Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 5 ★ ANA KONU ★ (1877. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37.628
Cevap
301
Favori
1.648.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18751876187718781879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu hastalık döneminde telefonu kolonya ile silmekten kameranın camını düşürdüm arkadaşlar. Cam elimde bantla tutturdum idare ediyorum. Bunu yerine nasıl yapıştırabilirim? Daha önce başına gelen var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şu dönemde 2. Bir telefona kesin olarak ihtiyaç duydum mi5 veya mi5s modeli nasıldır bu telefonlar samsung s6 s7 gibi cihazlara göre nasıldır ?
    Alırken dikkat etmem gereken bir şey var mıdır
    Yurtdışı cihaz olsa imei tamirimi kendim yapabilirim miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 aydır linage os kullanıyorum buglar vs hiç hatırladığım şekilde değil. Çok güzel yapmışlar temiz ve sıkıntısız, miui'dan çok çok daha iyi olduğunu idda ediyorum. Ekran süresi 2 senelik deji batarya ile 4 saat, suyunu sıkarsanız 5+ saat. Tek sorun 2-3 ay içinde bir kaç kere softboot attı güncelleme yaptıktan sonra düzeldi o sorun da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isebakyauv -- 8 Haziran 2021; 15:24:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • isebakyauv İ kullanıcısına yanıt

    Ben de lineageos 18.1 kullanıyorum haftalık ota üzerinden güncelleme de alıyor. Fakat son iki haftadır ahize sesi fena kısıldı ve deji bataryam 2 aylık olmasına rağmen yüzde 34 e kadar şarj ediyor. Pixel romu deneyeyim diyorum

  • balistik81 kullanıcısına yanıt
    Ahize sesi toz ve terşn birleşimi olabilir benimki hala yüksekte. Xmp sonlu bi dosyadan oynanarak arttırılabiliyodu, araştırmanızı öneririm. Şarj konusunda bir şey diyemeyeceğim 2 yıllık deji bataryamda sorun yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3 gündür ara ara dokunmatik çalışmıyor. Kullanıyorum işim bitince kenara koyuyorum. Sonra tekrar kullanmak istediğimde bir süre dokunmatik çalışmayabiliyor. Telefonu fabrika ayarlarina dönderdim. Yine aynı şekilde devam ediyor. Daha önce bu sorunla karşılaşan var mıdır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Custom Rom'a sırf kamera için geçemeyenlere müjdem var


    https://forum.miuiturkiye.net/konu/miui-kamerasini-portladik.113271//

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forza

    3 gündür ara ara dokunmatik çalışmıyor. Kullanıyorum işim bitince kenara koyuyorum. Sonra tekrar kullanmak istediğimde bir süre dokunmatik çalışmayabiliyor. Telefonu fabrika ayarlarina dönderdim. Yine aynı şekilde devam ediyor. Daha önce bu sorunla karşılaşan var mıdır

    ben hocam, yazılımsal değil kesillikle rom değiştirdim factory reset yaptım wipe all yaptım yok hatta twrp ekranında bile olduğunu görünce dedim bu iş donanımsal olmalı. telefonun arkasını açtığınızda anakartta 2 adet flex kablo var, soldaki dokunmatik ve ekranı sağdaki ise alt boardla olan iletişimi sağlamakta. bazı kullanıcılar soldaki sokete baskı uygulayınca -bant yapıştırmak veya bir şekilde dolgu malzemesi koyup basıncı arttırarak- geçtiğini söylemiş fakat geneli 1-3 hafta içinde sorunun tekrar ortaya çıktığı. ben izopropil alkolle çok detaylı temizledim konnektör ve flexi fakat çare olmadı. tahminimce konnektör - anakart ile bağlantısında bir temassızlık var bunu çinden konnektör alarak değiştirmek gerekiyor. bu konuda piyasadaki telefoncular çok deneyimsiz ve boş sallıyor. telefonu hala kullanmak istiyorsanız o konnektörü değiştirmeyi deneyebilirsiniz, ben elimde sıcak hava istasyonu olsa deneyecektim fakat olmadığından ne yeni konnektör sipariş ettim ne de tamirine yanaştım. sebebinin telefonun gofret gibi bükülmesinden kaynaklı olduğunu ve konnektör lehimlerinde temassızlık yaptığını düşünmekteyim çünkü bazen bastırınca geliyor bazen hop gidiyor ve tamamen kafasına göre. eğer belli bir süre sonra gitseydi dokunmatik kontrol kapasitörlerinde bir sorun olduğunu düşünürdüm fakat tamamen rastgele oluyor bu hadise.



    konnektörün ismi FPC LCD olarak geçmekte bu arada.

