Şimdi Ara

Xiaomi 4K Mi Box ve S ( Yeni ) H.265 Android TV 8.0 incelemesi (235. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.426
Cevap
285
Favori
755.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkntrna

    Merhaba arkadaşlar bildiğiniz üzere mi box üzerinde ethernet çıkışı yok bu cihaz ile bu sorunu çözebilir miyim ürünün linki aşağıdaki gibidir.

    https://www.hepsiburada.com/s-link-usb-et10-10-100-mbit-usb-ethernet-karti-p-HBV000006GGYE?magaza=Teknopcsarf&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-aksesuar.pla&gclid=Cj0KCQiAmafhBRDUARIsACOKERP1JygsX-xCIQjkqM6cbaxHvmjQJ_Gr5RE8FK_vQCXXMOrdbEhVwtkaAhoVEALw_wcB


    Üzerinde 3 adet usb girişi olanlardan Aliexpress'ten sipariş verin. Burada çok pahallı satılıyor.
    https://www.aliexpress.com/item/32823351676.html?shortkey=Nj6v6fUr&addresstype=600

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oxcy

    Merhaba arkadaşlar.
    Evimde 2013 model LG 47LM660s tv ve LG HB1100RE 5.1 Bluray ses sistemi mevcut. Eski sürümlerde Ayarlar - ses - sound output kısmında "always" seçeneği vardı. Bu "always" seçeneği kaldırılıp sadece "auto" ve "pcm" getirildikten sonra kodi vb. diğer playerlardan 5.1 ses almama rağmen netflix uygulamasından 5.1 simgesi kayboldu ve 5.1 sesi alamaz oldum. Bununla ilgili birçok makale okudum. Herkes hdcp desteğinden, hdmi kablosunun değiştirilmesinden, tv den ses çıkış ayarının DD yada DTS olarak ayarlanmasından bahsetmiş. Benim tv ve ses sisteminin eski olmasından kaynaklı böyle bir ayarı bulunmaması nedeniyle tek çare olarak yeni yazılım çıkmasını beklerken reddit sitesinde yayınlanan çözüme rast geldim. Bu sayede Netflix 5.1 simgesi geldi ve artık 5.1 ses alabiliyorum.
    ÇÖZÜM:
    1- Ayarlar - hakkında kısmına girerek yapı sekmesinin üzerine geliyoruz ve yapı sekmesine 5 kez ard arda tıklıyoruz. "Artık siz bir geliştiricisiniz" yazdıktan sonra ayarlarda geliştirici seçenekleri ekranı açılıyor.
    2- Ayarlar - geliştirici seçenekleri kısmına girerek "Usb hata ayıklaması"nı aktif hale getiriyoruz.
    3- Sonrasında bilgisayarımıza gelerek https://androidfilehost.com/?fid=24686681827312411 sitesinden "adb-setup-1.4.3" uygulamasını indirip programın kurulumunu gerçekleştiriyoruz.
    4- ADB kurulumu tamamlandıktan sonra bilgisayarımızda "komut istemcisi"ni açıyoruz.
    5- Mi box a uzaktan bağlanmak için komut istemcisine "adb connect <Mi box IP>:5555" yazıyoruz.
    Burada <Mi box IP> yazan kısma Mi box ın modemden aldığı ip numarasını yazacağız. Bunu öğrenmek için ise "ayarlar - kablosuz kısmına girip kablosuz ağımızı tıkladığımızda ip adresi görülecektir.
    Örneğin benim bilgisayarda IP adresi "192.168.1.101"
    Sonuç olarak komutu "adb connect 192.168.1.101:5555" yazıp enter tuşuna basıyoruz.
    6- Enter tuşuna bastığımızda mi box ın ekranında "usb hata ayıklamasına izin verilsin mi" diye soruyor. Bu soruya tamam diyoruz.
    7- Tekrar bilgisayarımızda komut penceresine döndüğümüzde "connected to 192.168.1.104:5555" yazısını görüyorsak artık mi box a bağlıyız demektir.
    8- Komut satırına tekrardan aşağıda belirttiğim bu iki kodu sırayla giriyoruz. (tırnak işaretleri hariç)
    "adb shell settings put global digital_sound 1"
    "adb shell settings put global encoded_surround_output 2"
    9-Böylelikle artık mi box ın ses ayarları eski sürümlerde mevcut olan "always" seçeneğine ayarlanmış oldu. Şimdi netflix uygulamasını açtığımızda artık 5.1 işaretinin geldiğini görüyoruz.
    10- Son olarak 2396 sürümünden mi kaynaklanıyor emin değilim ama "usb hata ayıklaması"nı açtığımızda Miboxın usb bağlantısı çalışmıyor. Bu nedenle bütün işlemlerin sonunda "ayarlar - geliştirici seçenekleri" ne girerek usb hata ayıklamasını tekrar pasif hale getiriniz.
    Yukarıda belirttiğim adımları doğru bir şekilde uyguladığımız takdirde Netflix üzerinden 5.1 sesi artık kullanabiliriz. Artık ayarlar - ses kısmına girdiğimizde "sound output" yazısı altında auto yada pcm yazmamakta boş olarak gözükmektedir. Bu nedenle bu ayarla oynarsanız eski hale döneceği için oynamıyoruz.
    Mümkün mertebe bütün detaylarıyla anlatmaya çalıştım ancak resim eklemediğim için size karışık gelebilir. Bu çözüm bende işe yaradı umarım sizlerde de işe yarar.

