahmin ediyorum. Ama bu halde bile telefon oldukça akıcı.


    Bendeki telefonu görüpte beğenen kuzenim (kendisi doktor olur) gitti oda Mİ5S modelini aldı. Mutlu mesut telefonlarımızı kullanıyoruz. Bende istesem tek maaşım ile gidip İphone7 alabilirim. AMa gerçekten bir telefona servet vermeye gerek yok. Hangi marka model olursa olsun kullandıkça bu telefonları yazılımsal olarak şişiriyorlar zaten. 3-4 yıl sonra telefonun yavaş kalıyor.


    Özetle kesinlikle tavsiye ederim. Xiaomi çizgisini bozmaz, ileride şımarmazsa, başka markadan telefon almam.

    Bu arada Mui arayüzünden bir kaç özellik bahsedeyim hazır gevezeliğe bağlamışken :)



    Telefonda çift sim kart var, her hattın internet kotasını ayrı ayrı takip ediyor. Sonra bir uygulamayı kaldırmak istediğin zaman üzerine basıyorsun, yukarıdaki çöp tenekesine sürüklüyorsun kısa yolunu değil komple kendisini kaldırıyor.
    Ara yüzü ios gibi, tüm programlar tek bir menü düzeninde. Ekstra dan bir menü olayı yok.
    Ayarlar kısmı oldukça sade, ama çok detaylı.

    Mesela telefonu kilitledikten sonra interneti kapatma özelliği var, telefonu kilitledikten sonra görev yöneticisindeki uygulamamaları kapatabilme imkanı var, Saatli Night modu var, belirediğin saatlerde ekranın renk skalası sarı renge ağırlık veriyor. Böylece gözlerin daha az yoruluyor.

    Sonra Ana ekrana bir çok ayarı widget olarak ekliyebiliyorsun. GPS açıp kapama gibi, Kendi tema kütüphanesi var, istediğin temayı indirip kuruyorsun, Mi cloud özelliği var, İcloud gibi, telefonun bulut üzerinden yedekliyorsun,

    Veee benim en bayıldığım özelliği çift uygulama. İstediğin her uygulamayı klonlayabiliyorsun, bunu çok hızlı ve sorunsuz yapıyor. Mesela ikinci whatsap uygulamasını kullanabiliyorsun, 2 tane facebook uygulaması, 2 twitter uygulaması kurabiliyorsun. İşin bitince uygulamayı kaldır tamam. Geride hiç bir iz yok. Bu özelliği başka hiç bir telefonda göremedim.


    Aslında sadece Mui ara yüzünün bir testini yapmak lazım. Adamlar Androidin esnekliği ile İOS un stabiletesini ve akıcılığını birleştirmişler.


    HA bu kadar güzel şeyin yanında evet bir kaç ara sürümde bazı performans sıkıntıları küçük hatalar olmadı değil. Ama güzelliklerinin yanında önemsiz detaylar.

    Yazınca farkettim telefonumu baya seviyormuşum. Başka kullandığım hiç bir ürünü bukadar övmem


    Sonuç olarak, bu telefon diğer markaların amiral gemi modellerinin tam yarı fiyatına satılıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hiper-Man

    Buradaki fırsatçılar 128GB model için 2000TL'den fazla isterlerse Aliexpress'te bildiğim bir satıcı var, daha önce arkadaşım Mi Max satın aldı, ondan sipariş vereceğim. Fiyatlar belli olduktan sonra fiyatları beğenmezseniz eğer özelden yazın, mağazanın ismini veririm.

    turkıyeye nasıl gelecek sorun o.. yoksa alınır yurtdısından... gumrukler problem
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım i bende uzunca bir süredir iphone kullanıcısıyım nerdeyse iphone3gden ------- iphone7 de dahil tüm telefonlarını kullandım android deneyımım bır ara Note2 almakla başlamıştı ama buyuk ekran ve android surumunun problemlerınden dolayı 1 ay ancak dayandım... sonra tekrar iphone geçmiştim.. her neyse bundan 3 ay önce , dolardan dolayı iphone fiyatları manyak derecede arttı 4bin tl bir telefonmu olur arkadaş.. bırde dusundum bunca para telefona bağlanmaz ani bir karar ile elimdeki iphone7 yi sattım.. guzel rakama verdim gitti.. tabi ondan öncesi iş yerımdekı bır elemandan mi5 gorup beğenmiştim.. onu alacaktım kırılma testlerı, vs gibi nedenlerden mi5s aldım... cokta iyi bir iş yapmışım telefon on numara, her turlu şeyi yapabiliyorsun kasma masma hiç bir tık yok... boşa deli gibi paralar saçmısız iphone.... hatta evdeki tum iphoneları sattım.. ve yerlerıne xiaomi aldım... hemde uygun rakamlara aldım...