    ★ Xiaomi Mi 5 ★ ANA KONU ★




  • agmerhamto kullanıcısına yanıt
    Hocam ekrana falan bastırınca bende çalışmaya başlamıyor. Fabrika ayarina donderdim. Hard reset attim yine olmadi.
    Ekran çalışmaya başlayınca ekrani uyutmayi kapali hale getirdim. Ekran sürekli açık kaldı ve açık kaldığı sürece hiçbir sorun yaşamadım. Çok garip bir hal aldı. Bir temassızlik falan olsa o sürede de hata veridirirdi diye düşünüyorum. Yurt dışından malzeme getirip deneyecek falan vaktim yok gibi şuan. Herşeyiyle çalışan telefonu da direk gözden cikarmak da zoruma gidiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Forza kullanıcısına yanıt

    hocam bende ekran açık olsa bile durduk yere gidiyordu tahminimce yavaş yavaş sizde de o duruma gelecektir. ben telefon açıkken konnektör sök çıkar yaptım hiç bir hata falan vermedi loglara baktım orada da bir şey göremedim. ve inanın bana da bu gül gibi cihazı kullanamamak acayip koymuştu...

  • agmerhamto kullanıcısına yanıt
    Belirttiğiniz parçayla kesin olacağını bilsem onada uğraşırımda , boşa uğraşırsam diye düşünüyorum. Sağolun hocam yorumlariniz için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadarşlar, bende 128 gb ve 4gb ramli modeli eu rom miui 11 ile kullanıyorum. Geçenlerde pilini deji ile değiştirmişitm ancak ekran süresi olarak 2 saat anca alıyordu. Adaptörü değiştirdim kabloyu değiştirdim bir türlü çözemedim. Ama bir sorun olduğu belliydi. Daha sonra wipe4 ve format data yaparak komple sildim. ve global 10.2.3 e geçtim. Cihaz norlame döndü, sanırım üst üstüe yüklemeler romlar felan cihazın hafızasında sorunlar olşturmuştu. şu anda tahminime göre 5 saat ortalama alır diye düşünüyorum.


    Sizce tekrar eu roma dönmeliyim yoksa bu global 10.2.3 sürümde kalmalıyım_? Fikirleriniz için şimididen teşekkürler. Bu arada pil değişmesine rağmen ekran süresi olarak düşük süre alanlar yukarda bahsettiğim gibi kompşe format data işlemini denesinler...

  • telefonda birden google sürekli olarak duruyor hatası başladı neden olduğunu ve nasıl çözüleceğini bilen var mı? telefon dümdüz fabrika çıkışlı os la çalışıyor rootlu bile değil

  • senaydn kullanıcısına yanıt
    Aynısı bende de oldu Google güncellemesini kaldırdım suanlik sıkıntı bitti zaten kullanmıyordum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • unununium U kullanıcısına yanıt

    sağolasın bende de düzeldi kendiliğinden yine olursa bu dediğini deneyeyim

  • Güncel güzel bir rom önerebilir misiniz? Lineageos 18.1 kurdum ama magisk kuramadım siz hangi versiyonunu kullanıyorsunuz?

  • Guzel telefondu be. İnce şık kamerasi da cok guzeldi. Optik sabilteme vardi bi kere. Pil problemim olsmasaydi hala kullaniyor olurdum buyuk ihtimalle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonla ilgili artık tek sorunum ısınması. Miui.eu kullanıyorum ve navigasyon falan açtığımda ortalama sıcaklığı 45'lere çıkıyor. Uzun süreli oyun oynadığımda ise telefon belli bir sıcaklık sonrası kapanıyor... Bununla ilgili çözüm bulan var mı? İşlemciye ve gpu'ya downclock yaptım, oyun oynamayı bıraktım. Navigasyon kullandığımda 42-43'lere çıkıyor downclock sonrası.

  • unraiser kullanıcısına yanıt
    Çözümü basit aslında.

    Anakartı yerinden çıkartıp işlemcinin üzerindeki thermalpadleri temizliyorsunuz ve kaliteli bi thermal macun sıkıp kapatıyorsunuz. Böylece İşlemcinin ısısını oldugu gibi kasaya iletiyorsunuz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler bi inceleyeyim nette bunu. Termal macun var pc ve notebook işlemcisi için kullandığım.

  • 
Sayfa: önceki 18751876187718781879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.