Şimdi Ara

XFX RX 7900 XT MERC KUTU AÇILIŞI, KASA MONTAJI, İLK İZLENİMLER... (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
10
Favori
11.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • to9y kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam siz de sağ olun bu mevzuyu hatırlattığınız iyi oldu. Eski laptopuma uygulasam mı diye düşünüyorum şu PTM7950'yi alıp. Bakalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Reppu kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de sinerjiden almıştım sürat kargoyla yolladılar çok geç gelmişti ve kargo yanlış yere gitmişti takip etmesem kart kayboluyordu kendim gidip şubeden almak zorunda falan kalmıştım.Neyse konuya gelecek olursak hocam benim sorun yaşadığım oyunda power draw daha azdı.Yani güç tüketimiyle ilgisi varsa da bence asıl sorun oradan kaynaklanmıyor.Şu aralar sıcaklıklarım 62 -82 benim max.Sıcaklık anlamında oyunlarda sorun yaşamıyorum artık umarım böyle kalır.Son zamanlarda EA'in oyunlarını oynuyorum ve hepsinde stutter sorunu yaşıyorum.2k ve 1080,fsr on vs off,grafikler ultra veya kısılmış hiçbir değişiklik olmadı.İşlemci ryzen 5 7600.Ram 32gb.SSd'de sorun yok.Psu 750w gold high power.Acaba kartta mı bir sorun var yoksa EA'in tüm oyunlarında mı var bu optimizasyon sorunu?Stutter gözlemlediğim oyunlar:Star wars son iki oyun,dead space remake,fifa 24.

    2. sorum da beni kulaklık kullanmazken çok rahatsız eden bir durum.Örneğin fifa 24te oyun esnasında fanlar stabil ve sessiz çalışırken ara sahne ve menülerde kart bir anda full yüke biner gibi fanlar hızlanıyor.Yine örneğin bazı açık dünya oyunlarında uzak manzaranın olduğu kısımlara bakınca aynısı oluyor.Bunu azaltmanın yolu var mı,böyle olması doğal mı?Yani özellikle star warsda fanlar bir hızlanıp bir yavaşlıyor aralıksız bir döngüde nerdeyse.

    Kıyaslamak saçma olabilir ama bu ilk masaüstü bilgisayarım ve gpunun böyle çalışması bana garip geldi, laptopta oynarken fan hızları yüksek olsa da çok daha stabildi.Bu oyunları oynayan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa memnun olurum.umarım oyunlar sıkıntılıdır.





  • Metekhan777 M kullanıcısına yanıt

    FIFA da menülerde sorun var full çekiyor karttan. Yani oyunla alakalı. Fan eğrisi yapın bence en fazla yüzde 40 yapın rahat rahat takılın sessiz şekilde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar, oynadığınız oyunları oynamadığım için maalesef yorum yapma imkanım yok ama başka oyunlarda bu sorunlar yoksa zaten kaynağı o oyunlardır.

    StarWars BattleFront 2 ben de menüde sorun yaşıyordum, EA dir ne yapsa yeridir....


    fan devrinin artıp çoğalması ise anlık olarak kartın üzerindeki işlem yükü ile alakalı, bazı sahnelerde yük azaldığı ve ısı hızlı düştüğü için fan devri yavaşlarken hemen ardından yük bindiğinde kart fan devri artıyor.

    @to9y

    arkadaşımızın tavsiye ettiği gibi sürücü menüsünde fan ayarını maksimum %30-40 civarına alırsanız bu anlık gereksiz fan devir artışlarını hissetmezsiniz.

    benim maksimum fan devir yüzdem %30, hem sessiz hem de soğutma performansı çok yüksek devirlerde çalıştığındakinden çok da farklı değil.


    son dönem GOD OF WAR oynuyorum 62c-63c GPU- 89c-90c hotspot sıcaklığı alıyorum, kartı aldığım Ocak ayında yine GOD OF WAR ile test yapmıştım hot spot sıcaklığım 80c idi, ilk sayfada paylaşımlarım arasında var.


    zaman içinde hot spot artmış, muhtemelen siz de benzerini yaşarsınız, ama ben bunu bir sorun olarak da görmüyorum çünkğ GPU boost hızına olumsuz bir etkisi yok.

    ilk aldığım referans soğutmalı RX 7900 XTX 110c sıcaklığa ulaşıp GPU frekansını düşürüyordu.





  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    Hocam benimde sıcaklıklar 57c GPU, 86-90c arası hotspot. Delta yükseldi bende de.

  • to9y kullanıcısına yanıt

    bilgi için teşekkür ederim, demek bu model ile alakalı genel bir durum, hotspot sıcaklığı belli bir kullanım süresi sonrası yükseliyor.

    90c önemli değil, 105 c üzerine çıkmadıktan sonra sorun yok, 110 c ye yaklaşmaya başlayınca boost hızı ciddi manada düşüyor, 7900XTX de deneyimlemiştim.

    bakalım zaman içinde daha da yükselecek mi?

    böyle bir durum ile karşılaşırsak buradan birbirimize haber verelim lütfen.

  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    Hocam benim normale döndü gibi. 77-83 arasında gidip geliyor. Ama anlamadığım daha sıcak havalarda düştü hotspot. 2 hafta önce havalar soğuktu dereceler 93 lere kadar çıkıyordu. Hiçbir şey yapmadan düştü delta çok ilginç. Sensör mü bozuk başka birşey mi yanlış anlayamıyorum. İki üç gün önce girdim Battlefield 2042 girdim 83'dü en yüksek değer 1 hafta önce 93 94 :)

  • BF2042 de benim kart 88 89c civarlarında takılıyor.

    Yeni sürücü kurduysanız onla alakalı da olabilir, takipte kalalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip bende bu karttan aldım. Sağlam ve kaliteli bir kart.

  • Kart normal sıcaklık 55 hotspot 75 oluyor bu zamanlarda. Merak edenler için.

  • serin çalışmasını isteyenler kartın frekansı %80 civarına çekebilir fan curve ise manuel olarak max % 52-55 arası olacak şekilde kullanabilirler bende pulse 7900 xtx mevcut gayet memnunum sıcaklık değerlerinden. tabi sıcaklık olayı kasadan kasaya göre değişebilir.

  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    Hocam yazdıklarınızı 6 ay sonrada görsemde teşekkür ederim bilgilendirmeler için. 6 önce kartı aldım. 6 ay kullandım hiçbir sorun yaşamadım. 3 gün önce de sattım. 4080 alacağım için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vel1d kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah, rica ederim, hayırlı olsun.

    Ben de sizin gibi kartı 1 yıl kullandıktan sonra bu ay başı sattım, kullandığım süre boyunca da hiç sorun yaşamadım.

    Almayı düşünen herkese tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.