    Konunun orjinali için link vermek yasak mı bilmiyorum ama reddit sitesinde "Mi Box 3 Int (mdz-16-ab) - Fix for broken DTS/AC3 SPDIF passthrough after FW 2175 and later" başlığıyla arama yaparsanız ingilizce ve daha detaylı anlatım mevcut.

    Kardeşim çok teşekkürler. Büyük bir problemi çözdük sayende.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xmen3

    Cevap için teşekkürler, tvbox televizyonda hdmi2 ye takılı hdmi1 arc özelliği açık olarak ses sistemine bağlı, televizyon ve ses sisteminde ses ayarları auto seçili optik kabloyu çıkarttım sadece hdmi kablo üzerinden bağladığım halde düzelme olmadı netflix harici yerlerden metalik boğuk garip bir ses çıkıyor. Eski haline nasıl döndürebilirim yardımcı olurmusunuz.

    Alıntıları Göster
    Mi box Ayarlar-ses-sound output kısmını auto konumuna getiriniz yada uyguladığımız yöntemde en son kod olarak

    adb shell settings put global encoded_surround_output 2

    Yazınız. Yani sondaki 0 rakamını 2 yapıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • scorpionida kullanıcısına yanıt
    O ilginç bir durum gerçekten. Windows'da da oluyor. PC'ye format sonrası düzeldi. Sonra yine oldu. Bir süredir kullanmıyordum. Şimdi düzelmiş. Chrome'u yeniden kurmak işe yarayabilir.
  • EKONOMI$T kullanıcısına yanıt
    Doğrudan aktarmayı bilmiyorum. Google Home uygulamasından - Hesap sekmesinden (Sağ alttaki simge) - "Ekranı cihaza yansıt" yoluyla görüntü ve ses altarılabiliyor. Cihazlar aynı ağda olmalı.
  • akndgn A kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam çok sağolasın. Bu şekilde ekranı yansıtabilmeyi başardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu kronik uyanmama sorununu çözebilen varmı acaba,her açmak istediğimde yerimden kalkıp fişi söküp takmaktan gına geldi 🥴

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayhax

    Arkadaşlar bu kronik uyanmama sorununu çözebilen varmı acaba,her açmak istediğimde yerimden kalkıp fişi söküp takmaktan gına geldi 🥴
    bu sorun sadece kendi kumandası var, bi 5-10 saniye kumandaya peş peşe basın, cihazın önündeki led yanınca uyanıyor. bazen işe yaramıyor ama sadece kendi kumandasında işe yaramıyor.
    diğer bluetooth kumanda, gamepad, fare, klavye gibi cihazlarda uyandırma sorunu yok.
    ben bluetooth fare ile uyandırıyorum gerektiğinde.
    fişi çıkarıp takmaya gerek yok.
  • Uyandırma derken cihazı kapatıp ertesi günden bahsediyorum ben. Uykuya açıkken geçtiğinde sıkıntı yok eğer öyle anladıysanız. Mause açıyor o şekilde ama kapatıp ertesi gün denediğimde ne mause nede dediğiniz şekilde kendi kumandası işe yaramıyor 😔

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1393

    bu sorun sadece kendi kumandası var, bi 5-10 saniye kumandaya peş peşe basın, cihazın önündeki led yanınca uyanıyor. bazen işe yaramıyor ama sadece kendi kumandasında işe yaramıyor.
    diğer bluetooth kumanda, gamepad, fare, klavye gibi cihazlarda uyandırma sorunu yok.
    ben bluetooth fare ile uyandırıyorum gerektiğinde.
    fişi çıkarıp takmaya gerek yok.