    mi5s buyuk oglum ve bende
    redmi 4 prime kucuk oğlanda
    redmi note 4x hanımda
    kayında mi5s .

    hepsini toplasan bir iphone7 parası nerdeyse....

    cevremdekılerınede aşıladım... 3-4 arkadasımda mi'ci oldu...

    yanlız mi5s i biraz üvey evlat muamelısımı yapıyorlar ne... bu kadar donanımlı cıhaza Rom cok nadir cıkıyor hatta hıc cıkmadı .. yenı bir global cıkmıstı onuda geri cekmişler ...


    neyse android tlfn alacaksanız mutlaka mutlaka Xiaomi.. başka hiç bir telefona saçma sapan paralar harcamayın...

    not: tek hoşlanmadıgım durum Androidin genelınde var Rehberımde kişi araması yaparken micloud,whtspp,face,gmail nerde ne kadar Ahmet varsa önüme seriyor... arkadaş sen sadece seçmiş oldugum tek rehber üzerinden arama yapsana yok.. beceremedım.... bir ona gıcıgım...




  • Hep söylüyorum pazar büyük ve alım bi şekilde oluyor, adam vergiydi, bilmem neydi derken paranın dibine vuruyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    Mi 5 kullanıcısı olarak Xioami den ileride de vazgeçeceğimi sanmıyorum firmaya helal olsun f/p oranı süper...

    Telefonu nereden almak lazım, yani xiaomi 5s plus düşünüyorum ama cesaret edemiyorum bir türlü, sıkıntı yaşarsam ne yaparım diye, note2 kullanıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hiper-Man

    Buradaki fırsatçılar 128GB model için 2000TL'den fazla isterlerse Aliexpress'te bildiğim bir satıcı var, daha önce arkadaşım Mi Max satın aldı, ondan sipariş vereceğim. Fiyatlar belli olduktan sonra fiyatları beğenmezseniz eğer özelden yazın, mağazanın ismini veririm.

    Gümrükten nasıl geçecek?

    Bana mesaj atabilir misiniz, göndericiyi, gümrük olaylarını, sağolun şimdiden
  • Gümrükten geçiyor hocam zaten satıcının marifeti bu yoksa bir dünya satan yer var. Arkadaşım geçtiğimiz Kasım ayında Mi Max aldı, 45 günde sorunsuzca geldi. Satıcı telefonu iki paket halinde ayrı ayrı kargoluyor. Telefon bir paket, şarj kablosu ve eğer çıkıyorsa pili vs ayrı paket olarak gönderiliyor. Bu sayede de dikkat çekmeden geçiyor gümrükten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Hocam;

    AYARLAR/DİĞER HESAPLAR/ kısmına gelin. Orada rehbere müdahale etmesini istemediğiniz uygulamaya basıp içerisine girin. Oradan Kişiler senkronizasyon tikini kaldırın.

    Bu ayarı deneyebilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

    Hocam;

    AYARLAR/DİĞER HESAPLAR/ kısmına gelin. Orada rehbere müdahale etmesini istemediğiniz uygulamaya basıp içerisine girin. Oradan Kişiler senkronizasyon tikini kaldırın.

    Bu ayarı deneyebilir misiniz?

    selam hocam,
    Dedıgıniz yerde senkron kapalı zaten o yerde whtspp ve gmail var.. onların senkron olayıda kapalı..

    kısılerde arama yaparken messnger,mi , whtspp,gmai den getiriyor kişileri :((
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Kontrol ettim de, bende durum daha vahim, kurumsal eposta grubumda olan herkesi getiriyor oraya. Mi5 kullanıcı formuna yazmak gerek hocam orada daha kesin bir çözüm bulunur bence.
  • Fiyat politikası yaparak diğer insanlara örnek olup yüksek fiyat bandından girmesine sebep olacağınızın farkındasınız umarım.

  • merakist M kullanıcısına yanıt
    Dönüştürücüler var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman piyasada olur bilen varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    28 nisan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skald

    28 nisan

    Valla 2100 2200 civarı çıkarsa alınır. Ve piyasayı sallar bu canavar açık soyleyim. Muadillerinin 3700 4400 olduğu yerde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.