    Alıntıları Göster
    Uyandırma derken cihazı kapatıp ertesi günden bahsediyorum ben. Uykuya açıkken geçtiğinde sıkıntı yok eğer öyle anladıysanız. Mause açıyor o şekilde ama kapatıp ertesi gün denediğimde ne mause nede dediğiniz şekilde kendi kumandası işe yaramıyor 😔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mibox niye kapatılır ki, bırak standby'da uyusun. Ben hiç bir zaman fişten çekmiyorum, kumandadan açılmazsa fareyi açıp tıklayınca hemen açılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1393

    Mibox niye kapatılır ki, bırak standby'da uyusun. Ben hiç bir zaman fişten çekmiyorum, kumandadan açılmazsa fareyi açıp tıklayınca hemen açılıyor.
    Valla elektronik cihazlarda (tvbox,Turkcell tv,sinema sistemi,tv vs)kapatmadan rahat edemiyorum 😊 Alışkanlık sanırım. Ama madem uyku modunda sıkıntı olmuyor bundan sonra dediğiniz şekilde kullanırım teşekkür ederim 🙏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frux kullanıcısına yanıt
    frux başkan nassın? mi box aldım sizin telegram grubunu tek ettim :))
    dediğin cihaz iyi ama bu kutuların adaptörden çektiği güç düşük olduğundan bazen yetersiz kalabiliyorlarmış. bi mause bi hdd filan bide şarj aleti bağlasan kutu güm :))
    ben şunu aldım harici adaptörü var. tavsiye ederim.
    https://tr.aliexpress.com/item/Ugreen-USB-Ethernet-10-100-1000-Mbps-Rj45-Gigabit-Network-Card-Lan-Adapter-3-Port-USB/32401431234.html?af=DPlnKr2ATnM&aff_platform=default&cpt=1546378671078&sk=cZWZdes0&aff_trace_key=e86d8e1cdef547369a0ab748db47d35c-1546378671078-04547-cZWZdes0&cn=KWoP3raQoYVmu&dp=c7af5ceb-9d0c-4a1b-a691-50f8078f5cd2&hot_product=1&terminal_id=e2e249e1de2844fc89bffd6c2a82e877




  • hocam n11 den air mouse aldım güzel çalışıyor fakat ekranın üst kısmına geldiğimde ekran kararıyor.sanki yukarıdan bir pencere açılıyor gibi? sizdede söyle birşey varmı*
  • Benim cihaz arada wifi kopması ya da ağırlaşma oluyor Durduk yere yeniden başlat yapmadıkça düzelmiyor hepsi bu Android 8 ile oldu geri de dönülmüyor ah ah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihaz ile acestream yayınlarını açabiliyor muyuz?İnternet sitelerine girip kolayca link kopyalayabiliyor muyuz?
  • Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    Acestream+vlc ile izleyebilirsin, ben linki telefondan kopyalayıp Android TV remote app ile cihazdaki uygulamaya yapıştırıyorum, 4k yayınlar bile sorunsuz açılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar,

    ürün çok iyi ama bazı kısıtlamaları var almadan önce iyi inceleyin.
    aşağıdaki url adresinden daha geniş bir bilgi alabilirsiniz ( türkçe anlatım )

    https://youtu.be/FuFRXoTfJ7o
  • Merhaba arkadaşlar

    Geçen hafta bu cihazı alarak bende aranıza katıldım. Ancak aldığım günden beri uğraşıyorum ama Cihazın Klavyesi kesinlikle açılmıyor. Bende kablosuz klavye var onunla giriş yapıyorum oda çok zor oluyor. Birçok şeyi denedim ama klavyeyi açamadım. Fikri, bilgisi, önerisi veya başına gelen varsa seve seve dinlerim. Şimdiden ilginize teşekkürler
  • Merhaba herkese, xiaomi mi box s modelini almayı düşünüyorum netflix için üyelik gerekiyomu bu cihazda?
  • 
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.